זרעי הצ'ייה האם נדרש לכתוש/להשרות במיים את זרעי הצ'ייה או שניתן לאכול אותם כפי שהם? תודה
ה האמיתית New member 26/11/17 #1 זרעי הצ'ייה האם נדרש לכתוש/להשרות במיים את זרעי הצ'ייה או שניתן לאכול אותם כפי שהם? תודה
ל לירון לסר New member 26/11/17 #2 אכילת זרעי צ'יה היי נדרש לכתוש כיוון שאחרת הם יצאו בדיוק כמו שנכנסו
א אבי519 New member 26/11/17 #3 אפשר גם ללעוס היטב אני מעדיף זרעי פשתן - במיוחד את הבהיר. בכל מקרה גם צ'יה וגם פשתן אני מיבש בתנור בחום של 100-120 מעלות עד שהם נעשים פריכים . אני לועס אותם היטב (מניח שחלק נבלע כמו שהוא אבל הרוב נטחן ) הם טעימים וגם משביעים בצורה הזאת.
אפשר גם ללעוס היטב אני מעדיף זרעי פשתן - במיוחד את הבהיר. בכל מקרה גם צ'יה וגם פשתן אני מיבש בתנור בחום של 100-120 מעלות עד שהם נעשים פריכים . אני לועס אותם היטב (מניח שחלק נבלע כמו שהוא אבל הרוב נטחן ) הם טעימים וגם משביעים בצורה הזאת.
ל לירון לסר New member 26/11/17 #4 חימום פשתן וצ'יה לא מומלץ השומן שלהם מאוד לא יציב ולכן מתחמצן בחימום
א אבי519 New member 27/11/17 #5 נכון, אבל אחרת זה בלתי אכיל ונדבק לשיניים... אני מחמם בחום נמוך ורק עד שמתיבש ...אז חלק מתחמצן .  
נכון, אבל אחרת זה בלתי אכיל ונדבק לשיניים... אני מחמם בחום נמוך ורק עד שמתיבש ...אז חלק מתחמצן .  
ל לירון לסר New member 27/11/17 #6 ממש לא נדבק אפשר לטחון ולהוסיף לשייק או לסלט חימום ב120 מעלות מחמצן
א אבי519 New member 28/11/17 #7 גידי שמר מומחה מפורום ת.טיבעונית אומר שזה לא מתחמצן בגרעין גם אחרי אפיה ארוכה... אז מה ?   http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1618/182725329/אוכל_ומשקאות/תזונה_טבעונית
גידי שמר מומחה מפורום ת.טיבעונית אומר שזה לא מתחמצן בגרעין גם אחרי אפיה ארוכה... אז מה ?   http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1618/182725329/אוכל_ומשקאות/תזונה_טבעונית
G Gidi Shemer New member 9/12/17 #8 אם צריך מקורות, אז זו דוגמה אחת https://link.springer.com/article/10.1007/BF02540591#page-1
א אבי519 New member 10/12/17 #9 מעולה -תודה ואני רק קולה\מיבש אותם ב110- 120 מעלות הם לא נשרפים ונעשים קריספים ויותר טעימים. גם גרעיני חמניה ובוטנים אני קולה\מיבש בטמפרטורה של לא יותר מ 120 מעלות למשך כשעה .
מעולה -תודה ואני רק קולה\מיבש אותם ב110- 120 מעלות הם לא נשרפים ונעשים קריספים ויותר טעימים. גם גרעיני חמניה ובוטנים אני קולה\מיבש בטמפרטורה של לא יותר מ 120 מעלות למשך כשעה .