זריקת ויטמין K ליילודים

זריקת ויטמין K ליילודים

האם זריקת ויטמין K שנותנים בארץ לתינוקות מייד אחרי הלידה, מכילה את אותם חומרים משמרים כמו זריקות חיסונים? האם מישהו יודע? כשסיירתי בבי"ח מאיר נאמר לי שהיום הרבה הורים מבקשים לדחות את החיסון הראשון נגד צהבת, ובית החולים לא עושה בעיות עם זה. אבל על זריקת ויטמין K הם מתעקשים יותר, בעיקצר אצל בנים, משום שהיא מונעת בעיות אפשריות בקרישת דם, (חשוב לנימולים) אני יודעת שיש ויטמין K בטיפות, אבל בבי"ח טוענים שהספיגה שלו נמוכה משמעותית מזו של הזריקה.

אז ככה

לא ידוע לי על החומרים המשמרים, אבל הזריקה של ויטמין K מכילה כמות ענקית, כמדומני פי מאה (כן!) מהדרוש, שיש לה פוטנציאל לפגוע בפעולת הכבד. ונחשי מה משותף לרבים מהילדים האוטיסטיים,אם לא לכולם? בעיות בפעילות הכבד. קצת היסטוריה: מדוע התחילו לתת ויטמין K לכל היילודים, מייד לאחר הלידה? משום שנשים רבות בהיריון סובלות מעצירות, והמירשם הפופולארי ביותר נגד עצירות הוא שמן מינרלי MINERAL OIL. שמן מינרלי גורם למחסור בוויטמין K שהוא מסיס בשמן. במקום לשאול כל יולדת אם היא לקחה שמן מינרלי, או טוב מזה, לא להמליץ על זה בכלל לנשים בהיריון, פשוט נותנים את זה לכולם. אכן יש ילדים שיש להם בעיה של קרישת דם, אבל השיעור די זעיר והכמות שנותנים בזריקה הרבה יותר מדיי גדולה. ונקודת ראות אישית: יותם לא קיבל שום חיסונים בלידה כי את המחקר עשינו לפני שהוא נולד. הדבר היחיד שהוא קיבל היה זריקה של ויטמין K, לא הספקנו לחקור את זה ורופאת הנשים שכנעה אותנו... כמה מפתיע, יש לו פגם בפעילות הכבד (שלב 1 פעיל מדיי, שלב 2 לא פעיל מספיק). עד היום אנחנו מצטערים על זה שהשתכנענו ולדעתנו היה לזריקה ההיא חלק באוטיזם שלו (רק השערות, הרי אי אפשר להוכיח כלום). תעשי את ההחלטה שלך - בררי היטב גם מה החומרים המשמרים בטיפות ובזריקה. אני אישית לא אתן ויטמין K לילדיי.

למעלה