זרמים+ כאבים במפרקי הירכיים

Galiye

New member
זרמים+ כאבים במפרקי הירכיים ../images/Emo122.gif

שלום ד"ר קרני, אני חולת טרשת כבר מעל שנה וחצי, מטופלת ברביף 44 שנה בדיוק. ברוך השם מאז הרגע שהתחלתי את הטיפול מצבי השתפר מאוד, פיזית ומנטלית
. לפני כחודשיים החלו לי כאבים מפרקי הירכיים (בשתי הרגליים באזור המפשעה), הדבר מאוד משפיע לי על ההליכה (עד צליעה לפעמים) חששתי כי מדובר בהתקף, נבדקתי פעמיים
והרופא שלי אומר שהוא לא מוצא קשר, לטענתו גם לא מדובר בנוקשות שרירים (ספסטיות). אני מטופלת בויוקס ובמשחות לחימום המקום אך כבר מדובר על תקופה של למעלה מחודשיים. מבדיקות הדם מדובר כנראה על דלקת מקומית. שאלתי האם ידוע על שכיחות של דלקות באזורים שאלו לחולי טרשת
שאלה בנושא אחר: החל מאתמול התחלתי להרגיש כי ברגע שאני מורידה את הראש או מתכופפת יש תחושת זרמים באזור הגב מצד שמאל ומתחת לצלעות החזה. בהתקף האחרון שלי היה לי גם כן זרמים שהגיעו עד כפות הרגליים. האם מדובר על התחלת התקף
או כמו שזה בא זה ייעלם ללא החמרה
או אולי זה רק תסמין של חולי טרשת ללא קשר להתקף
אני מאוד מצטערת על אורך השאלה.
בהודעות הקודמות שקראתי ראיתי כמה אתה מתחשב ומשתדל לענות על הכל. אני מוכרחה להגיד
בשמי ובשם כל השואלים האחרים. תודה וחג שמח
!

כאבים, לרמיט ועוד

1. קשה לי לאפיין את סוג הכאב שלך רק על פי התאור. ישנם כאבים שנובעים מהמחלה וכאלה שלא. אם אכן הכאב במפרקים אזי קרוב לוודאי שאינו נובע מטרשת נפוצה. 2. תופעת הזרמים בכיפוף הצוואר נקראת סימן ע"ש לרמיט שהוא אופייני למחלה ולוא דווקא מעיד על התקף. חשוב לדעת על הרקע של התקפים קודמים ותמונת MRI עמוד שדרה צווארי קודם על מנת להעריך את משמעות הופעת הלרמיט אצלך. יתכן והוא מעיד על דלקת חדשה (התקף) או שמבטא צלקת ישנה כתזכורת לימים עברו מבלי שמדובר בהתקף.

haim49

New member
כתוספת לקרני אתה באמת צריך

לעבור בדיקה עמוד שידרה צווארי מנסיון אני סובל מבעיה של צוואר ויש לי גם קצת תופעות כאלה אני אין לי טרשת נפוצה

בלבי

New member
גלי שלום, אני ממש "לא מאמינה" שעוד

מישהו סובל מכאבים במפרקי הירכיים!! כלומר, תודה לאל עכשיו זה כבר מאחורי, אבל... חודשים סבלתי מהכאבים הללו. זה כאילו נועל את ההליכה... כאילו הרגל לא מחוברת טוב לגוף...אני השתגעתי מזה. גם אצלי הרופאים (שלושה) לא מצאו קשר לטרשת, אבל נבדקתי מכל כיוון ולא היתה לי שום בעיה אורטופדית! והכל השתחרר עם סטרואידים! אז את יכולה לטעון שכל דלקת משתחררת עם סטרואידים, אבל הכאבים הללו חזרו להציק במקביל להתקפים שבאו בהמשך. זה משהו שהתעורר עם התקפים נוספים שסבלתי מהם. כאילו זה חלק מהתקף. אצלי זה גם "טייל" בין הצדדים. פעם ימין ופעם שמאל. המחלה הזו היא כל כך קפריזית שלא תמיד הרופאים מוצאים קשר ישיר בין תופעה זו או אחרת לטרשת. לי אין ספק שאצלי זה הטרשת. משהו עצבי לחלוטין! אבל אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שאני הרופאה הכי טובה של עצמי...אני פשוט מרגישה את הגוף... אני לא יודעת לגבי המצב שלך. יתכן ואת סובלת ממשהו אחר. הייתי ממליצה לך לבדוק גם הקרנה מהגב. בכל אופן, רציתי לשתף אותך...למען תדעי כי אינך בודדה במערכה! רק בריאות!! בלבי

