מרוולס, מרווה מרושתת, לא הייתי נוגע
א. אין כאן שום חידוש. מדובר בחומצה לינולנית ALA שהיא האומגה 3 הצמחית שיש בפשתן, בריג'לה, באגוזי מלך וברזיל ובכל עלה ירוק. חומצה לינולנית איננה דרושה לגוף אלא לצורך יצור EPA וDHA שהיא האומגה 3 שיש בבשר וביחוד בשמן דגים. יעילות ההמרה של ALA ל EPA בגוף היא עד 5% בגברים ו10% בנשים. ב. בהנחה שאין לנו פגם מטבולי אנזימטי ושהכל תקין אצלנו על מנת ליצר 3 גרם ביום EPA וDHA יש צורך לצרוך 30 עד 60 גרם ביום חומצה לינולנית. אני מניח שזה אומר 60 עד 120 גרם ביום שמן זרעי מרווה (באתר של מרוולס לא מצוין ריכוז ALA בשמן). זו כמות לא ריאלית לצריכה אפילו אם השמן לא מסריח כמו שמן פשתן. אני מניח שהמחיר גם יהיה בלתי סביר. ג. מדובר לדעתי בהונאה הרגילה של שיווק רשתי\ פירמידה כמו אלף אחרות לפניה. לפי מה שאני רואה באתר של אחד המפיצים (בקישור) מדובר במערכת של חצאי אמיתות עד אי אמיתות. סביר להניח שהכותב לא מבין מה הוא כותב והוא ניזון ממנהלי הרשת. ד. אתר מרוולס ישראל הוא אתר מגוחך אשר לא מוסר שום מידע אמיתי על המוצר, לא את הריכוז שלו, את המחיר שלו או כל מידע אחר. ראי בקישור השני.... לסיכום אני מניח שבטוח לצרוך אותו בשעות הפנאי ושהוא לא יגרום לנזק אבל לא כתחליף לאומגה 3 מהחי (שמן דגים) למי שזקוק לאומגה 3 כתוסף פונקציונלי קריטי כמו ילדים עם PDD או בסיכון לPDD גיא