זריקת טטנוס

husky1

New member
זריקת טטנוס

שלום רב, ב10 לינואר היתה לי פציעה בינונית במקלחת. נפגעתי בכתף והיה לי חתך רציני באזור הברך. נגשתי לבי"ח ושם תפרו לי את הפצע. כיוון שהסתובבתי בעולם לא ידוע לי איזה זריקות קיבלתי. בבי"ח נתנו לי מנה ראשונה של טטנוס. אמרו לי שאני צריך לקבל 1/2 שני אבל הרופא הפרטי שלי לא מודע לאפשארות זו. השאלה שלי היא: האם אני צריך לקבל זריקה נוספת של טטנוס ? האם אני אמור לקבל זריקות אחרות ? ואיזה תופאות לוואי יכול להיות ? כל זה בשל שלא קיבלתי זריקות ב 20 השנים האחרונות - מלבד לאלרגיות ( DUST MITES + POLLEN ) החיסון שניתן לי לפני כשבועיים זה טטנוס DT אני בן 35 תודה מראש אמנון

טטנוס 2

אם חוסנת בילדותך בחיסוני השגרה כמקובל (בטיפת חלב) מנה נוספת של DT כפי שניתנה לך מספיקה. המידה שלא, יש לקבל סידרת חיסונים מסודרת וכדאי לפנות לשם כך למשרד הבריאות. בקיצור- תבדוק אם חוסנת בילדות.

husky1

New member
תודה על התגובה -- המשך --

תודה דר מיכל קציר אני לא יודע מה חוסנתי בעבר .. נולדתי בארץ - שריטה ע"י חתול כיתה א' - אולי חיסון .. כיתה ב + ג שהיתי בתאילנד ( שם קוף קפץ עלי בטיול -- אולי קיבלתי חיסון ?? ) כיתות ד-ז בארץ כיתה ז בהמשך השנה ארה"ב למשך 12 שנה האם לדעתך אני צריך חיסונים ואיזה ? יש לך מספר טלפון למי לפנות ? תודה !! אמנון

למעלה