זרזור

talmeibilu

New member
זרזור

שלום לפני שלוש שנים קניתי מקל וקולר לזרזור הלכתי הרבה מאוד פעמים לעולם לא תפסתי אפילו לא משיכה כלום כלום תגידו באמת אפשר לתפוס בזרזור??????

shragam

New member
ברור שאפשר, נראה לך שאנחנו סתם יוצאים לים ?

כנראה שאתה לא יוצא למקומות הנכונים, זמנים נכונים וחלק סתם עניין של חוסר מזל

טל בורי

New member
דיג בזרזור

בזרזור לא תופסים הרבה(לעומת דיג בוס נניח) אבל בדכ כשתופסים אזיי מדובר בדגים גדולים יחסית
עכשיו תעשה את החשבון שלך ותחליט מה יותר כיף לך
אני בחרתי בדיג בוס (ולא מתחרט)

שים לב ,

דייג בזרזור , מתבצע ומקובל במקומות בהם יש אוכלוסיית דגה מהסוגים הנתפסים בשיטת הזרזור , כלומר ש."ידוע " שהאזור שופע בדגה , ושיטת הזרזור היא השיטה הטובה ביותר ללכוד את הדגים הנל . רק אז מוצדק להשקיע כסף בציוד זרזור ולהתמקצע בתחום .
לצערי הרב , בים התיכון , ובמיוחד בחופי ישראל , המצב איינו כזה , יש אמנם פריטים בודדים פה ושם , אך נדרשת עבודה רבה מאד עד שתראה איזו תוצאה ,אם בכלל .וזה לא מצדיק את ההשקעה האדירה .
זה שמישהו אומר :מה נראה לך , שאנחנו יוצאים סתם לים ? זמנים , חוסר מזל , וכאלה , זה רק מראה על משהו , אני לא רוצה להתייחס לזה , אבל אתה לא הראשון ולא האחרון שמשמיע טענות כאלה של אכזבה ויאוש . ובצדק. חקרתי מקרוב את הנושא לאורך מספר שנים , אני דייג מקצועי בהשכלתי ,
האזור פשוט יבש , ומטרת הזרזור אינה לחפש דגים טועים ולסמוך על המזל וזמנים נכונים , אלא להנות מהדייג , באזורים השופעים , שלא קיימים אצלינו , אלא בדימיונם של מוכרי הציוד , ושאר מכריהם .
טוב יעשה כל אחד שחפץ בשיטה זו אם יעשה שעורי בית מקדימים במציאות ולא יפול שולל לסיפורים דימיוניים ויפים , כך לא יתאכזב מתחביב הדייג , והוצאות מיותרות .
שים לב ,שלא מעט חנויות וירטואליות קמו בחסות האינטרנט והפורומים , ולא מעט ציוד נמכר כתוצאה מקשרים אלו , זו בפני עצמה עובדה מעניינת שמדליקה אור אדום .
אפשר לשאול את השאלה הבאה , כמה מאות קילוגרמים של דגים בסך הכל נתפסו בשיטה זו לאורך , נניח שלוש השנים האחרונות בחופי ישראל, לעומת מדינות אחרות העשירות בדגה של זרזור ?

כמה נהנה דייג שהשקיע את מיטב כספו וזמנו בשיטת הזרזור מתחביבו , לעומת שאר דייגים שלא התפתו ולא בזבזו את שנותיהם בים כי בעזרת חוכמתם , עשו את הדברים הנכונים ?

הייתי כאן מבין ראשוני הפורום , מנהלים רבים התחלפו , אף אחד לא השכיל לקום ולומר לציבור את האמת הכואבת . כולם הטיפו לזכות השיטה , תמיד הדייג הוא זה שהיה צריך ליישר קו עם הכלל, אף פעם לא יצאה הודעה אחת בגנות השיטה , הקדושה מכל .
עשרות דייגים ואולי אפילו מאות של מאוכזבי הזרזור שעוד לא אמרו את דברם , עדיין ממתינים לאוצר שיעלה על חכתם .

alonps

New member
הראל - אתה מאשים אותי/נו במכירת מעשיות?

