זרעי צ'יה

מרב נוב

New member
זרעי צ'יה

רכשתי אתמול זרעי צ'יה.
המוכר בחנות התבלינים, הורה לי לאכול כף אחת של זרעים ביום עם נוזל.
וגם הורה לי לשמור עליהם במקרר.
ונסיוני לדלות עוד מידע אודותם, ברחבי האינטרנט,
מצאתי שיש לטחון אותם כמו את זרעי הפשתן, סמוך לאכילה.

מה האמת? איך נכון לצרוך אותם?
 
ככל הידוע לי אין צורך לטחון

עד עכשיו לא יצא לי להשתמש בזרעי צ'יה (בגלל המחיר שלהם) אבל ממה שהבנתי אין צורך לטחון אותם ואפשר באמת לצרוך אותם עם נוזל או לשלב במאכל/תבשיל כלשהו שיש לו את הנוזלים שלו.

אגב, לגבי ההוראה לאכול מהם כל יום, אני לא אומרת שזה לא נכון, אבל סתם זה מזכיר לי שלפני כמה ימים קניתי באיזו חנות ויטמין B12 והמוכר שם ניסה לשכנע אותי שצריך לקחת אותו כל יום.. די ברור לי שזה קטע שיווקי. כך שאני לא יותר מדי מסתמכת על מה שאומרים מוכרים שיש להם אינטרסים.
שוב, זה לא אומר שזה לא נכון לגבי הזרעים אבל סתם מחשבה כזאת שעלתה לי..
 
לא צריך לטחון

אפשר להוסיף אותם לנוזל כדי לקבל מרקם ג'לי.

אני פשוט זורה אותם בסלט והם ממש לא מורגשים לא במרקם וגם אין טעם.
 

RSPA

New member


 

מרב נוב

New member
מכיוון שהמוכר ציין כף בנוזל

הבוקר מזגתי חלב סויה בתוך צלוחית ובה כף זרעי צ'יה.
אכלתי את זה ככה כמו שאוכלים קורנפלקס בחלב.
היה טעים.
 
למעלה