זריקות פרוגסטרון

סאלי33

New member
זריקות פרוגסטרון ../images/Emo4.gif

בעקבות עוד ביקור במיון בשל כאבי בטן לא ברורים ( אולי ענייני קיבה אולי לא בכל מקרה לא זיהו צירים) הרופא שלי אמר שאולי נתחיל עם זריקות פרוגסטרון למנוע פעילות רחמית...כזכור אני עם עבר של לידה מוקדמת. רציתי לשאול אם למישהי יש ניסיון בנושא ויכולה לספר לי - איפה מזריקים? אם יש תופעות לוואי? בינתיים הכאבים די עברו טפו טפו ככה שנראה לי שזה קצת תלוי בי עד כמה אני אלחץ בכיוון ואני מתלבטת אם כדאי לי לחכות עוד או להתחיל על כל מקרה שלא יבוא... מה אתן חושבות?? חוץ מזה התחלתי שמירת הריון...רק 3 ימים וכבר קשה - יש טיפים??

הזריקות קטנות ו"נחמדות"

מזריקים בטוסיק עם מחט קטנה אני מזריקה לבד והן לא כואבות בכלל !! אין תופעות לוואי למעט קצת רגישות בטוסיק במקום ההזרקה למחרת אני ממליצה כן להתחיל ומייד באיזה שבוע את ולמה רק עכשיו התחלת שמירת הריון ?

סאלי33

New member
התכוונתי לתופעות לוואי לעובר...

יש כאלה ואם כן מה הן?? אני בשבוע 19 והתחלתי שמירת הריון רק עכשיו לפי הורואת הרופא שלי...לפי מה שהבנתי העובר בשבועות אלו מתחיל להיות כבד יותר ולכן יש יותר סיכון... למה את התחלת וממתי את מזריקה? בינתיים לא זיהו אצלי פעילות רחמית טפו טפו ולכן לא התחלתי אבל כאמור אני תוהה אם ללחוץ על להתחיל...

סאלי33

New member
רק כדי לבהיר מדובר בזריקות

שנקראות 17 ALPHA HYDROXYPROGESTERONE CAPROATE, (17P), שנותנים רק משבוע 16 ומעלה ודי חדשות בטיפול מונע ללידות מוקדמות לפי מה שאני מבינה

סאלי טעות שלי

אני התכוונתי לזריקות גסטון שמכילות פרוגסטרון שאני מקבלת מההחזרה לתמיכה

אני קיבלתי פרולוטן דיפו

שהוא פרוגסטרון בשחרור איטי. זריקה פעם בשבוע בטוסיק. קיבלתי בערך משבוע 16 עד 28. אצלי זה היה עובר זכר וידועה השפעה על עובריות נקבות. את הזריקה החדשה שאת מקבלת איני מכירה ואני חושבת ששווה להרים טלפון למכון טרטולוגי ולהתייעץ עימם. את בשמירה בבית במנוה חלקית או ממש בשכיבה מוחלטת?

סאלי33

New member
הי אש"פ

תודה על התשובה. גם לי יש עובר זכר. אני בעיקרון בשכיבה אבל מותר לי קצת להסתובב בבית להתקלח, לאכול בשיבה וכו'...אני משתדלת כמה שיותר להיות במיטה. אז זה אומרת שמירה מלאה או חלקית? אין לי מושג... אני מקווה שידעו במכון הטטרולוגי כי זו לא תרופה שנמצאת בבתי החולים או בקופות, לפי מה שאני יודעת יש רק בית מרקחת אחד בארץ שמייבא אותן מארה"ב.

לדעתי זו שמירה מלאה

מקווה שאת אוהבת לקרוא... כשאת מתקשרת, תכיני לידרך את רשימת המרכיבים (בהנחה שיש לך חפיסה בבית). הם אמורים לדעת. תעדכני.

השאלה היא מי שואל ../images/Emo8.gif

מבחינת ביטוח לאומי - אם את צריכה להיות בבית זו שמירה מלאה, חד וחלק. אבל מבחינה רפואית, שמירה מלאה - זה שא-ס-ו-ר לרדת מהמיטה, שאת אוכלת במיטה ויורדת רק לשירותים, ושמותר לך חמש דקות ביום מקלחת וגם זה בישיבה. אז באמת במצב כזה קריאה היא ה-דבר, אבל עוד משהו שמאוד עוזר הוא להשיג לפטופ שיהיה מחובר לאינטנט. עוד רעיונות: מלאכת יד שאוהבים, לסדר אלבומי תמונות ואוספים אחרים, לכתוב יומן ו/או מכתבים לתינוק, לחדש קשר טלפוני או התכתבות עם חברים, ועוד היד נטויה... סאלי - מחזיקה לך את כל האצבעות לשמירה ארוכה ומוצלחת!
עתליה

סאלי33

New member
עדכון

אז לאחר התייעצות נוספת עם הרופא הוחלט להתחיל לקחת זריקות...פעמיים בשבוע ע"י אחות. נקווה לטוב.... תודה לכולכן

p i n o k y o

New member
בהצלחה! ../images/Emo24.gif

אני קיבלתי זריקות של פרוגסטרון מסוג "גסטון" יומיום במשך שלושה חודשים שלאחר התעברותי הקודמת (הריון שהושג בטיפול פוריות). בעלי היה זה שהזריק לי בישבן ולא הייתי תלויה באחות (ותפס טרמפ על כך להחזיר לי על כל הצרות שאני עושה לו... חחח). לפחות את יכולה להיות עכשיו שקטה שאת מטופלת ועושה את מירב המאמצים להשגת הצלחת ההריון הנוכחי. בהצלחה!

למעלה