זריקת חפצים והתעוררות באמצע הלילה.

זריקת חפצים והתעוררות באמצע הלילה.

שלום רב! אני אמא לבני בן השנה ו-11 חודשים. הייתי רוצה לקבל עזרה לגבי 2 נושאים: 1.בני מרבה לתת מכות ולזרוק חפצים ולדחוף ילדים תוך כדי צחוק או משחק, אנו מעירים לו תמיד לפעמים הוא עושה טובה ומפסיק ולעיתים רחוקות הוא נענש בחדרו. איך אנו מטפלים בנושא ? האם להעניש או לא ? 2. עברנו לדירה חדשה , בביתנו הקודם הוא מיטתו הייתה בחדר שלנו וכעט הוא ישן בחדר מולנו. מאז המעבר הוא מתעורר באמצע הלילךה ודורש בקבוק (למרות שאכל לפני השינה ולפני המעבר הוא לא היה דורש בקבוק באמצע הלילה) ולאחר מכן מבקש לעבור למיטה שלנו, ואנו מעבירים אותו , תחילה ניסיתי שלא אבל הרגשתי שהוא צריך אותנו איתו. האם לא להתעקש איתו על כך שהוא צריך לישון במיטתו ? להמשיך להכין לו בקבוק ? אודה על עזרתך.

התנהגות היא שפה

שלום רב מיטל, בנך פעוט בן שנה ו11 חודשים. ילדים בגילו עדיין לא רכשו שפה מופשטת ועשירה. אין להם יכולת להביע במילים תחושות כמו: תסכול, רוגז, אכזבה, כעס וכיו"ב. התנהגות היא שפה. הילד מדבר אליכם בהתנהגותו. לפעמים הילד חווה פער בין המצוי לבין הרצוי לו. הפער מייצר תסכול שמוליד זריקת חפצים או דחיפת ילדים . הילד זקוק ללב מבין וליד מכוונת. הערות ועונשים אינם דרך חינוך יעילה. פעוטות זקוקים לתשומת לב כדי להרגיש שייכים. בנכם מבין שדרכיו מתגמלות אותו בהתיחסות. עליכם להקשיב לו, לנסות להבין אותו, לעזור לו. לצמצם דיבורים. להדגים לו דרך ארץ - להיות רכים ואדיבים כלפיו . להעצים אותו, לתת דגש על החיובי שבו. להתמקד ביש. בקשר לשאלתך השניה עדיף שהורה יעבור זמנית וישהה עם הילד בחדרו . הילד לא זקוק לאכול באמצע הלילה. בברכה, עינת גבע , מכון אדלר.

בשמחה! ו... האם?...

בשמחה! אשמח לשמוע : האם הדברים מדברים אלייך? האם הם יישומיים עבורך? בהצלחה עינת גבע, מכון אדלר

תודה על ההתעניינות

אכן ברובם מדברים אלי - כעת צריך לבצע. אני רק חלוקה לגבי כך שצריך לישון איתו בחדרו , אולי זה עניין של זמן עד שהוא יתרגל ??

המשיכי לעדכן בתהליך ...

הי מיטל, אם הייתי צריכה לכתוב בסדרי עדיפויות אז.... עדיף שהילד יישן לבד בחדרו ( יתרון: הרגל טוב .כל אחד במקום שלו ושמירה על מסגרת האינטימיות הזוגית) האפשרות השניה היא לעזור לילד לישון בחדרו. אנחנו לא "עוברים דירה" לחדרו. זמנית אנחנו מצטרפים אליו. בהדרגה אנחנו יוצאים משם. ( "חושבים רחוק" הרגלים מושרשים קשה לעקור ) האפשרות השלישית היא שהילד יישן בחדרכם . מומלץ לחשוב רחוק, לעשות טבלה עם שיקולי רווח ומחיר ולהניב החלטה מתאימה ושקולה. לבחירתכם, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה