זרעי פשתן וצ'יה

bogib

New member
זרעי פשתן וצ'יה

האם יש צורך לצרוך את שני הזרעים האלו יום יום או שהם בעצם נותנים את אותן יתרונות תזונתיים? אם שמים את זרעי הצ'יה במים ליום או אפילו יותר האם היתרונות שלהם הולכים לאיבוד או נשמרים?
 

אבי519

New member
אני אוכל כל יום כ 50 גרם זרעי פשתן שלמים אורגניים

אני קולה\מיבש אותם בטמפרטורה של 110-120 מעלות למשך שעה עם קצת מלח .
טמפרטורה כזאת לא שורפת אותם ולא גורעת מהערכים התזונתיים.
צריך ללעוס טוב טוב אחרת הם לא מתעכלים.
שומר אותם בצנצנת סגורה.
מעדיף פשתן על צ'יה , כי הם מכילים יותר ערכים תזונתים ויותר טעימים לדעתי. (גם יותר זולים אבל זה לא העניין)
 

bogib

New member
מה שאני עושה

זה טוחן אותם ומאחסן אותם במקפיא. אני מצרף אותם למיצים שאני סוחט במסחטה איטית וככה צורך אותם. את זרעי צ'יה אני פשוט שם בתוך בקבוק מים ושותה ככה, הרבה יותר קל וגם הצריכה שלהם יותר קלה לי מהפשתן, אולי אצרוך אותם לסירוגין, כל יום זרעים אחרים.
תודה
 
למעלה