זרעי צ'יה

VIXVIX

New member
זרעי צ'יה

כתוב שיש פי 8 אומגה 3 מאשר בסולומון ועוד עניינים. האם באמת כל כך בריא לאכלם ? תודות לתשובות.

מירי910

New member
אומגה 3 ממקור צמחי

כל אומגה 3 ממקור צמחי הוא בעל ספיגה נמוכה יותר מאשר אומגה 3 שמקורו מן החי. לדוג' בזרעי פישתן ישנה תכולה גבוהה יותר מאשר בדגי ים עמוקים, אך הספיגה שלהם נמוכה יותר. בנוסף, אורך השרשרת הפחממנית קצרה יותר, ומה לעשות אנחנו בע"ח לכן אנחנו זקוקים לאומגה 3 "ארוכה יותר" שמקורה מן החי. אם מדובר באדם צמחוני, אזי אין לו ברירה אלא לקבל את האומגה 3 ממקור צמחי - זרעי פישתן המומלצים ביותר. מקווה שעזרתי.

motior

Member
"מה לעשות אנחנו בע"ח"???

מהיכן מקבלים בעלי חיים צמחוניים אומגה 3? או שזה לא נדרש להם? לדעתי הרבה מהסיפור של אומגה 3 הוא קונספירציה/מיתוס - אם אומגה 3 כ"כ נדרש, ואם מקורו ("הטוב") בעיקר בדגי מים עמוקים (מהים הצפוני) איך שרדו בני האדם שגרו רחוק מהים הצפוני לפני האפשרות לקבל כמוסות שמן דגים?

הייתי בהחלט משנה את הניסוח הזה שלך

אנחנו בני האדם בעלי חיים ואנחנו לא זקוקים לאומגה 3 "ארוכה יותר" צמחונים וטבעונים מסתדרים מצוין ללא, כך שזה לא שאנחנו זקוקים לזה הניסוח היותר נכון יהיה אנחנו מנצלים את האומגה 3 בצורה ה"ארוכה יותר" אם מה שאמרת נכון אז אני משער שמה שקורה אצל בעלי חיים צמחוניים כולל אנחנו זה המרה של האומגה 3 לצורה בו הגוף שלנו מנצל אותה ולכן הקיום הזה בדברים מן החי אבל מכיוון שזה לא בסדר לאכול דברים מן החי שכבר עשו את ההמרה הזו אז זה האכילה של דגים היא בכלל לא רלוונטית -וזה אם מה שאמרת בכלל נכון מאיפה הקביעה הזו לגבי הספיגה בכלל ? (לא אומר שזה לא נכון רק אני לא מקבל קביעות בלי לדעת מאיפה הן מגיעות ) .

למעלה