זרעי פשתן

bogib

New member
זרעי פשתן

הבנתי שעדיף לקנות את הזרעים ולטחון לפני האכילה, האם את הזרעים הטחונים אפשר להוסיף למיץ טבעי למשל ולשתות? או למים? האם הם ישקעו בתחתית הכוס וישארו כמשקע כזה? והבנתי שצריך להתחיל בכפית ולהגיע עד לשתי כפות ביום, כמה צריך לשים במטחנה וכמה זמן צריך לטחון אותם?
 
תשובות חלקיות - פשתן

גם אני שמעתי שעדיך לקנות שלמים ולטחון לבד - אני טוחנת במטחנת תבלינים, אפשר גם במטחנת קפה נראה לי, כל פעם שתיים-שלוש כפות, ושומרת את האבקה במקפיא.
זמן הטחינה תלוי במטחנה - אצלי זה ממש בשניות.
אני לא מכירה את הקטע של לשתות - אני משתמשת בפשתן בקציצות להדבקה או בעוגות ועוגיות - באמת, כשמשרים את הפשתן הטחון הנוזל נהיה צמיגי.
לא מכירה המלצות על כפית או שתיים ליום...
 

bogib

New member
בכמה גדל

בערך הנפח של הפשתן הטחון לעומת הגרגירים?, כלומר למשל אצלך אם טוחנים כף גרגירי פשתן כמה יוצא הטחון?
 

RSPA

New member
סתם מסקרן אותי, למה חשוב לך הנפח?

בכללי, מבחינת משקל מ10 גרם גרגרים יוצא 10 גרם פשתן טחון.
ההמלצה המקובלת לצריכה היא כף-שתיים פשתן טחון ביום.
 

RSPA

New member
והנה משהו שיתן לך, כך נראה, תשובות לכל שאלותיך על פשתן

מצאתי במקרה....
[URL]http://www.fitlife.co.il/archives/445[/URL]
 

bogib

New member
פשוט בתור התחלה

לא רציתי לטחון יותר מדי ותודה על המידע, אבל עכשיו התבלבלתי, קניתי שקית סגורה של זרעי פשתן, אחרי שאני פותח אותה אני צריך לאחסן את השקית במקפיא?, פשתן טחון הבנתי שצריך לשמור במקפיא, זה לא קופא?, להשאיר את זה בחוץ עד שיפשיר?
 
למעלה