Galiye

New member
תעזרי לי!! ../images/Emo53.gif

היי בלבי, תודה רבה!!! את חייבת לעזור לי בנושא הזה! החל מאמצע ספטמבר אני משתגעת מהכאבים האלה, זה ממש מקשה עליי את ההליכה ואם אני לא משתמשת כממש כואב לי ב"ויוקס" אני משתגעת. לא הבנתי כל כך א הכוונה שלך, אז זה חלק מהתקף?? הנוירולוג שלי שנבדקתי אצלו פעמיים אמר כי הוא לא מוצא שום קשר לטרשת, הוא מוצא שיש כנראה דלקת מקומית במפרקי הירך. אני כבר מרגישה שזה נודד לכיוון הברך לפעמים וזה ממש מתסכל וגם אצלי זה בדרך כלל כואב כל פעם בצד אחד יותר. את אומרת כרק סטרואידים שחררו לך את זה? אני מפחדת לקחת שוב סטרואידים מאחר ונאמר לי שהם גןרמים לפגיעות בבמרקם העצמות במפרקים ואני חוששת להחמיר את המצב שלי יותר, מצד שני גם מי ייתן לי ככה סתם סטרואידים?? אני כבר ממש מתוסכלת מהמצב! אצלך זה עבר רק עם קבלת סטרואידים??

בלבי

New member
גלי, אני כל כך רוצה לעזור ../images/Emo24.gif

תאמרי לי רק כיצד ?!?! אספר לך ביתר פירוט בדיוק מה עברתי. איני יודעת אם זה יעזור או לא. ולו רק בכדי שתדעי כי אינך לבד בהתמודדות. נתחיל מפה. טוב?! הכאבים במפרק הירך ליוו אותי חודשים רבים. כשזה פרץ, לראשונה (לפני כשנה וחצי), שכבתי במיטה חודשיים, כמעט בלי יכולת תזוזה ! כאבי תופת !! תחילה סבלתי רק מצד אחד. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא אורטופדית. א ב ל לא כך היה הדבר. לאחר חודשיים, הצלחתי לצאת מהמיטה, ולתדהמתי "גיליתי" כי הליכתי "נעולה" לגמרי. היתה לי מעין נעילה במפרק. בקושי יכולתי ללכת... השיווי משקל שלי נפגע מאוד. עפתי מצד לצד. הייתי כולי ספסטית. הכאבים במפרק פחתו בעצמתם, אך לא חלפו. ולחגיגה הצטרפו עם הזמן תופעות טרשתיות למיניהן... באופן כללי מצבי החמיר. ובסופו של דבר, אבל רק אחרי מספר חודשים, כן, נאלצתי לקבל סטרואידים. והם שיחררו אותי סופית מהכאבים במפרק הירך ומשאר התופעות שנילוו... אגב, הסבל מתופעות הלוואי של הסטרואידים היה לא פחות חמור מהסימפטומים בגללם קיבלתי סטרואידים מלחתחילה (אבל זו כבר סוגייה נפרדת). בהתקפים שבאו לאחר מכן (שנת 2003 היתה מרובת התקפים) הכאבים במפרק התעוררו מחדש, אם כי בצד השני ! שלא ישעמם חלילה ! ואז כבר לא היה לי שמץ של ספק שזה משהו עיצבי שקשור לטרשת ! גם לא נמצאה אצלי שום בעיה אורטופדית ! באחד ההתקפים הכאבים התחילו בצד אחד ואחרי שלושה שבועות עברו לצד השני. בשנת 2003 קיבלתי 4 פעמים סטרואידים, וכן, הסטרואידים שיחררו את זה !! אה, ועוד דבר, היו לי במפרקים לפעמים גם תיקתוקים. כך שאצלי זה הטרשת !! אין לי בכלל ספק. וגם במקרה שלי הרופאים לא מצאו קשר... ובכל זאת הקשר היה לי כל כך ברור !! זה הגוף שלי !! ופשוט הרגשתי שזה משהו עצבי של הטרשת... אני לא יודעת אם אצלך זה בדיוק אותו הדבר. זה נשמע דומה. אבל לא מחייב המציאות שאצלך זה הטרשת. אני יכולה להמליץ לך בחום לא לוותר. הסבל הוא שלך ולא של אף רופא. תתעקשי לעשות בדיקות מקיפות יותר, עד שירדו לשורש העניין !! יש סיבה לסבל הזה שלך. צריך רק לאתר אותו. ואז גם אפשר לטפל. זו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך. את צודקת לגבי נזקי הסטרואידים. וודאי שלא לוקחים סתם. זה לא אקמול. היכן את מטופלת? בתל השומר הם עושים, במידת הצורך, בדיקת תאי דם מסוג T ובדיקת ציטוקינים על מנת לזהות באם מדובר בהתקף. אבל גם אם שוללים התקף, זה לא שולל את הטרשת כסיבת הכאב... אני מכירה מספר חולים שכל הטרשת שלהם מתבטאת רק בכאבים באיברים שונים !! ושוב, יתכן והסיבה לכאב ולסבל שלך היא אורטופדית או דלקת מקומית או אולי אפילו הקרנה מהגב ! תמשיכי לחקור. אל תוותרי !! אני יודעת איזה סבל תהומי את עוברת ... אני כל כך מקווה שתשתחררי מהכאבים הללו במהירות ואני פה... אשמח לעזור בכל דרך שאוכל
באם תרצי לשוחח אשלח לך את מספרי הטלפון שלי במסר ... אל תהססי לפנות אלי שוב ושוב רפואה שלמה !! בלבי

למעלה