זרעים של שלום

מדריך1

New member
זרעים של שלום

על פי בקשת מנהלת הפורום- לא קשור ישירות לנושא הפורום-פולין, אך מענין. הארגון "זרעים של שלום" הוקם לפני 14 שנה על ידי עיתונאי אמריקאי בשם ג'ון וולק אשר סיקר את שיחות השלום בקמפ דיויד הראשון- בגין- סעדאת. החליט שבכדי ליצור שלום אמיתי צריך להתחיל בדיאלוג אמיתי וחיי דו קיום אצל הנוער של צדדי העימות,במקום נויטרלי. זה התפתח במשך השנים, וכיום ממשלת ישראל שולחת מידי שנה משלחות בני נוער בוגרי כיתות ט' הנבחרים בקפידה מאד רבה לרה"ב למשך 3 שבועות בהם הם נפגשים עם בני גילם-פלשתינים מעזה ,יהודה ושומרון,ירדנים,מצרים,טוניסאים,מרוקנים,קטרים,ומידי פעם גם הודים,פקיסטנים,אפגנים,מהבלקן ועוד. זו לי הפעם השלישית שאני מנהל משלחת שכזו,ב1998,2000 והשנה. בני הנוער פועלים במסגרת מחנה קיץ במיין,ארה"ב בעיקר בפעילויות ספורט וכן בדיונים בקבוצות מעורבות. זה קשה אך מענין. גם המלווים עוסקים בעיקר בדיונים אך גם פעילויות אחרות. במשלחת שלי היו 24 בנינוער ממחוז צפון,9 מירושלים,6 מחיפה,9 בני נוער ערבים,6 בנינוער דרוזים. בנים ובנות. זה בקצרה, אם יהיו שאלות אני מוכן לענות.{בנו של איציק לורנץ היה איתי במשלחת הראשונה}

morgold

New member
נשמע מעניין! איך מתקשרים עם אותם

בני נוער ערבים ודרוזים?? הרי לא נראה לי שהנוער הישראלי (כולל אותי) יודע ערבית וגם אם כן אז לא שוטף..

למעלה