זרעי הצ'ייה

האמיתית

New member
זרעי הצ'ייה

האם נדרש לכתוש/להשרות במיים את זרעי הצ'ייה או שניתן לאכול אותם כפי שהם? תודה
 

אבי519

New member
אפשר גם ללעוס היטב

אני מעדיף זרעי פשתן - במיוחד את הבהיר.
בכל מקרה גם צ'יה וגם פשתן אני מיבש בתנור בחום של 100-120 מעלות עד שהם נעשים פריכים .
אני לועס אותם היטב (מניח שחלק נבלע כמו שהוא אבל הרוב נטחן ) הם טעימים וגם משביעים בצורה הזאת.
 

אבי519

New member
נכון, אבל אחרת זה בלתי אכיל ונדבק לשיניים...

אני מחמם בחום נמוך ורק עד שמתיבש ...אז חלק מתחמצן
.
&nbsp
 

אבי519

New member
גידי שמר מומחה מפורום ת.טיבעונית אומר שזה לא מתחמצן בגרעין

גם אחרי אפיה ארוכה...
אז מה ?
&nbsp
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1618/182725329/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94_%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA[/URL]
 

Gidi Shemer

New member
אם צריך מקורות, אז זו דוגמה אחת

[URL]https://link.springer.com/article/10.1007/BF02540591#page-1[/URL]
 

אבי519

New member
מעולה -תודה
ואני רק קולה\מיבש אותם ב110- 120 מעלות

הם לא נשרפים ונעשים קריספים ויותר טעימים.
גם גרעיני חמניה ובוטנים אני קולה\מיבש בטמפרטורה של לא יותר מ 120 מעלות למשך כשעה .
 
למעלה