זקוק לעצה

זקוק לעצה

שלום כמו אני מניח רוב האנשים בפורום אני מנסה להתקבל ללימודי רפואה והמטרה שלי היא להתקבל ב2007. אני נמצא כעת בפרשת דרכים וזקוק לעצה. יש לי סכם מספק לב"ש ולי-ם ואני מתלבט האם כדאי לי לשפר עוד בשביל ת"א ובעיקר בשביל הטכניון. יש לי סכם 730 בת"א - שזה סכם מצויין אבל יש לי חשש שבקצב הנוכחי של עליית הסכמים בת"א אזדקק לציון מו"ר גבוה כדי להתקבל. בטכניון יש לי סכם של 93.9 שזה לא נראה לי מספיק אפילו השנה שלא לדבר על שנה הבאה... האם שווה לי לשפר עוד או שאני סתם פרנואיד? יש לי גם בעיה שאין לי כבר כל כך מה לשפר... אני מצרף את ציוני הבגרות שלי ואשמח לכל עצה/דעה... אזרחות 1 82 הבעה 2 85 אנגלית 5 94 מתמטיקה 5 90 היסטוריה 5 95 ספרות 5 90 תנ"ך 5 89 כימיה 5 92 מחשבים 5 96 ממוצע 111.37 בת"א ו111.7 בערך בטכניון. פסיכו' 747 כמותי 143 מילולי 141 אנגלית 150 תודה!

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

באמת שאין לך כל כך מה לשפר יותר, במיוחד לא בבגרות. בכל מקרה, יש לך שנה שלמה עכשיו, אז אתה יכול לנסות לשפר פסיכומטרי. להזיק זה לא יזיק.

kontsy

New member
כל הכבוד!

באמת ציונים מעולים. אין כל כך מה לשפר, חוץ מאולי (אולי) מתמטיקה או תנ"ך. תבדוק כמה זה משנה אם אתה מעלה אותם ל95 או אפילו יותר. שווה במיוחד עם ה89/90 נובע מחלק אחד שלא הלך טוב ואפשר לשפר רק אותו... זה בכלל תקף למקצועות המורחבים, אם יש איזה יחידה או חלק שמוריד את הציון ואפשר לעשות רק אותו - כדאי. בטכניון בטח יעזור עוד איזה מקצוע ריאלי (פיזיקה במיוחד) אבל זה די באסה לעשות אותו, תראה כמה זה ישפר לך. בגדול כמו שאושרית אמרה, זה די מבאס לשפר בגרויות שהן כל כך גבוהות כי מה שיוצא זה: כמות השקעה לא קטנה = בערך חצי נקודה, נקודה... כמו כן, כמה פסיכומטרים עשית? אפשר לעשות שוב, להוריד זה לא יוריד, לעלות תמיד אפשר. בהצלחה!!!

יוסי n

New member
דיעה נוספת.

בכל הקשור לבגרויות, אתה יכול לשקול לשפר את הציון במתמטיקה. גם אם נבחנת בבגרות במתמטיקה לפי התכנית הישנה, ייתכן שלא תצטרך לחזור על כל שלושת השאלונים (005, 006 ו-007 בתוכנית החדשה), שכן ישנה התאמה בין החלקים במתכונת הישנה לאלו שבחדשה (אם אינני טועה - שאלונים 005 ו-006 מקבילים לשאלון ה-3 יח', ושאלון 007 מקביל לשאלון ה-2 יח'). בדוק באיזה שאלון איבדת את הנקודות והאם אתה יוכל לשפר רק אותו (או את המקביל/ים לו). בנוסף אתה יכול לשקול גם שיפור בכימיה, אם כי במקומך אני לא יודע אם הייתי טורח. גם בציון הפסיכומטרי יש מקום לשיפור, ובעיקר בחלק המילולי. נסה לחשוב עם עצמך איפה איבדת את הנקודות, והאם אתה יכול להתחזק בנקודה זו ולהשיג את הנקודות הנוספות. בהצלחה.

johngalt2

New member
אין התאמה

אם הוא רוצה לקבל ציון חדש במתמטיקה, הוא חייב לעשות את כל שלושת השאלונים מחדש. אי אפשר לעשות רק את הראשון והשני כדי להחליף את ה- 3 מתוך 5, או את השלישי כדי להחליף את ה- 2 מתוך 5. למדתי זאת על בשרי...

