זריעת דלועים אצלכם בגינה או במרפסת

זריעת דלועים אצלכם בגינה או במרפסת

עכשיו יש לנו דלועים נהדרים - אבטיח, מלון, דלעת ועוד ועוד.
באלה שהזכרתי, הזרעים ניתנים להפרדה קלה מבשר הפרי וזה הזמן ללקטם ולשמור לזריעה שעונתה באביב.
כדאי לבחור פרי מעולה מכל הבחינות - מרקם, טעם, ריח וכו'. מוציאים את הגרעינים ומנקים היטב מכל שארית
של בשר הפרי. מנפלאות הבריאה - בשר הפרי, במיוחד בחלק שהזרעים דבוקים אליו, מכיל חומרים מעכבי
נביטה, כי אם הזרעים ינבטו עכשיו, הם לא יצליחו כל כך.
שוטפים, מסננים, מייבשים על גבי עיתון שמונח באוויר הפתוח ואחר כך שומרים במקום יבש ואפלולי, בכלי פתוח.
כאמור - זורעים באביב. לא להתקמצן בהשקיה.
 
למעלה