זש - מאין לקחה היידיש את הצרוף הזה? זש כמו בזשורנאל. עד כמה עתיק הצרוף הזה של זש, ומה המקור שלו?
T tristis New member 27/2/15 #1 זש - מאין לקחה היידיש את הצרוף הזה? זש כמו בזשורנאל. עד כמה עתיק הצרוף הזה של זש, ומה המקור שלו?
ח חייםלוי Member מנהל 27/2/15 #3 כנראה מאותו מקור שצרפתית לקחה את j כמו ב- journal או Juliette ועוד ורוסית журнал. ברוסית יש אפילו אות מיוחדת לצליל הזה ж. בעצם גם בצרפתית האות j נשמעת כך בקיצור זה צליל שאינו אופייני דווקא ליידיש
כנראה מאותו מקור שצרפתית לקחה את j כמו ב- journal או Juliette ועוד ורוסית журнал. ברוסית יש אפילו אות מיוחדת לצליל הזה ж. בעצם גם בצרפתית האות j נשמעת כך בקיצור זה צליל שאינו אופייני דווקא ליידיש
ז ז ק ו New member 27/2/15 #4 חיים, אם הבנתי נכון, השאלה מתיחסת לצרוף האותיות ולא לצליל. כלומר למה דווקה דזש ולא צרוף אחר או, אות עם גרש מעליה כמו ג' או ז'
חיים, אם הבנתי נכון, השאלה מתיחסת לצרוף האותיות ולא לצליל. כלומר למה דווקה דזש ולא צרוף אחר או, אות עם גרש מעליה כמו ג' או ז'
ח חייםלוי Member מנהל 27/2/15 #5 לכל שפה יש דרכים משלה לסמן צלילים באותה מידה אפשר לשאול למה באנגלית הצליל ש נכתב sh ובצרפתית ch ובגרמנית sch
לכל שפה יש דרכים משלה לסמן צלילים באותה מידה אפשר לשאול למה באנגלית הצליל ש נכתב sh ובצרפתית ch ובגרמנית sch
T tristis New member 28/2/15 #7 אבל זש הוא צרוף לא רגיל זש (בניגוד למה שכתב זקו למעלה) אינן יוצרות ביחד את הצליל ז'. אני מעריך שזה נכנס ליידיש מהונגרית שבה כותבים את הצליל ז' בצרוף ZS . אני תוהה גם מתי הופיע הצרוף הזה לראשונה בכתובים ביידיש.
אבל זש הוא צרוף לא רגיל זש (בניגוד למה שכתב זקו למעלה) אינן יוצרות ביחד את הצליל ז'. אני מעריך שזה נכנס ליידיש מהונגרית שבה כותבים את הצליל ז' בצרוף ZS . אני תוהה גם מתי הופיע הצרוף הזה לראשונה בכתובים ביידיש.
T tristis New member 1/3/15 #9 ברור שהצליל הוא אכן ז' כשזה מופיע בכתובים כוונתי היתה שאופן הביטוי של צרוף שתי האותיות הללו לא יוצר באופן טבעי את העיצור ז' (שלא כמו טש למשל שבאופן טבעי יוצר את ההגה צ')
ברור שהצליל הוא אכן ז' כשזה מופיע בכתובים כוונתי היתה שאופן הביטוי של צרוף שתי האותיות הללו לא יוצר באופן טבעי את העיצור ז' (שלא כמו טש למשל שבאופן טבעי יוצר את ההגה צ')
ז ז ק ו New member 2/3/15 #10 נסה כמה ביטויים עם הצליל הזה ותיוכח כי כי זה אכן הצרוף המתאים ביותר כמו למשל זאג-זשע [אמור נא], רוזשינקע [צימוק], זשאקעט וכו'. מבלי לנסות להפריד בין העיצורים.
נסה כמה ביטויים עם הצליל הזה ותיוכח כי כי זה אכן הצרוף המתאים ביותר כמו למשל זאג-זשע [אמור נא], רוזשינקע [צימוק], זשאקעט וכו'. מבלי לנסות להפריד בין העיצורים.
ד דווידיש New member 2/3/15 #11 האם הצרופים בעברית "ז" עם גרש (ז' = j ), "ג" עם גרש (ג' = dj ) ו- "צ" עם גרש (צ' = tch ) הם צרופים רגילים?
האם הצרופים בעברית "ז" עם גרש (ז' = j ), "ג" עם גרש (ג' = dj ) ו- "צ" עם גרש (צ' = tch ) הם צרופים רגילים?