זקיפות

tailka

New member
זקיפות

אתמול במשמרת כמה בחורות בגיל 50-60 רצו תרגילים שזוקפים את הגב והן הלכו ישר לפולי ובזכות יואל שמואלי אמרתי להם רגע... ונתתי להן כל מיני תרגילים שיוצרים תנועתיות בעמ"ש וזה היה טוב , קיבלתי מהן ומהמדריך שאחראי עליי פידבק ממש טוב אז רציתי לשאול אם יש לכם עוד רעיונות לדברים בסיגנון

חן M

New member
ספציפיות ...

רוצה ללמד אדם ללכת זקוף ? מלבד התרגילים הכלליים והספציפיים (בהתאם לטיב הליקוי) פשוט למדי את האדם להזדקף . אם למדת עם יואל אני מניח שאת מכירה את " עין רביעית " , " נק' גב " אני מניח שזה עשוי לסייע לתת את הכלים והמודעות למתאמנות הללו בהיבט הזה . מספיק לתרגל ישיבה זקופה , הליכה זקופה על מנת לתת כלים בסיסיים .

נתן.ל

New member
אפשר לשאול אילו תרגילים נתת להן?

אני תמיד שמח ללמוד עוד. שמעתי רבות וטובות על יואל שמואלי

tailka

New member
..

נתתי להם לשחק עם עיין רביעית - להוציא אותה החוצה ולהכניס פנימה - משהוט כמו פרוטרקשן וריטרשין עם השכמות בשביל להפעיל יותר את החלק הטורקלי נתתי להם לעשות את אותו דבר בישיבה עם רגל מסוכלת ואז זה מפעיל יותר את העמ"ש הלומברי והאמת שרציתי לתת להם עוד תרגילים וגם לא היה לי וגם להן די נגמרה הסבלנות

Dark Muse

New member
תלמדי אותן לעשות פרונט סקוואט

תאמיני לי שהן ידעו יופי ללכת זקוף אחרי זה

Dark Muse

New member
יאפ, שאלתי את זה את המרצה שלי

שהוא עושה תואר ראשון בחינוך גופני ויציבה (ולמד אצל שמואלי), למה במקום כל מיני משחקים, לא כדאי פשוט לחנך אנשים להשתמש בגב שלהם בתרגילים שהם באמת צריכים אותם (כמו דדליפט סקוואט, ובעיקר פרונט סקוואט). הוא לא פסל את זה, אבל הוא גם אמר משהו נכון בהכרח שהחשיבה צריכה להתמקד גם ביום יום ולא רק במכון. אני מניח שניתן לשלב את זה גם וגם אם חושבים על זה במובן רחב יותר של חיזוק זוקפי גב ומודעות ליציבה ושימוש של זה במצבים יומיומיים.

tailka

New member
אם כבר סקווט

מה היית מלמד קודם מתאמן מתחיל , לא מבוגר מידי , בלי בעיות גב\ ברכיים וכו' פרונט סקווט או סקווט רגיל ?

Dark Muse

New member
סקוואט רגיל (BACK SQUAT)

זה תרגיל שמפעיל יותר את השרירים האחוריים והחשובים של הרגלים בנוסף לארבע ראשי, יותר מאשר פרונט סקוואט. לפרונט סקוואט יש את היתרונות שלו לעומת זאת, כמו למשל חיזוק זוקפי הגו העליונים (ובכלל שרירי ה CORE כביכול) ודגש על הארבע ראשי.

למעלה