זרעי צ'יה (Chia).

מיכי 10

Member
האם אתם משתמשים בזרעי צ'יה, ובאיזה מתכונים במיוחד?
קניתי צנצנת של 230 גר', בהשפעת חבר שעבר לפני כמה חודשים להיות טבעוני. אני בינתיים לא מתכוונת לעשות שינוי כזה, אבל בין כה וכה אוכלת רק מעט מוצרי בשר. ומבשלת לא מעט בישולי פרווה. למשל מרקים ונזידים.

שמתי זרעי צ'יה בתוך יוגורט, בתוספת חמוציות. היה נחמד, אם כי לא מהמם. אבל הבנתי שזה בריא.
האם מתאים לפזר צ'יה למשל על לחם עם גבינה לבנה? או לבשל למשל רפרפת כלשהי (פודינג?) או דייסת קורנפלור עם צ'יה?
ואם כן - תוך כדי בישול, או שעדיף להוסיף רק אחרי הבישול?|סיר| |שוקו|
 

raya

Well-known member
מנסה לבדוק אם אפשר להוסיף קבצים.
זו תוצאת בדיקה של הצ'יה.
המסתי במים - את זה אני זוכרת, אם הרתחתי או לא - אין לי מושג.
ה"תמיסה" נראתה די דוחה בלשון המעטה.
 

קבצים מצורפים

  • אמיל - תה.xlsx
    KB 9.7 · צפיות: 6

raya

Well-known member
למזלי - הפסקתי לעבוד שם.....
ואין לי שום כוונה לבדוק שוב.
תודה..........
ומה זה להמיס בלי הקבצים?
 

מיכי 10

Member
מנסה לבדוק אם אפשר להוסיף קבצים.
זו תוצאת בדיקה של הצ'יה.
המסתי במים - את זה אני זוכרת, אם הרתחתי או לא - אין לי מושג.
ה"תמיסה" נראתה די דוחה בלשון המעטה.

אהה, תודה רעיה. קיבלתי את דף האקסל עם טבלת הקטיונים לפי PPM (חלקים במיליון). ואני יודעת שהצ'יה נחשבת לבריאה מאד.
אבל אני לא מתכוונת לעשות בדיקה לזרעי הצ'יה, כך שאני לא ממיסה אותם במים, או במשקה אחר. אלא רק לאכול אותם עם מה שמתאים להם. כלומר, שהם מתאימים לו. ואני יודעת כבר מראש שזה נראה ומקבל מירקם שלכמו ג'ל, אז זה לא מפריע לי.
 

מיכי 10

Member
:-D :-P:
אבל אפילו את הצ'יה עצמה לא בא לי להמיס. פשוט לאכול אותה עם מה שמתאים לה. למשל עם שייק היוגורט עגבניות שהצעת לעיל, ועדיין לא הכנתי.
 

מיכי 10

Member
תודה רבה לך, ויוי! |4U|
העתקתי את הקישור ששלחת, לתיקיית "מתכונים טבעוניים" שלי.
אומנם אינני טבעונית, אבל התחלתי להתעניין בנושא בחודש האחרון, בהשפעת ידיד שעבר לטבעונות. והתחלתי להכין מעט מתכונים טבעוניים, בלי שום התחייבות, כמובן. רק מתוך סקרנות ועניין.
מיכל.
 

ויוי 25

Well-known member
האם אתם משתמשים בזרעי צ'יה, ובאיזה מתכונים במיוחד?
קניתי צנצנת של 230 גר', בהשפעת חבר שעבר לפני כמה חודשים להיות טבעוני. אני בינתיים לא מתכוונת לעשות שינוי כזה, אבל בין כה וכה אוכלת רק מעט מוצרי בשר. ומבשלת לא מעט בישולי פרווה. למשל מרקים ונזידים.

שמתי זרעי צ'יה בתוך יוגורט, בתוספת חמוציות. היה נחמד, אם כי לא מהמם. אבל הבנתי שזה בריא.
האם מתאים לפזר צ'יה למשל על לחם עם גבינה לבנה? או לבשל למשל רפרפת כלשהי (פודינג?) או דייסת קורנפלור עם צ'יה?
ואם כן - תוך כדי בישול, או שעדיף להוסיף רק אחרי הבישול?|סיר| |שוקו|

למיכי :
בכדי להשתמש בזרעי צ'יה יש להשרותם בכוס מים עם חלב במשך לילה במקרר,ולמחרת הם יתרככו ויהפכו לג'ל ואפשר יהיה להוסיף גם פרוסות פירות כמו בננה,קוביות אפרסק /מנגו /קיווי, ,(איזה פרי שאוהבים.)
 

ויוי 25

Well-known member
בכול מקרה לא להרתיח את הצ'יה אלא רק לערבב 3 כפות צ'יה בכוס מים עם חלב ולהשאיר לילה במקרר עד להסמכתו לג'ל.
 

מיכי 10

Member
למיכי :
בכדי להשתמש בזרעי צ'יה יש להשרותם בכוס מים עם חלב במשך לילה במקרר,ולמחרת הם יתרככו ויהפכו לג'ל ואפשר יהיה להוסיף גם פרוסות פירות כמו בננה,קוביות אפרסק /מנגו /קיווי, ,(איזה פרי שאוהבים.)

תודה, ויוי. אבל למה לרכך? האם לא טוב להשתמש בהם כמו שהם, בלי ריכוך? למשל כשסתם מוסיפים לתוך יוגורט, בתוספת חמוציות. או כשמפזרים אותם על לחם עם גבינה לבנה?
 

ויוי 25

Well-known member
למישהו יש מתכון קישואים טעים ?
יש לי במקרר 6 קישואים אשמח למתכונים.
 

מיכי 10

Member
למישהו יש מתכון קישואים טעים ?
יש לי במקרר 6 קישואים אשמח למתכונים.

מתכונים לקישואים יש המונים. השאלה איזה צירופים אנשים אוהבים.
הנה מתכון פשוט (ללא כמויות), לתבשיל קטן של בצל, קישואים ועגבניות מטוגנים ומאודים.
מטגנים במעט שמן (זית או אחר) בצל קצוץ, וכשמזהיב, מוסיפים רִבעי פרוסות עגבניות, מטגנים מעט ומוסיפים פרוסות קישואים (בעובי כ-3, 4 מ"מ. מערבבים וממשיכים לטגן עד להשחמה קלה של הירקות. אפשר לכסות בשלב זה במכסה.
הסוד הוא לאדות זמן קצר ובלי מים, כדי לשמור על פריכות הקישואים.
מוסיפים מלח, מעט שחור ואפשר גם שמיר קצוץ.

יש גם מתכונים סלט קישואים מטוגנים עם ביצים קשות.

יש שמרסקים קישואים ומטגנים עם ביצים. או מכינים מהם פשטידות.
השאלה מה מעניין אותך.
 
נערך לאחרונה ב:
שאלת תם (חצי תם) - למה את (אתם?) חושבת שלצ'יה יש ערך/תרומה בריאותית גבוה? כזה שמצדיק את כל ההתעסקות (שלא לדבר על המחיר)?
האם זה רק על בסיס שמועות שמסתובבות בחוגי הטבעונים והרשתות החברתיות? מפני שאם זה כך, יש עוד כמה שמועות, הרבה הרבה יותר דרמטיות ואקזוטיות.
או, לחילופין, האם יש גם גורמים מקצועיים שממליצים על צ'יה?
 
למעלה