חביב ומעניין - כיוון מחשבה נוסף...

b4icu

New member
חביב ומעניין - כיוון מחשבה נוסף...

הראל סגל - מעריב סופשבוע 18.7.2003 חד הורית למיטב ידיעתי, האם החד הורית היחידה בהיסטוריה היתה מריה, אמו של ישו. מאז, אלוהים הפסיק להטריד מינית בחורות יהודיות כשרות ושום הוכחה שבעולם, כולל עדות אישית של אליהו הנביא, לא תגרום לי להאמין כי ברוך הוא וברוך שמו אחראי לעיבורה של אילנית לוגסי מדימונה. מה אני אגיד לכם, עם כל המוניטין הרע שצבר הקב"ה לאורך דברי הימים, אני בטוח שגם לחרמנות שלו יש גבול. צפיתי בגברת לוגסי בטלוויזיה שודדת מילקי מסופרמרקט בעודה מנופפת בציפורניה המטופחות בסיגריה וטלפון נייד תלוי לה בנונשלנטיות. הגברת לוגסי דרשה את "המגיע לה", אם לא, איימה, "תבעיר את המדינה". כמדומני, לפני שנה שודרה סדרה תיעודית בשם "הדימונאים", שבה כיכבה הגברת לוגסי. בין היתר היא הודיעה שם לגבר מסוים על כוונתה להיכנס ממנו להריון ללא צורך בסיועו הכלכלי לרווחת הילוד. אם הבנתי נכון, אזי לביטוח הלאומי היה תפקיד אופי מרגש כמממן ההרפתקה הלוגסאית. בלי פוליטיקלי קורקט ובלי מכבסת מילים אני מתכבד להודיע לגברת לוגסי ולכל אם חד הורית שאינה מתפרנסת מעמל כפיה, כי אני על ההנאות שלי משלם. על הנאות של מישהו אחר אני לא רוצה לשלם. מאיפה החוצפה לדרוש ממשלם המסים את האחריות של אב. בשם איזה מוסר מוטל עלי לממן אחריות אלמנטרית של גבר אחר. ולא מקובלת עלי התשובה של משפחה אלטרנטיבית או אלטרנטיזית, מי שלא מסוגל לממן את ילדיו שילבש גומי. וזוהי בדיוק הבעיה במדינת ישראל של העשורים האחרונים, אחריות הפכה למילה גסה, הממסד הוא בייביסיטר ויש פראיירים שיממנו. מדוע שאב ישלם מזונות עבור ילדיו אם הוא יכול להתרים לטובת העניין אבות אחרים? עם כל הכבוד למצוקתן של חד הוריות בישראל הרי שחוק האבהות הוא די ברור, נגעת נסעת. דרשו את המגיע לכן מאלו שעיברו אתכן. אני מוכן ברצון לשלם מסים על מנת לסייע לנכים, מוגבלים, יתומים, קשישים ואפילו מובטלים כרונים, אבל בשם איזה רעיון נעלה אני צריך לקחת מהילד שלי כדי לתת לילד אחר? עורו- עורו אי שם במשרדי הביטוח הלאומי, אל תיתנו לאבות מנוולים להתחמק מאחריות. הנה רעיון: תקימו לסרבני מזונות מחנות עבודה, נניח בקטיף בערבה. שם הם גם יפרנסו את ילדיהם וגם ילמדו שאם אין להם כוונות לממן אבהות אז עדיף שיגמרו לתוך טישו.

אהבתי ../images/Emo8.gif

מסכימה עם העיקרון שאין להסיר אחריות גורפת מכתפי אנשים מסקטור מסויים על חייהם ומשפחתם - אין זה תפקיד המדינה. תפקיד המדינה הוא לעזור לנזקקים בהגדרה ובתנאים מסויימים באופן זמני או קבוע - תלוי בנסיבות. מסכימה עוד יותר עם הגדרת החד-הוריות, גם אני לא מבינה איך אפשר לקרוא לגרושה חד הורית....חוץ מזה שהראל סגל תמיד מצליח לשעשע אותי.