יוסי n

New member
זה סותר את מה שאני מכיר.

אבל אם אתה מדבר מניסיון, אני מניח שאתה צודק.

אמממ...

אז מה שאני מצרפת לא תקף

johngalt2

New member
../images/Emo9.gif I stand corrected

כנראה בלבלתי את זה עם משהו אחר... עכשיו גם נזכרתי שחבר שלי שיפר רק את ה- 3 מתוך 5, כביכול (שני השאלונים הראשונים) והוא לא היה צריך לעשות את השלישי. תודה שתיקנתם אותי...

in god we trust

New member
תראה

ראשית אני מציע גישה קצת שונה ממה שהציעו קודמי: שיפור הציונים לא אמור לבאס אוצך בכלל , מכיוון שערכם של הציונים בעיני, וכך צריך להיות גם בעיניך אם אתה רוצה להתקבל לרפואה, נמדד על פי פרמטר אחד ויחיד- האם הם מכניסים אותך ללימודים? כן או לא!!! זה בכלל לא רלוונטי האם הציונים נחשבים גבוהים יחסית לשאר האוכלוסיה, ומכיוון שבב"ש אין כל דרך לנבא את סיכויי הקבלה בגלל הראיון וכך גם בי-ם (ולך תדע מה יהיה שנה הבאה) ת"א והטכניון הם האופציות ה"בטוחות" שאוצן שווה להשאיר "פתוחות" ושלגביהן ניתן להגיע לרמת וודאות ע"י הסכם.(אם יהיה לך סכם טוב המו"ר לא ממש יכול להרוס). ולכן , לאחר שהתמלאת רוח קרב ונחישות: אם אני מבין נכון ואתה רוצה להתחיל ללמוד שנה הבאה, אתה צריך לגשת לבגרויות חורף ז"א שאתה יכול להבחן רק במקצועות החובה. שווה לבדוק מה שיפור במתמטיקה (ל 100 כמובן) יעשה לך לממוצע, לשפר את האנגלית יכול להיות קצת בעייתי וגם לא בטוח כל-כך מועיל. לגבי הפסיכו'- שוב זה ציון סביר אבל ברור שאפשר לשפר ודי הרבה...אולי קורס איכותי יעזור? שווה בדיקה- בסופו של דבר זה הכלי העיקרי ככל הנראה לשפר לך את הסכם. בהצלחה.

Ann2922

New member
ג'ינגי זה אתה?

אם כן, כל הכבוד על הציונים, שמעתי על 100ה בהיסטוריה

HawkEmpire

New member
שאלה משיקה

לפי הקובץ, עשייה מחדש של חלק מהשאלונים רלוונטי רק לשיפור ציונים באותה כמות יחידות? כלומר, רק בשיפור ציון, ללא תוספת יחידות, או שהבנתי לא נכון?

Seize the Day

New member
פסיכומטרי 747 נחשב ציון נמוך?!

אני חשבתי שכל ציון מ-740 ומעלה הוא ציון אסטרונומי... ואם 747 הוא ציון סביר אז מה נחשב ציון גבוה? 750? 760? אוי ויי זמיר...

kontsy

New member
זה לא ציון נמוך בכלל

זה ציון מעולה! אבל אם תעשה שוב יש תמיד סיכוי ליותר. ומכיוון שבכמה מקומות הוא שווה אפילו יותר מהבגרות זה בהחלט כדאי.

aou

New member
אני לא מבינה

לי יש פסיכומטרי 749 וממוצע בגרויות 109.7 ובאינטרנט זה מראה שבכל האוניברסיטאות אני מקבלת זימון לראיון, וגם ככה אחרי הראיון לסכם ההתחלתי יש משקל קטן, אז איך אדם עם סכם התחלתי גבוה משלי אומר שהוא לא מתקבל לשתי אוניברסיטאות מתוך הארבע? אלוהים ישמור, אין לי כוח לשפר יותר...

למעלה