מכיוון שהם מכילים (בנוסף לחומרים הבריאים הקיימים גם בשמן) גם סיבים תזונתיים שעוזרים לעיכול ולמניעת מחלות , מה שהשמן אינו מכיל.
כתרופת סבתא גרעיני דלעת נחשבים כעוזרים למניעת הדבקות חוזרת בתולעים - לא מכירה מחקר מדעי בנושא ולא ניסיתי...
החסרון זה חומצת השומן אומגה 6 (ח.לינולאית) שנמצאת בשמן שלהם בכמות גדולה מידי .
לכן עדיף תמיד לצרוך את הזרעים עצמם ולא את השמן.
רצוי לצרוך כמות זהה של זרעי פשתן או צ'יה כדי לאזן את האומגה 6 עם אומגה 3.
של כל סוגי הגרעינים והאגוזים ביום .
אני גבר בגובה 1.74 במשקל 72 ק"ג. ואוכל תזונה דלת שומן וה50 גרם האלה משלימים לי את חומצות השומן שאני זקוקו להם לתזונה מאוזנת.
אם אתה רוצה לחשב בדיוק כנס למחשבון תזונה באתר גלינגו או נטוגרין , הכניס לשם את הנתנים שלך , ומלא שם כל מה שאתה אוכל ביום ממוצע והמחשבון יראה לך כמה חומצות שומן חיוניות חסרות לך כמה אבץ אתה צריך וכן הלאה...
אתה יכול לשחרק עם זה להוסים או להוריד כמיויות של גרעינים ולראות מה זה נותן לך. http://www.netogreen.co.il/Nutrition/
ניסיתי פעם, כשקניתי דלעת שעוד היו בה מעט זרעים. במצב הזה, כשהם ישר מהדלעת (לא קלויים) הם מאוד מרים. זרעי דלעת שנמכרים כזרעים בפני עצמם, בוודאות עברו קלייה כלשהי.
אני אוכל כל יום זרעי דלעת לא קלויים וזה טעים לי מאד
אני קונה זרעי דלעת קלופים אורגניים של תבואות או הרדוף .אין בהם שום מרירות.
שם אותם בסלט ירקות או בסלט פירות או מערבב אותם עם אורז מבושל או סתם אוכל אותם ככה .