זרעי גדילן

פנומן 72

New member
זרעי גדילן

מצאתי שאלה שנשאלה לפני 6 שנים שמדבר על השימוש הנכון בזרעי גדילן. קראתי ברשת כל מיני דרכים אחרות ואני די מבולבל.
מצד אחד אומרים שצריך לבשל את הזרעים 15 דקות (כמו שנאמר לי ע"י המוכרת בחנות), אבל אז קראתי בכמה מקומות שבכלל צריך לבקע את הזרעים (או אולי אפילו לטחון אותם) ורק אז לבשל 15 דקות.
באתר אחר כתוב שצריך לחלוט אותם במים חמים אבל לא לבשל, והבחור שכתב פה לפני כמה שנים אמר שכל השיטות האלה לא ממש יעילות כי כדי לקבל את האפקט המקסימלי צריך להשרות את הזרעים בכוהל למשך זמן.
אז אולי הדרך הכי טובה היא לקנות בקבוקון של שמן זרעי גדילן וזהו ?
אין לי מושג...
 
כדי לקבל את האפקט המקסימלי

כדאי ללכת למרפא/ה העוסק/ת בצמחים להתאמה אישית של ההכנה, הלקיחה והמינון.
עם כל הכבוד לידע של גוגל, (ולמוכרת בחנות שתפקידה למכור), כדי לשמור על בריאותך, או לשפרה, עדיף לעשות זאת מול מתמחה בתחום
בהתאמה אישית לך, לתזונה ולאורחות החיים

(ובמילים אחרות- לקיחת/רקיחת תרופות "טבעיות" יכולה לגרום נזק)
בריאות נעימה
 

0 אור 0

New member
גדילן ובכלל צריכת צמחי מרפא

בנוסף למה שלילך כתבה (שתואם בדיוק למה שכתבתי למעלה על שיח אברהם)
מוסיפה שלכל צמח יש דרכים שונות , שכולן נכונות , לצרוך אותו.
בחירת הדרך המתאימה תיעשה על ידי המטפל בצמחי מרפא בהתאם לאבחון.
זרעי הגדילן יכולים להצרך כמזון או כחליטה, ואז יש להם השפעה עדינה ומתונה ביותר, אך מתמשכת. במקרה זה , כמו כל זרע, הטחינה (ממש לפני הצריכה בפועל) מוודאה שתוכן הזרע יגיע בכלל לספיגה - מאחר שככלל זרעים עוברים במערכת העיכול ויוצאים כלעומת שבאו. בדיוק בגלל זה יש להם קליפה מגינה.
שיטות קצת יותר טיפוליות הינן מרתח שבו "מבשלים" את הזרע במים, מיצוי בשמן או מיצוי באלכוהול (טינקטורה) - כל אחת מהשיטות ממצה מהזרעים ערכים קצת אחרים ומתאימה יותר למצבים אחרים.
מרבית המטפלים בצמחי מרפא מעדיפים לטפל באמצעות טינקטורה, כי זה מאד נוח, זמין, וקל לדייק את המינון וליצור תערובות של מספר צמחים
&nbsp
 
למעלה