הי לך.....
כעקרון, מהידע שיש לי (ואין לראות בידע הזה מידע מוסמך כמובן....)
מדובר בזריקה שלמעשה גורמת לדיכוי הורמונאלי, כלומר למעשה מכניסה אותך למצב כמו "גיל הבלות" בו אין הפרשה של הורמוני הגוף הנשיים והיות ואין הפרשה של אסטרוגן, שהוא למעשה "הדלק" של אנדומטריוזיס, יש רגיעה מבחינת פעילות המוקדים, הקטנה שלהם (לעיתים אולי אף היעלמות שלהם) והפחתה במצב הדלקת, כל זה באופן זמני והפיך (לעומת גיל הבלות). למעשה ברגע שהשפעת התרופה פגה (בערך כשלושה חודשים, עשוי להשתנות מאישה לאישה), הפעילות של המוקדים חוזרת, הם עשויים, ,לחזור, לגדול וליצור שוב דלקות והדבקויות.
מבחינת תופעות לוואי, את מוזמנת לעשות גוגל ולקרוא את התופעות לוואי של התרופה. מדובר בהמון תופעות אפשריות לפי היצרן, אני יודעת שנשים מדווחות שהשכיחות בהם הם יובש נרתיקי, גלי חום ושינויים במצב הרוח .
עוד תופעת לוואי היא בריחה של סידן, וזו הסיבה למעשה שאסור לתת את התרופה לטווח ארוך (כמה שאני יודעת....).
אותי אישית בזמנו התופעות מאוד הפחידו ולא הסכמתי לקבל אפילו לא תרופה בשם דקאפפטיל שהיא בעלת טווח פעולה קצר יותר של חודש ימים.
לעומת זאת, יש נשים שמדווחות שהתופעות קטנות בממדים שלהם לעומת ההקלה בכאבים.......
אני חושבת שזה משהו שאת צריכה להתייעץ עם רופא הנשים שלך. קחי בחשבון שלא משנה מה בנות יכתבו, זה מאוד מאוד משתנה מאישה לאישה. יכול להיות שאצל 10 נשים תהיה הקלה חלקית והמון תופעות לוואי ואילו אצל אישה אחת הקלה מדהימה כמעט ללא תופעות לוואי ויכול להיות שאצל 20 נשים אחרות תהייה הקלה מדהימה עם תופעות קלות ואז אצל אישה אחת תהיה הקלה מינימאלית עם תופעות לוואי קשות.
אין לדעת.
אני אישית, לא ניסיתי. אחותי ניסתה ואצלה הייתה הקלה ללא תופעות לוואי משמעותיות.
שיהיה לך בכל מקרה המון בהצלחה!!