אין ספק שישראל ענייה בדגה, אבל גם אין כל ספק שיש תפיסות ואפילו לא מעטות.
הניסוח שלך מאד מטריד - משתמע ממנו ("מדליקה אור אדום") כאילו מנהלי הפורומים קיבלו טובות הנאה ממכירות ציוד ז'רז'ור.
&nbsp
לא מיניה ולא מקצתיה!. אני מציע שתחזור בך. זה פשוט לשון הרע.
&nbsp
מנסיון רב שנים, החוויה של תפיסת דג בז'רזור עולה לענ"ד על כל חוויה אחרת של דיג חופי - וודאי שהיא נדירה יותר.
מאז ומעולם בעת שירותי כמנהל, המלצתי על רכישת הציוד הבסיסי - אצלי בקופסאות הדמויים לא תמצא דמוי שעולה יותר מ35 ש"ח. הדג לא יודע אם מדובר בדמוי יפני שעלה 120 ש"ח ואחרי שתי זריקות נתקע בסלע או שמדובר בג'יגהד עם סיליקון שעולה 4 ש"ח - ושלרוב יביא את אותה כמות דגים.
&nbsp
הדיג בז'רז'ור דורש התמדה רבה וכניסה "לראש של הדג". יש הבדל גדול בין טיפש שזורק דמוי למי שבאמת יודע ומבין מה הוא עושה.
&nbsp
אגב, למה אתה לא משתלח במוכרי ציוד האינטיאסים? שם ההצלחות יותר גדולות?

לא התעמקתי בדייג האינטיאסים ,

ואין לי נתונים ולא שמעתי טענות מהכיוון הזה .
מעבר לזה לא חוזר בי מכלום , אתה מוזמן להגיש תביעה אם אתה מעוניין , ניתן לשופט להחליט מיהו מהו .
תרגיש טוב .

alonps

New member
אתה עלוב נפש שלא ראוי בכלל למענה

חז"ל כבר אמרו - הפוסל, במומו פוסל.

אלפונס, זה לא הראל - זה הפיראט

המכונה גם פלמנקו, איש עם וספה ועוד אין ספור כינויים.
השימוש שלך במושג "עלוב נפש" הגיע למימדים אינפלציוניים, אבל במקרה הזה אתה צודק.
תיזכר קצת בהיסטוריה - מי התנגד בעבר לז'רז'ור? מי שינה את הכינוי שלו כל חצי שנה? מי בא לפורום רק כדי להפריע?
תהיה קצת יותר ערני ותפסיק להשתמש בביטויים שמתאימים לכל מיני אנשים.

אבקש לשמור על חופש הביטוי וניקיון הלשון

ולא להוציא מילים פוגעניות . לא לימדו אותך חזל ?

חשמלן

New member
מסכים עם פפו. אבל בחירה חופשית זה שם המישחק

אני מזמן ירדתי מעניין הזירזור. מהסיבה הפשוטה שכמות ההשקעה (זמן,כסף.מאמץ)היא עצומה ואילו כמות התפיסות ממש נמוכה יחסית. לדעתי הדיג בבוס נותן תוצאות הרבה יותר טובות ומהנות, ואחריו דיג הפתיונות שמביא דגים גדולים יותר

מה ?

גם אתה הלכת למקומות הלא נכונים בזמנים הלא נכונים ולא היה לך מזל ?

איזה באסה .

חשמלן

New member
חחחחה בדרן אתה

מה אני יעשה אחי ,

אני קורא פה דברים שבא לבכות ,
במקום להגיד את האמת , מטיחים בדייגים האומליים כל מיני מעשיות של וולט דיסני .

עזוב בחירה חופשית או לא בחירה חופשית , ברור שכן , אבל אחרי שנים של אי שביעות רצון כללית ואכזבה מהשיטה , הגיע הזמן להבין שהשיטה לא לחופי ארצינו מתאימה .
התשדלתי להתנסח בשפה הכי זהירה ועדינה שאפשר כדי לא לפגוע באיש כמובן .

למעלה