זקוק לעצתכם - האם לפנות לרשויות הסוציאליות ?

larkushet

New member
זקוק לעצתכם - האם לפנות לרשויות הסוציאליות ?

שלום לכולם,
אינני יודע אם זה הפורום הנכון לשאלתי ואשמח אם תעבירו את ההודעה, אם נדרש.

אני גר בשכנות לאישה מבוגרת (70-80) שכנראה גם סובלת מבעיות שכליות קלות. מספר פעמים בשבוע מגיע הבן שלה (בערך בן 35-40) כדי לעזור לה להתקלח, להתלבש וכו'.
במהלך כל אותן הפעמים שהוא מגיע, הוא צורח עליה צרחות קורעות לב במשך 4-5 שעות רצופות (!!!). לא פעם נשמע שהיא בוכה כשהוא צועק עליה אך חשוב לציין כי הוא לא מכה אותה. אין לי ספק שהצרחות נעשות מתוך יאוש (וניתן גם להבין זאת מדבריו) אך אני בטוח
שהן לא מועילות למצבה.

המצב הזה נמשך כבר קרוב לחודשיים-שלושה. אינני יודע מה לעשות.. אני לא חושב שזה יהיה חכם להתעמת איתו כשהוא במצב כזה.
האם עלי לדווח לרשויות (ואם כן, לאילו ? יש לציין שאני גר באיזור הצפון הישן של ת"א, אם זה רלוונטי..), האם מקרה כזה בכלל יזכה להתייחסות ? האם זה מצב נורמלי ??

תודה על עזרתכם.

אמיתמי

New member
האם הוא מודע לזכויות שמגיעות לאמא שלו?

אם מה שאתה מתאר נשמע כמו מצוקה של בן מסור ומיואש. השאלה היא אם ניתן להציע לו לפנות לביטוח לאומי לצורך גמלת סיעוד עבור אמא שלו. גמלת הסיעוד מתבטאת בשעות של מטפלת, תלוי לפי הערכת המצב התפקודי, דבר שיכול להוות עזרה משמעותית עבור שניהם. ניתן שאתה תציע לו אם זה אפשרי, נשמע עדיף, פשוט להגיד בהבנה שאתה רואה כמה הוא מסור לאם והאם הוא מודע לכך שיש גם אפשרות לסיוע מטעם המדינה. תנחה אותו לפנות לאחות בקופת חולים והיא יכולה לתת טופס ולהנחות את הפניה.אם זה נראה לך בלתי אפשרי, ניתן להתקשר ללשכת הרווחה ועוס קשישים תיצו איתם קשר.

mls4494

New member
שכן יקר

שכן יקר שלום.
נחשפת לסיטואציה שהיא אכן מתסכלת ונפוצה בקרב הגיל השלישי וכל הכבוד על תשומת הלב, האכפתיות והרצון לסייע. כעובדים סוציאליים בתחום אנחנו נתקלים במקרים מהסוג הזה, אני מאמינה שלכל מקרה יש "לתפור את החליפה המתאימה" ואשמח לעזור. אתה מוזמן לפנות אלי למייל או לקשר ביני לבין הבן על מנת שנוכל למצוא את המענה האידיאלי ולסייע למשפחה, אם במיצוי זכויות מטעם ביטוח לאומי או להפנות לגורמים הרלוונטיים בקהילה.
בברכה
מאיה לוי סגל msw
[email protected]

אדם מעלה בעיה, ומקבל הצעה קונקרטית

"שכן יקר שלום.
נחשפת לסיטואציה שהיא אכן מתסכלת ונפוצה בקרב הגיל השלישי וכל הכבוד על תשומת הלב, האכפתיות והרצון לסייע. כעובדים סוציאליים בתחום אנחנו נתקלים במקרים מהסוג הזה, אני מאמינה שלכל מקרה יש "לתפור את החליפה המתאימה" ואשמח לעזור. אתה מוזמן לפנות אלי למייל או לקשר ביני לבין הבן על מנת שנוכל למצוא את המענה האידיאלי ולסייע למשפחה, אם במיצוי זכויות מטעם ביטוח לאומי או להפנות לגורמים הרלוונטיים בקהילה.
לא ראיתי לא פרסומת, לא בוטה, גם לא ראיתי כאן התניה בתשלום (את באמת חושבת ששכנים משלמים כדי שיעזרו לשכנים שלהם ולכן כדאי לעודד את השכן לפנות למייל מסיבות מסחריות? תמהני) אך גם אם ישנה, אנחנו עדין לא במדינה קומוניסטית, ויש שירותים ומוצרים גם בתשלום, והאדם יכול לבחור.
אני רואה כאן הרבה בוטות וציניות, אבל בהודעות שלך, לא שלה.

אמיתמי

New member
מדובר בעצות בתשלום

אנשים לא פונים לפורום כלשהוא על מנת לקבל עצות בתשלום. המידע לגבי זכויות קשישים יכול ואמור להנתן כאן באופן חופשי וללא מטרות רווח. סוג כזה של פרסום ברשת מאוד לא מקובל בתפוז.

