זרעי צ'יה

bogib

New member
זרעי צ'יה

שלום,

צורך כל יום זרעי פשתן טחונים בעיקר בשל האומגה 3.
רציתי להתחיל לצרוך זרעי צ'יה מכיוון ששמעתי שהם עשירים בברזל, אבל הבנתי שגם בהם יש לא מעט אומגה 3 וסיבים.

אם אצרוך זרעי צ'יה (מה מינון יומי?) האם יש צורך לקחת גם זרעי פשתן באותו יום או שהצ'יה יספקו את האומגה 3 ואז יהיה אפשר להחליף בין הזרעים כל יום לסירוגין?
 

Dr T noki

New member
הי
אני מניחה שערכים תזונתיים מדוייקים אפשר למצוא באינטרנט

אני אישית לא אוהבת להתייחס לאוכל שלי כאל תרופות לכן אין לי מושג במדידות וכמויות. כמות של כפית שתיים מכל אחד מהם ליום נשמע לי סביר אבל זה לא מדעי. אישית הייתי פשוט מוסיפה אותם לאוכל שמתאים להוסיף - צ׳יה ביוגורט, סלטים ומזון שרוצים לעבות (יש לצ׳יה תכונה ג׳לטינית שתורמת לצמיגיות), וזרעי פשתן טחונים וגם לא טחונים בסלטים ותבשילים אחרים (כף זרעי פשתן טחונים עם מים יכול להחליף ביצה במתכונים טבעוניים שונים).
בקיצור ההמלצה שלי - לנסות, להתנסות בטעמים ומרקמים שונים של הזרעים הללו ולראות מה אוהבים ואז לגוון. הבריאות תגיע במקביל לתזונה הבריאה

בהצלחה!
 

bogib

New member
ממש

הייתי מעוניין לדעת, אם יש למישהו או מישהי מושג, מבחינת כמות אומגה 3 מה ההבדל בין הזרעים האלו
 

אבי519

New member
פעם חקרתי את העניין וזרעי פשתן עדיפים מכמה בחינות

בזרעי פשתן יש יותר אומגה 3, וגם פיטוסטרולים פיטו אסטרוגנים וכל מיני חומרים כאלה שמסתבר שהם בריאים מאד.
ברזל לא השוותי .
 
למעלה