זרעי חמניות

מישוהית

New member
זרעי חמניות

התזונאית אמרה לי לאכול את זה, חיפשתי בכמה מקומות כבר ולא יודעים מה זה או שאומרים שאין להם... זה במקרה חמניות קלופות? או שזה משהו אחר?

נעמי66

New member
אולי היא התכוונה לנבטי חמניות?

נבטים אלה הם בעלי ערך תזונתי, ומומלצים כתוספת לסלט ירקות. אפשר להשיג בבתי-הטבע.

מישוהית

New member
אאמממממ לא נראה לי

אלא אם כן זה שם נוסף לגרעיני חמניות קלופים (?) /tapuzforum/images/emo2.gif

gs1234

New member
נראה לי שהכוונה לחמניות קלופות

בגרעיני חמניות לא קלויים יש המון רכיבים תזונתיים שאולי חסרים לך. הם עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמין B לסוגיו (פרט ל-B12), ויטמין C, ויטמין E, חומצה פולית, סידן, ברזל, אשלגן, זרחן ואבץ.

נעמי66

New member
דעה אחרת על גרעיני חמניות

לגישה הטבעית (ד"ר שלטון) יש דעה אחרת. ציטוט: גרעיני חמניות אינם מומלצים לאכילה בגלל תכולת השומן הגבוהה שלהם - 50 אחוז, תכולת החלבון הגבוהה - 25 אחוז, ובגלל היחס שבין הסידן (57 מ"ג) והזרחן (860 מ"ג) - יחס זה הופך את גרעיני החמניות לבעלי תגובה חומצתית מאוד.

TheFinalCut

New member
תוכלי למצוא במרבית הסופרים, גדולים כקטנים

אני קונה זרעי חמניות קלופים ברשתות גדולות בד"כ (מגה, טיב טעם וכו') - שם הם מגיעים בשקיות של 250-500 גר', ומוסיף כ-2 כפות (לא מדוד) על בסיס קבוע לדגני הבוקר. זרעי חמניות מומלצים מאוד לאכילה, הם מזינים מאוד ומכילים כמויות מכובדות של חלבון, שומנים בלתי-רוויים, מינרלים וויטמינים חשובים (למשל, מדובר באחד המקורות הטובים ביותר לתיאמין, ויטמין B1). גם הגרעינים הלא-קלופים המשמשים לפיצוחים טובים למאכל, רק שלעיתים קרובות הם מומלחים בצורה קיצונית - מה שאולי הופך את חוויית הפיצוח לטעימה יותר, אבל בעייתי מבחינה בריאותית. יש גם גרעינים לא מומלחים שאפשר לרכוש לפיצוח (בעיקר אלו החביבים על הרוסים, שאפשר לקנות ברשתות ובחנויות הרלוונטיות).

מישוהית

New member
תודה

אבל האם זרעי חמניות = לגרעיני חמניות קלופים? חמניות קלופות ראיתי בהרבה מקומות השאלה אם זה אותו דבר בשם שונה או שיש חלק אחר בחמניות בשם ``זרעי חמניות``

מישוהית

New member
תודה

חבל שברוב חנויות הטבע לא יודעים על זה... /tapuzforum/images/emo2.gif /tapuzforum/images/emo178.gif

מישוהית

New member
ועוד שאלה -

אגוזים שקדים, בוטנים וכדו` עדיף לקנות בחנויות טבע מאשר בפיצוחיות (לא קלויים ומומלחים) או שזה לא משנה?

motior

Member
לא מומלחים - ודאי עדיף

לגבי קלויים - יש ויכוח קטן בעמוד זה ממש

TheFinalCut

New member
עדיף לא מומלחים, ובפיצוחיות בד"כ יקר מאוד

הכי טוב לקנות הכל בשוק בתפזורת, שם בד"כ המחירים הכי נמוכים, ואז ברשתות הגדולות, ולעיתים בחנויות טבע גם המחירים סבירים. לגבי היתרונות והחסרונות של קלויים לעומת טריים, אפשר לראות בדיון למטה או בדיונים קודמים.

למעלה