חבור יעיל של משקולת לחוט מוביל?

New member
חבור יעיל של משקולת לחוט מוביל?

אני דג בעזרת רולר עם קרס אחת בקצה החוט. יש לי משקולת ש"רצה" על החוט הראשי וזאת כדי שאני יוכל להרגיש משיכות בחוט,דבר שלא אפשרי אם המשקולת מקובעת וקשורה לחוט. הבעיה שאני לא מכיר דרך יעילה שתעצור את המשקולת שלא תגיע לקרס בזמן הזריקה.קשר לא עובד בגלל שהקדח במשקולת לא מספיק צר והקשר עובר דרכו.ניסיתי לשים משקולת קטנה שתשמש בתור מעצור אבל החוט חותך אותה והיא נופלת. אני אשמח לשמוע רעיונות.

אוריא

New member
משקולת רצה.

מה שאני עושה בדרך כלל, ואני חושב שהמון עושים זה משקולת רצה. אתה מכניס את החוט דרך המשקולת. עושים לולאה כמו שעושים על החוט כדי לשים קרס, אבל בלולאה במקום לעשות 2 הכנסות עושים יותר. מתקבלת לולאה אומנם, אבל עם קשר גדול יותר שמונע מהמשקולת להחליק למטה. בחלק העליון המשקולת יכולה לטייל חופשי. דרך נוספת היא כמו שאמר אוהד, להשתמש בסביבל. המהדרין מוסיפים חרוז מעל הסביבל כדי שלא יהיה מתכת במתכת.

אוריא

New member
פה.

זה הקשר הבסיסי. אני ממליץ לך כאשר אתה עושה את הלולאה על החוט הראשי בשביל לחבר לקרס עם חוט - להכניס פעמיים. בזמן שאתה קושר משקולת להכניס יותר פעמים. אני לא יכול לומר מספר מדויק כי זה תלוי בעובי החוט. השאיפה היא לעשות לולאה קטנה וקשר גדול כמו שהסברתי. מקווה שזה עזר.

תעלה דרך הקישורים

יש הסבר לקשר לולאה כפולה.. או בעברית קשר בוהן ( סבתא ) כפול.. לאחר הכנסת המשקולת על חוט התלי .. קפל קצה החוט לשנים.. וצור לולאה כפולה.. קשר שכזה אינו עובר בחור של המשקולת.. באם בטעות יש לך משקולות עם חור רחב יותר לאחר ההכנסה על חוט הטלי קשר רגיל ולחץ אותו עם עופרת לחיצה שאנו משתמשים לחכות בוס. לחיצה חזקה טובה תיצור לך סטופר למשקולת הרצה..שיהיה לך בהצלחה

למעלה