זקוק לעצות..

BlackMist

New member
זקוק לעצות..

שמעו, פעם, בתור ילד, ניגנתי על קלידים (בעיקרון על אורגנית), למדתי משהו כמו 5 שנים והייתי די טוב, (המורה אמרה שיש לי קליטה מאוד מהירה) מאז עבר הרבה זמן, ותמיד רציתי פסנתר, או יותר נכון, קצת הרבה אחרי זה. אבל החלטתי שזה יקר, אז מה שעשיתי, הלכתי על מה שיותר זול, וקניתי גיטרה.. (בכלל הרעיון היה לנגן על כלי כלשהו, ולאו דווקא על פסנתר, אם כי נורא רציתי) אני מנגן כבר 4 חודשים על גיטרה.. עכשיו אני מתלבט, אם לקנות איזה אורגן או פסנתר חשמלי, ולחזור לזה קצת.. או להתמקד בגיטרה... מה ת´ם אומרים?

THE CORRS

New member
זה תלוי ...

זה תלוי מה אתה יותר אוהב ודעתי אם אתה יותר אוהב את הפסנתר אז לך על זה עכשיו כי אתה עוד בהתחלה של הלמידה של גיטרה ולדעתי אם אתה אוהב את שניהם למה לא ללמוד ביחד?

galgal15

New member
זה תלוי רק בך..

לך על מה שאתה יותר אוהב! יש לך כבר קצת ניסיון גם בגיטרה וגם במקלדת ואתה תחליט מה יותר מעניין אותך. אם הפסנתר הוא באמת חלום ילדות שלך כמו שאמרת : "תמיד רציתי פסנתר" אז אני אומר שתלך על זה! ואם לא פסנתר אז אתה יכול גם להמשיך עם איזה אורגנית משוכללת.

BlackMist

New member
אני אוהב את שתיהם...

אבל העניין הוא שגיטרה קצת יותר קשה לי... אולי כי אני לא רגיל.. קלידים התחלתי ללמוד בגיל 5, אבל גיטרה.. בגיל 17 בערך... (ואני לא מדבר סתם על נגינת אקורדים, זה לא בעייה.. אלה על יצירות ממש על גיטרה) זה שונה, כי קלידים זה כבר משהו שתבוע בתוכי מילדות, ולכן אם אני אי פעם ירצה לנגן שוב, לא תהייה לי בעייה ממש.

ענבל מ

New member
תגידו... שאלת ../images/Emo32.gif

אתם יכולים/אוהבים/מעדיפים (ושאר ביטויים דומים) לנגן על פסנתר חשמלי או אורגן? בתיכון תמיד ביקשו ממני לנגן בטקסים, בעיקר בימי זיכרון. הבעיה היא שהפסנתר שניצב בחדר המורים בבית הספר שלי לא כוון ב-25 השנים האחרונות (הערכה גסה, אבל זה נשמע ככה! באמת!). היה פסנתר חשמלי, עליו תמיד ניגנה מדריכת להקת הזמר (או בפשטות: המקהלה), והתבקשתי לנגן עליו ולהתאים לו את עצמי. באופן מיידי עלו שתי בעיות: האחת- בפסנתר חשמלי יש פחות אוקטבות מאשר בפסנתר "אמיתי". כל פעם שרציתי לנגן משהו שמתפרש על יותר מחמש אוקטבות, הייתי צריכה לחשוב פעמיים איך זה יישמע ב"צמצום", והאם אני באמת רוצה לצמצם את היצירה - זה קרה לי הרבה עם ואלסים של שופן, וזו רק דוגמא אחת מיני רבות ליצירות שנשמעות ממש רע כשמצמצמים אותן לפחות אוקטבות. השניה- המגע. לי בבית יש פסנתר שגובהו 108 ס"מ (אם אינני טועה) של יאמהה. למורה שלי יש פסנתר גרמני (מעט יותר גבוה) ללימוד ופסנתר כנף רוסי, לקונצרטים. נכון שלפסנתרים יפניים יש צליל יותר "מתכתי" וקר, ולאירופאים לא. נכון שמגיל צעיר התרגלתי לנגן על פסנתר עם מגע פחות רך, אבל... אני לא מסוגלת לגעת בפסנתר חשמלי. עם כל הכבוד ל"גאונים" שהמציאו אותו, הצליל שלו מבחיל אותי, והס מלהזכיר את המגע... יש לציין שלעבור מפסנתר לפסנתר אני מאוד אוהבת. התנסיתי בנגינה על כ-10 פסנתרים בכל 13 שנותיי ליד הכלי, ואת רובם אהבתי. מלבד אחד, לכולם הצלחתי להתחבר לאחר זמן קצר מאוד. הקטע פה הוא לא לעבור מפסנתר לפסנתר, מסוגים שונים, אלא מפסנתר "חי" לפסנתר חשמלי. האם אתם מסוגלים/מעוניינים? [כי אני לא...] יום טוב! ענבל

galgal15

New member
תשובות

אהמממ.. יש לי אורגן די משוכלל יחסית של פנסוניק וגם פסנתר (גרמני). על פסנתר חשמלי גם כן נגנתי כבר מספר פעמים. לומר לך מה אני מעדיף? את הפסנתר שלי העתיק והטוב.

אין מה לעשות - זה כלי אחר ולא יעזור

אבל נחמד לדעת לנגן על 2 כלים. (נ.ב. דוווקא רוב החשמליים באים עם מנעד מלא)

ענבל מ

New member
טוב לדעת ../images/Emo13.gif

ואת (את או אתה?) צודק/ת. זה משהו אחר לחלוטין.

KAZATRA

New member
גם וגם!

כשאני הייתי קטנה החלום שלי היה לדעת לנגן על המון כלי נגינה. מאז נתקעתי עם פסנתר (ואני לא מצטערת) ואני ממש נהנהת ועכישיו התחלתי לנגן על גיטרה.ואני מאושרת! (החלום האמיתי שלי הוא לנגן על נבל אבל זה קצת יותר מסובך...)

למעלה