זקנים בריאליטי - זקוקה לעזרתכם

בֶל

New member
זקנים בריאליטי - זקוקה לעזרתכם

היי,
אני סטודנטית לתואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ואחד הסמינרים שאני עושה במסגרת הלימודים שלי עוסק באנתרופולוגיה של הזקנה. במסגרת הקורס, אני נדרשת לעשות ניתוח של טקסטים שמציגים זקנים, וחשבתי שיהיה מעניין לבדוק כיצד הם מוצגים בתוכניות ריאליטי.
עכשיו, בתוכניות אמריקאיות ראיתי כבר שיש יחסית הרבה זקנים, אבל המרצה שלי רוצה שהמחקר יהיה יותר מקומי - ולכן אני מבקשת את עזרתכם. אתם מכירים תוכניות ישראליות שהיו בהן משתתפים זקנים, או שהייתה התייחסות לנושא? (אני יודעת שבוקי נאה דיבר על עצמו הרבה כ"זקן" של החבורה, אבל תהיתי אם יש ייצוגים נוספים שאני לא מכירה). ובכלל, אתם חושבים שיש בריאליטי הישראלי מספיק התייחסות לזקנים שתאפשר לי לעשות מחקר כזה?

אשמח לעזרתכם!

אורישקי

New member
תלוי מה את מגדירה כזקן.

באח הגדול הישראלי הראשון היה את יוסי בובליל שהיה בן 56 בבית והוצג בעיקר כערס מתבגר וזכה להרבה פופולאריות.
בעונה השניה הייתה שרה לוין שהוצגה בעיקר כסטראוטיפ של פולניה, היא הייתה בת 61 בזמנו ואם אני לא טועה היא המבוגרת ביותר שנכנסה לבית.

אין לי הרבה דוגמאות כי בריאלטי הישראלי יש בעיקר צעירים או אנשים בגיל העמידה (40-50) וגם הזקנים בהרבה פעמים מודחים מוקדם. באמריקה יש הרבה

niro62

New member
אממממ

בהישרדות עונה 3, הייתה את ליאורה, שהגיעה לגמר. באותה עונה גם הייתה מתמודדת ששמה מירב, שהודחה בשלב הראשון של המשחק, ובעיקר ראו אותה בפרקים שקרו על אי המתים.
במירוץ למיליון העונה השנייה היה את התמניות.
ובעונה השלישית של האח הגדול, היה את פרידה ודנה.

דנה לא הייתה אז בת 38?

תגדיר את הגיל הזה איך שבא לך, אבל זקנה היא לא.

retard boi

New member
יש מעט

התוכניות הישראליות היחידות שיצא לי לצפות בהן באופן יחסית רוטיני זה הישרדות והמירוץ. אני מניח שהיו מתמודדים בתחרויות בסגנון לרדת בגדול אבל לא יוצא לצפות בדברים כאלה.

הדוגמאות שעוברות לי בראש של אנשים בני 50 פלוס מינוס שזו קטגוריה שאני באופן אישי די מתקשה לקבל כזקן אבל בז'נר הזה אני מניח שזה המקסימום שניתן לצפות. באח הגדול יש המון (ובתוכנית הזו יש דגש מיוחד על ליהוק יצורים אז הקוקואיות של רוב האנשים שם לרוב מעפילה על סממנים נוספים כמו גיל) בתחרויות פיזיות יותר יש פחות. בהישרדות אני בעיקר חושב על דוגמאות של מבוגרים מטורללים (אלכס וטינה מהעונה הראשונה, משהי בשם אראילה שעפה ראשונה בעונה של השורדים החוזרים,בוקי) או טיפוסים טרחניים (ליאורה, גיורא)... לא ממש זכור לי משהו שנראה כמו בן אדם סטנדרטי. בעונה הראשונה של המירוץ היתה בחורה בשם מרגלית שלדעתי היתה כבר בפנסיה וזכתה למלוא עריכת הזקנה המטרוללת עם כל הקלישאות הנלוות.
בהרבה מקרים ההגדרה של זקן היא מאוד תלוית עריכה במגדר. לרוב אשה בארבעים מאוחרות או חמישים מוקדמות זוכה לעריכת הזקנה חסרת האונים בזמן שגבר בן אותו גיל מקבל עריכה של אדם מבוגר ושקול. אני חושב שכרמית ואסנת מהמירוץ הן דוגמא טובה לעריכת גיל מטעה שהציגה אותן כאנדרדוגיות מבוגרות שמתקשות למרות שמבחינת גיל לא היה להן אפילו חמישים ובו זמנית אורן שגם נשק לחמישים היה מגיע ראשון עם אחיו בחצי מהלגים וממש לא זכה לעריכה בכיוון הזה.

בֶל

New member
תודה ענקית לכל העונים!

מהתגובות שלכם נראה שכמו שחשדתי, בישראל יש פחות ייצוג לזקנים בריאליטי... אני אצפה קצת בתכנים שהצעתם ואני מקווה שיהיה לי מספיק "בשר" לעבודה.
בכל מקרה, המון המון תודה!

למעלה