שים לב ,
דייג בזרזור , מתבצע ומקובל במקומות בהם יש אוכלוסיית דגה מהסוגים הנתפסים בשיטת הזרזור , כלומר ש."ידוע " שהאזור שופע בדגה , ושיטת הזרזור היא השיטה הטובה ביותר ללכוד את הדגים הנל . רק אז מוצדק להשקיע כסף בציוד זרזור ולהתמקצע בתחום .
לצערי הרב , בים התיכון , ובמיוחד בחופי ישראל , המצב איינו כזה , יש אמנם פריטים בודדים פה ושם , אך נדרשת עבודה רבה מאד עד שתראה איזו תוצאה ,אם בכלל .וזה לא מצדיק את ההשקעה האדירה .
זה שמישהו אומר :מה נראה לך , שאנחנו יוצאים סתם לים ? זמנים , חוסר מזל , וכאלה , זה רק מראה על משהו , אני לא רוצה להתייחס לזה , אבל אתה לא הראשון ולא האחרון שמשמיע טענות כאלה של אכזבה ויאוש . ובצדק. חקרתי מקרוב את הנושא לאורך מספר שנים , אני דייג מקצועי בהשכלתי ,
האזור פשוט יבש , ומטרת הזרזור אינה לחפש דגים טועים ולסמוך על המזל וזמנים נכונים , אלא להנות מהדייג , באזורים השופעים , שלא קיימים אצלינו , אלא בדימיונם של מוכרי הציוד , ושאר מכריהם .
טוב יעשה כל אחד שחפץ בשיטה זו אם יעשה שעורי בית מקדימים במציאות ולא יפול שולל לסיפורים דימיוניים ויפים , כך לא יתאכזב מתחביב הדייג , והוצאות מיותרות .
שים לב ,שלא מעט חנויות וירטואליות קמו בחסות האינטרנט והפורומים , ולא מעט ציוד נמכר כתוצאה מקשרים אלו , זו בפני עצמה עובדה מעניינת שמדליקה אור אדום .
אפשר לשאול את השאלה הבאה , כמה מאות קילוגרמים של דגים בסך הכל נתפסו בשיטה זו לאורך , נניח שלוש השנים האחרונות בחופי ישראל, לעומת מדינות אחרות העשירות בדגה של זרזור ?
כמה נהנה דייג שהשקיע את מיטב כספו וזמנו בשיטת הזרזור מתחביבו , לעומת שאר דייגים שלא התפתו ולא בזבזו את שנותיהם בים כי בעזרת חוכמתם , עשו את הדברים הנכונים ?
הייתי כאן מבין ראשוני הפורום , מנהלים רבים התחלפו , אף אחד לא השכיל לקום ולומר לציבור את האמת הכואבת . כולם הטיפו לזכות השיטה , תמיד הדייג הוא זה שהיה צריך ליישר קו עם הכלל, אף פעם לא יצאה הודעה אחת בגנות השיטה , הקדושה מכל .
עשרות דייגים ואולי אפילו מאות של מאוכזבי הזרזור שעוד לא אמרו את דברם , עדיין ממתינים לאוצר שיעלה על חכתם .