זרעי פשתן

איריס 153

New member
זרעי פשתן

היי,
אם נשלח פעמיים סלחו לתפוז...
יש לי זרעי פשתן שלמים ואני צריכה טחונים כדי ליצור תחליף לביצה.
אין לי מטחנת קפה או מטבח מאובזר לצערי...
האם אפשר לטחון עם קת של סכין או עם כוס על שקית? כמו שכותשים פתי בר לכדורי שוקולד.
אשמח לעצות, תודה! :)
 

גב תפוס

New member
מוסיפה שאלה:

טחנתי זרעי פשתן כדי ליצור תחליף לביצה אבל. . .זה יצא ממש יבש.
איפה פה התחליף הרטוב???
 

ladybug6

New member
צריך לערבב את זה עם קצת מים

ולתת לזה לעמוד איזה רבע שעה, ואז נהיה נוזל צמיגי שמשמש סוג של דבק. מה אתה רוצה להכין עם זה? זה לא מתאים לכל שימוש.
 

Octopussy

New member
אם השימוש הוא רק כתחליף לביצה

ואין רצון לשמור על הנוטריינטים שבפשתן, ניתן לקנות פשתן טחון.
 
שאלה על זרעי פשתן

אתמול ראיתי בסופר קטן שנפתח ליד הבית שלי זרעי פשתן (שלמים) על אחד המדפים, אבל זה לא היה מאוחסן בקירור.
אני יודעת שבדר"כ גם הפשתן השלם נשמר בקירור (בחנויות טבע למשל). האם יש הבדל? האם פשתן שלא נשמר בקירור, ערכו התזונתי יהיה פחות מאשר פשתן שנשמר בקירור?
 

ladybug6

New member
לא בטוחה, אבל נראה לי שכל עוד זה בואקום

זה בסדר גם בלי קירור, ומרגע הפתיחה צריך להקפיד.
 

Octopussy

New member
זה לא כל כך כך

זרעי פשתן שלמים - אין צורך לאחסן בקירור. ככה הם גדלים בשדה ושומרים על תכולתם בתוך קליפה.
מרגע שטוחנים את הזרעים, יש מרכיבים שמתחמצנים די מהר עם חשיפה לחום ו\או אור. לכן חנויות נוטות לאחסן שקיות אלה בקירור, למרות שאף אחד לא מבטיח לך שכמה מהמרכיבים הרגישים ללו ישארו גם בקירור.
הכי טוב, לטחון בבית ומיד לאכול.
 
אפשר בלי לטחון!

"להשרות כף זרעי פשתן שלמים (לא טחונים) ב-1/3 עד 1/2 כוס מים למשך הלילה. התערובת הופכת להיות מעט רירית, בדומה לחלבון ביצה. ניתן להוסיף את כל התערובת או רק את המים הסמיכים לפשטידות/עוגות/קציצות ואפילו פנקייקים."

http://www.lioras.co.il/ContentPage.asp?PageId=128
 
אבל זה לא נספג בגוף

אם צורכים את זרעי הפשתן - חשוב לצרוך אותם טחונים כי הגוף לא יודע לעכל אותם כשהם שלמים
קשה עד בלתי אפשרי ללעוס אותם והם לא מתפרקים בקיבה אלא עוברים את כל מערכת העיכול ויוצאים
הם יוצאים לספוח פסולת בדרך, הם יודעים להמריץ פעילות מעיים והם עושים הרבה דברים
אבל רוב התועלת שלהם לגוף היא כשהם טחונים

אני לא יודעת בקשר להדבקת מאכלים במקום ביצים וכו' - מה עדיף טחון או שלם
מה שכתבתי זה בקשר למי שצורך אותם כתוסף תזונה
 

ladybug6

New member
אם את משתמשת בזרעים האלה בשביל

דבק למשהו שאת הולכת לבשל/לאפות/לטגן בחום גבוה, אז אין משמעות לערך של האומגה 3 בכל מקרה.
 
היא כתבה תחליף לביצה

ואני הבנתי את זה בהקשר של אפיה או דמויי חביתות וככה
אין דבר
טוב שהמידע יהיה נגיש בכל מקרה
 
למעלה