ophra

New member
איך אפשר....../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

"איך אפשר לקרוא לגרושה חד הורית..."???? מאד פשוט. גם אם היא מקבלת מזונות מהאב גם אם הוא לוקח אותם כל סופשבוע שני לביקור (ואפילו פעם באמצע השבוע) היא מבשלת, מכבסת, קונה, מנקה אחריו רושמת לחוגים, מסיעה, מחזירה הולכת לימי הורים, בודקת שיעורים ועוזרת בהכנתם מבטלת יום עבודה אם לילד יש חום או כאב שיניים מכירה את החברים שלו ומספרי הטלפון של האמהות שלהם רצה לקנות חולצה לבנה לקראת טקס שבועות קונה מתנות לימי הולדת, מסיעה ומחזירה מארגנת לו מסיבת פיג'מות ביום ההולדת שלו מחליטה מה הוא יראה ומה לא בטלוויזיה כמה שעות הוא יבלה כל יום ליד המחשב ואיך לא יגיע לאתרים שאינם לגילו באיזה שעה ילך לישון ומתי הוא יכול ללכת לישון אצל חבר או לארח אחד אצלו היא מקבלת טלפון לעבודה כשהוא לא מוצא את הקלף המיוחד שלו או שהוא רב עם אחיו היא צריכה בייביסיטר בכל קפיצה קטנה מהבית גם אם זה רק להביא משהו ששכחה אצל חברה או (ישמור האל) חדר כושר, כדי להרגיש קצת יותר בנאדם היא מתהפכת בלילה במיטה כשהוא עצוב ומזילה דמעה של התרגשות כשהוא מסיים עוד שנה בגן היא עוזרת לו להירדם כשקשה לו ומקריאה סיפור לפני השינה כל יום ועוד אחד ורק עוד כוס מים ועוד נשיקה וחיבוק וכלללללללללללללל זה. לגמרי אבל לגמרי לבד...... אז בלי שום קשר לדיון בנושא תמיכת המדינה באמהות חד הוריות כאלה או אחרות (ואולי זה יפתיע אותך, אבל אני לגמרי מסכימה עם הדברים שכתב הראל סגל) אולי עכשיו את מבינה איך אפשר לקרוא לגרושה חד הורית
עפ
(גרושה ואם חד הורית גאה)

סליחה ביפור אני חולקת עליך

לפני הכל המדינה שלנו לא עוזרת לנזקקים,כבר שכחתם את שביתת הנכים? מה הם קיבלו? נאדה.... לגבי חד הוריות-הזעקה קורעת הלב של אמהות אשר מתמודדות עם הגידול לבד לא מזיזה לביבי וגם לא לשותפיו. אני חושבת שהמדינה אשר משתמשת בילדינו בגיוסם לצהל צריכה לתת למשתחררים תנאים כדי שיתחילו לעבוד ולא יפלו למעגל האבטלה.האם הממשלה דואגת? נאדה. ביפור,מתי היית לאחרונה בלשכת העבודה ? יושבים להם שם על ספסלים האנשים הכי מסכנים שהכרתי בחיי. הממשלה שלנו לא דואגת ליזום מקומות עבודה,הנגב יבש הדרום מת. כן זה תפקידה של המדינה לתת יד לאנשים שמשרתים אותה נאמנה. ליבי עם החד הוריות אשר עושות מאמץ למצוא עבודה ובקושי מסתדרות עם חצאי משרה,ומבקשות השלמה כדי לתת לילדיהם את המינימום הנדרש. אני מתביישת במדינה אשר מתעלמת מקששיה,מנכיה,מחוליה,ובעיקר מילדיה. אך בהחלט דואגת לעשיריה בעלי הממון(עשירון עליון בלבד) ,ומרווחי הריבית.

blonda3

New member
אלו שיושבים שם למעלה../images/Emo153.gif

מדושני הבשר שלא ידעו מה זה כשאין לחם בבית..... קשה להם לדאוג למי שאין, קשה להם לרחם, קשה להם להיות אמפאטיים.... הם לא צריכים להיות שם. אני לא יודעת מה צריך לעשות כדי לשנות כי אני לא עוסקת בפוליטיקה.... אבל ברור שהמדינה היום לא דואגת לאזרחיה החלשים. וברור שאלו למעלה מושחתים. וזה מקומם. והחוקים שקיימים לא נועדו באמת לעזור למי שזקוק ובאמת שיש אנשים שרעבים ללחם. ואני יודעת כי אני שייכת לאמהות החדהוריות שנופלת ביןהכסאות כי אני לא מתאימה לחוקים...לכן אני לא מקבלת סיוע מהמדינה והיות ולא חונכתי על תורת ה"מגיע לי" אולי קל לי יותר מבחינה פסיכולוגית אבל למצבים הקשים שאני באופן אישי הגעתי בעבר בגלל אותם חוקים....אני לא מאחלת לאף אחד להגיע-ואני כן חושבת שצריך לעזור וצריך לסייע וצריך לשנות את החוקים הקיימים ולתת פתרונות אחרים למי שאין לו. אמרתי שאכתוב לביבי ואני מקווה שאעשה זאת. הצעות ייעול ורעיונות איך לעזור למי שזקוק.

blonda3

New member
נכון עפרה

כל הורה שמגדל לבד את ילדו הוא הורה חדהורי..... גם אם לילד יש שני הורים.....

