זרעי קיץ וערב כחול עמוק.

ק ו ב י 3

New member
בקשר לזרעי קיץ

הקשר היחיד בינו לבין טבע הוא שני המילים "זרעי קיץ" ואם תרצה אז גם "פרח עושה לו כדור לבנבן". השיר הוא, כמו שמוזכר כבר בשורה השנייה, על ערגונות. ערגונות לחופש, אהבה, ערגונות לאסור.

ilovelior

New member
אולי לא הבנתי נכון את השאלה שלך

אבל אני גם כן בקושי בקושי רואה קשר בין טבע לבין השירים הללו. ועל דרך השלילה: אם הם אכן על טבע , תהיה לנו בעיה גדולה מאוד לפרש חלק נרחב מהמשפטים שיש בשירים האלו. למי הוא פונה כשהוא אומר, "תרצה תהיה סיגריה גנובה " או "בא לי ליפול על חרב למות עליך" רק 2 דוגמאות מרבים...

אם תקבל את השירים האלה כפשוטם.

אם מקשיבים לשירים האלה בצורה פשוטה מקבלים תחושה של אוירה. השירים האלה לא בהכרח מספרים על מראות טבע, אלא מעבירים תחושה שעוברת באדם מאותו ערב כחול עמוק. "ליפול על חרב - למות עליך" הוא פשוט למות עליך עם משחק מילים שמאיר הכניס. כמו לדוגמא בנאום בחירות אני מאמין שתו"כ אילתור מאיר מדבר על "פתק לקלפי לא תשלשלו, לא תקיאו" - פשוט משחק מילים. זרעי קיץ, מעביר את תחושות ומראות הקיץ, כמו שקובי אוז מעביר ב"התחנה הישנה". האם מישהו מצא פירוש אחר לשירים?

ועוד...

בפתיחה של בתים 3,4,5 כל פעם מועבר אחד ממראות הקיץ ומאיר פונה למאזין או לעצמו ומנסה להעביר לו את התחושה אם היית... (מאפיין קייצי) אז היית ככה... לצורך העניין שיר טבע לא חייב לספר לנו על גנים ופרחים יפים של אצילים יהודים בספרד לפני 600 שנים. הוא גם יכול לספר לנו על מראות שיוצר האדם או קשורים בו כי - "אם כלול האדם בטבע, כלולים כל מעשיו" בנוגע לתגובה הראשונה, ייתכן ומדובר בשיר ערגונות אבל כל הסיפור הזה על איך פעם היה קיץ - שהוא ממש לא שונה מהקיץ היום, נראה לי תמוהה.

ערב כחול עמוק

הוא לא תרגום חופשי לאיזה שיר מספרדית, כמו שדובר פה לפני כמה שבועות? וזרעי-קיץ, כמו שכתב פה מישהו, הוא שיר על "ערגונות" (מילה מומצאת שכולנו מבינים - איזה גאון...), על חופש, על התחדשות ועל חלומות...

למעלה