זריקת ראש אחורה בגיל 7.5 חודשים

bklein2

New member
זריקת ראש אחורה בגיל 7.5 חודשים

הקטן כאמור בן 7.5 חודשים ועדיין זורק ראש אחורה בעיקר שעייף או עצבני. יש לציין שסובל מריפלוקס שכבר חודש בהטבה רבה ומטופל על ידי פיזיוטרפיה בשל טונוס גבוהה. לא ברור לנו מדוע עדיין זורק את ראשו אחורה כאילו ללא שליטה. האם יש מקום לפנות לנירולוג? האם זה על רקע התנהגותי? או שקשור לצרבות של הריפלוקס? אני מאד דואגת. הפיזיוטרפיסטית שלו חושבת שאין מה לדאוג אולם כולם מעירים לי על כך כולל בגן .אנא עזרתכם בבקשה

זריקת ראש לאחור - 7.5 חודשים

שלום bklein2, האם רק הראש נשמט לאחור או שהוא נהדף בכח לאחור תוך כדי הקשתת הגב? האם זה נעשה בעיקר תוך כדי החזקה שלו על הידיים? איך הוא מבחינה התפתחותית (שכיבה על הבטן, התהפכות, זחילה...)?

bklein2

New member
ברוב המקרים הוא זורק אחורה גם את גו

גופו,אבל לפעמים רק את ראשו. זה נעשה בעיקר שמחזיקים אותו בידיים. מבחינת התפתחות מתהפך שני צדדים עומד ומתנדנד על 6 כבר חודש וחצי ואז נופל על שתי ידיים יחד וכך מתקדם בזחילת גחון .עדיין אינו מתישב אבל כבר נעמד על הברכיים ומרים יד אחת באויר ונאחז ונעמד.מקווה שהיתי מובנת

מובנת מאוד ../images/Emo13.gif

לפני שאני עונה, רק עוד שאלה - איך הייתה השכיבה על הבטן והגב בחודשים הראשונים? האם היו מוכרים ונוחים לו ?

bklein2

New member
העדיף וגם היום מעדיף בטן

ישן גם על הבטן ולא על הגב. היום מצליח ל"הנות" יותר מהגב.

זריקת הראש לאחור

כמה דברים: ראשית, התרגילים שנתתי ל-efish17 עשויים להתאים גם לכם. עם זאת, שלבי ההתפתחות עד כה בוצעו במלואם, לכן יכול להיות שמדובר בדפוס התנהגותי שהוא רכש לו כדי לקבל את תשומת לבכם. איני יודעת, זה משהו שלא ניתן להעריך דרך מסך המחשב. בכל אופן, כדאי לקדם אותו לזחילת 6 ולעזור לו לעבור את השלב המתסכל בו הוא נמצא. יתכן וזה לבדו יפחית את רמת התסכול וכך גם את ה"זריקות לאחור" שאת מתארת. לשם כך, נסי להעזר במכשולים או מדרגות ועודדי אותו לטפס עליהם בעזרת הברכיים. בנוסף, תוך כדי עמידת 6 עודדי אותו לאחוז בחפצים, בכל פעם ביד אחרת, תוך העברת המשקל והשענות על היד השניה. אני במקומך לא הייתי דואגת, אך אם את מרגישה שזריקות הראש לאחור (אין לי מושג באיזו תדירות ובאיזו עוצמה הוא עושה את זה) מסכנות אותו בצורה כלשהי או ממשיכות להדאיג אותך, תוכלי לשאול רופא התפתחותי, כדי להיות על הצד הבטוח. אם הוא ימצא לנכון, הוא יפנה אותך הלאה. בהצלחה ותעדכני.

bklein2

New member
תודה רבה. אני מנסה כבר זמן רב את הת

התרגילים האלה ,היום יאיר נעמד לראשונה לבד בעזרת הספה. אני לא יודעת אם לשמוח כי אני מאד מוטרדת שעדיין לא יושב או זוחל שש כמו אחיותיו הגדולות. אני ממש מוטרדת מהדילוג על השלבים ולא מעודדת אותו לעמוד,אבל הוא כל הזמן מנסה לעמוד והיום הצליח.נמשיך בפיסיו ונראה מה יקרה כולל זריקת הראש אחורה. המון תודה ענבל

bklein2

New member
זה בדיוק התופעות שיש ליאיר

וכמו שכתבתי קודם עכשיו הוא גם נעמד ומדלג על הישיבה והזחילה ואני מאד מודאגת וזאת למרות חודשיים של פיזיוטרפיה פעם בשבוע. אשמח אם תןכלי להמליץ לי על מלווה התפתחותית שתעזור לנו מאיזור בנימינה או חדרה. תודה

מצרפת לך קישור לאתר של שיטת ורדי

יש שם דף עם רשימת מאבחנות/ מטפלות. ראי את אילו עם הנקודה האדומה משמאל לשם שלהן.

למעלה