א' מאיפה לך מדוע אנשים כן או לא פונים

לפורום? אנשים פונים כי הם רוצים פתרונות, בתשלום או לא.
ב' מענין באיזה עולם את חיה בו שכנים משלמים כדי לקבל מידע על הגורמים בקהילה אליהם אפשר להפנות את השכן. כמובן שנורא הגיוני (NOT) לחשוב שפניה של השכן למייל שלה בנוגע לאן הוא יכול לפנות לא רק שזה בתשלום זה גם עולה הון תועפות ולכן רק הגיוני (NOT) שתגלי בוטות, תוקפנות וציניות בנסיון לעצור את הגזל העצום העומד להתרחש מול עיננו ממש.
את רוצה לתת עצות חינם בפומבי - תתני, את רוצה לתת עצות חינם במסר - תתני, את רוצה לתת עצות בתשלום - תציעי. את רוצה להתנפל על קולגות כל פעם שנדמה לך שחורגים מהסטנדרט שאת המצאת - נשמע לי מכוער, ורצוי שיהיה מאד לא מקובל.

נראה שיש כאן

איזו פרסומת לחברת סיעוד כזו או אחרת שיכול להיות שאכן תיתן מענה נכון ומותאם לקשישה. אולי לא היה ממש נכון להציג את הדברים באופן שבו הגברת מהחברה הציגה אך נראה כי אין כאן כוונות מסחריות לטעמי ואין בכך פסול וזה לגיטימי שחברות סיעוד פועלות ככה....ולדעתי זה כנראה גם המפתח לכל העיניין-מטפלת מטעם ביטוח לאומי.

אמיתמי

New member
לא מדובר בחברות סיעוד

לאלו אני דווקא ממליצה לפנות שכן הן מספקות מידע וסיוע ללא גבית כסף מלקוחות, האינטרס הכספי שלהם הוא מול ביטוח לאומי, ובמובן הזה זה לטובת הצרכן. השירות שמפרסם עצמו למעלה מציע שירות בתשלום להתנהלות מול ביטוח לאומי, זה משהו אחר ושונה. מכל מקום גם אם כותבת כאן עוס מחברת דנאל הייתי מצפה ממנה לתת מידע כללי לגבי אופן הפניה ולאו דווקא מידע פרסומי הנוגע לעבודתה.
אדם המעוניין לקבל סיוע בהגשת טפסים לביטוח לאומי יכול לעשות זאת עצמאית, דרך הטפסים באתר, דרך אחות קופת חולים, דרך עוס קשישים בלשכת הרווחה, וגם דרך חברות הסיעוד ששולחות עוס מטעמם להסביר וגם מספקות שירות טרום סיעוד.

טוב אז יכול להיות שאני נאיבית

אני באמת הנחתי שמדובר כאן בחברת סיעוד שמציעה סיוע במילוי טפסים, התאמת מטפלת לקשישה וכאלו דברים. אולי אני פשוט לא מכירה שירותים אחרים בתשלום שניתן להציע מלבד חברת סיעוד....אז גם למדתי משהו חדש....לאו דווקא חיובי....

mls4494

New member
ואולי לא היו הדברים מעולם...

אז כך... ההצעה הייתה ועודנה הצעה לעזרה. אני לא זוכרת שבאיזו שהיא דרך התבקש או רומז על צורך בתשלום. זו לא הכוונה. ולעניין עצמו ההצעה בעינה עומדת.
תודה לכולכם.

לי זה היה ברור לאורך כל הדרך מההקשר,

מצטערת שחווית את הדינמיקה המכוערת של להאשים בלי לבדוק מתוך תפיסת עולם צינית, ולמהר לתקוף שהופנתה כלפייך על ידי אחת המשתתפות. מדי פעם אנשים מקרינים סרטים פנימיים שלהם. אפשר להתנחם בכך שזה לא אישי נגדך, זו לא הפעם הראשונה שלה, וגם לא השניה.

אמיתמי

New member
בחיי שנבלעת לי הלשון מול התגובות שלך

תנוח דעתך. את יכולה להזמין את כל חברותיך לדוג כאן לקוחות, למייל אישי, שיחה טלפונית, פגישה בקליניקה, קורס קצר אך אינטנסיבי שחוסר שנים של טיפול וכו'. אני אקח את עצמי, ואת הערכים שלי למקום אחר.

היי מאיה, תודה על ההבהרה.

אני האמת לא שמעתי נימה של פרסומת בהודעתך המקורית, אך לאור התהיות שעלו טוב עשית בחזרת כדי להבהיר את כוונותיך. נשמח שתישארי בפורום ותשתתפי איתנו בדיונים נוספים.

sivanjbs

New member
במחלקות הרווחה יש עובדת סוציאלית לקשישים

היא תוכל לבדוק את מצב השכנה
לסייע לה למצות את זכויותיה
ולראות מה קורה ביחסים עם הבן.
תפנה לשרותי הרווחה במקום מגוריכם

ממללת

New member
לפנות לעו"ס ברווחה

לדעתי יש לפנות לעו"ס קשישים במחלקת הרווחה באזור המגורים, ולהתייעץ איתה לגבי המקרה בייחוד בגלל דברים שמוגדרים בחוק ועליהם יש חובה לדווח( בעיקר אם היא חסרת ישע, ובמקרה הזה ייתכן מאוד שכך בשל מוגבלותה השכלית). עו"סיות הקשישים ופקידות הסעד להגנת הקשיש מתמצאות בנושאים אלו היטב. כמו כן ייתכן והמקרה הספציפי מוכר בלשכה אבל מבחינתך כדאי לדווח. במדיה ואתה חושש לומר מייד את השם או שאינך בטוח שעליך לעשות זאת מבחינה חוקית אתה יכול לספר קודם את פרטי המקרה ולהתייעץ האם חלה עליך חובה לדווח.
אומנם אין אלימות פיזית אבל יש התעללות נפשית שעשויה להיות חמורה.

למעלה