זריקות בטאפרון

זריקות בטאפרון

אני לוקחת מזה שנה וחצי בטאפרון,אשר עדיין גורמים לי לכאבי ראש עזים לאורך כל היום. בנוסף אני יכולה להזריק רק בבטן.(בזרועות כואב לי מדי, ברגלים זה מרדים לי את כל הרגל) במהלך השנה הזו קיבלתי שני התקפים קטנים יחסית, וביום יום אני עייפה רוב הזמן חלשה מאד ןכוב לי הראש. שאלותיי: 1 האם לא נגרם נזק לטווח רחוק כשמזריקים רק במקום אחד? 2 האם ההתקפים שקיבלתי, והרגשת החולי הכללית, מעידים על כך שהזריקות לא טובות לי? 3 האם יש סיכוי שכאבי הראש ירפו ממני? אודה לך מאד אם תענה לי, זו כניסתי הראשונה לאתר, אני חולה כשנתיים, מאובחנת שנה וחצי. בת 38 וממשיכה עדיין לעבוד כמנהלת חשבונות (בשן ועין)

תגובות

1. הנזק מהזרקה במקום אחד הינה תגובה דלקתית חוזרת ותכופה באותו אזור דבר שיכול להביא לנמק מקומי ודלדול שכבות העור. 2. לגבי ההתקפים - יש להעריכם למול ההיסטוריה של MS אצלך, ואילו הרגשת החולי הכללית יתכן והיא תופעת לוואי של התרופה- דברים אלו יש לשקול במסגרת הביקורים במרפאה לאחר בדיקה גופנית ונוירולוגית ואף מספר בדיקות דם. 3. כאבי הראש גם הם יתכנו כתוצאה מהתרופה ויש סיכוי שידעכו. כפי שוודאי ידוע לך, מטופלים רבים נוטלים את הזריקות יחד עם "כיסוי" של תרופות כמו אדויל או אקמול שאמורים לשפר את ההרגשה הכללית כמו גם כאבי ראש. לגבי השיקול של החלפת הטיפול - כאמור יש לעשות זאת במסגרת מרפאתית כשכל הנתונים מונחים "על השולחן".

למעלה