../images/Emo58.gifחד הורית או רב הורית

כיון שלקחנו על עצמנו את תפקיד האב וגם האם הרי שאנו מין יצור רב הורי בגוף אחד

קבלו דוגמה

שני בניי חיילים,כשהגדול התגייס ,עוד בשבוע הראשון פנתה אליו משקית ת"ש. הוא סיפר לה את המצב בבית. 0אתם מכירים את המצב...)מיד אמרה לו המשקית מגיע לך עזרה,רק תביא את כל המסמכים. הבאנו מסמכים נתנו הצהרות,ועד היום חודשיים לפני שהוא משתחרר עוד לא זכה לשקל למרות שהמשקית אומרת שמגיע,הברוקרטיה זוחלת והלב של המדינה חסום ,,,,כן לוחם שנותן את הנשמה....

b4icu

New member
יונה לבנה ../images/Emo14.gif

שלום המדינה זה לא ביבי - וצה"ל זה לא המשקית ת"ש של הבן שלך. אם היית מתערבת (כמו שהרבה אמהות עושות) ומנערת את המשקית דרך המפקד שלה או דרך מפקד בכיר, הדברים יכלו להראות אחרת - או אולי, אותה משקית אמרה, או לא ידעה ויתכן והדברים השתנו, ומה שהובטח, הובטח ללא יסוד? בנוגע למדינה ולמי היא נותנת או לוקחת: מצב האבטלה הוא נגזרת של מקרו כלכלה, ואין בשום מקום בעולם מצב של אפס אבטלה. בנוגע למצב המשק והשקעות המדינה בתשתית (מקומות עבודה) זה שאלה של מדיניות. לצערנו בבחירות מאז קום המדינה, בחרנו במי שבחרנו משיקולים אחרים, יותר בוערים מהשקעה בתשתיות. ברוב המדינות המתועשות ומדינות המערב, יש אבטלה והיא נעה בין 4-12 אחוז. עבור האזרח הקטן, זה כמו המשחק ששיחקנו בגן, שהוציאו כיסא, ומי שלא היה לו היכן לשבת כאשר נפסקה המנגינה, יצא מהמשחק! אכזרי, אבל זו המציאות. למרות שישראל נסתה להקנות לעצמה מעמד של מדינת סעד, נוצר מצב שבו סה"כ ההכנסות ממיסים היו קטנים מהוצאות המדינה (על כל המרכיבים בסל ההוצאות שלה). לא אכנס למי מגיע יותר ולמה, אבל בגדול לכל מגזר יש את הצרכים שלו וזו בחירה קשה (גם פוליטית וגם מצפונית) מהיכן לקחת. בנוגע למאמר, הבאתי אותו רק מתוך כוונה לתת נקודת מבט נוספת לנושא ואולי העייין שיכול להיות לו בפורום שלנו... בעקרון, יש שוני בין ילד שנולד פגוע (נכה, או מוגבל) ובין אם חד הורית שבחרה בכך, והאב נהנה מכך שהמדינה ממנת את מה שהוא היה אמור להיות אחראי לגביו ואולי בשל כך הסכים לקחת בפרוייקט חלק. ותרשי לתקן את הרושם שבנינו (ואנחנו) משרתים את המדינה, והמדינה מחזירה לנו בדרך הכלכלית... חובתנו בשירות באה מהעובדה שבהיותנו ילדים, אנשים אחרים שלמו את המחיר והגנו עלינו, כדי שנוכל לחיות, ללמוד ולגדול. חלקם נפלו או נותרו נכים מפעלם. משהיגיע תורנו, אנו מחזירים להם את חובנו, כדי שילדיהם יוכלו לחיות, לגדול וללמוד... המדינה לצורך העניין, היא סה"כ האנשים שגרים בה.

ביפור

העניין המרכזי שהולך ומתברר גם ביחס לנזקקים נכים מוגבלים חד הוריות וכו' וגם ביחס למשק באופן כללי,הוא שהמדיניות שאותה אימצו ממשלות ישראל מהמהפך של 77 ובאופן מובהק ביותר מאמצע שנות השמונים במדיניות הייצוב של פרס+ מודעי,היא מדיניות שנקראת היום נאו ליברלית שהנביא הכלכלי פוליטי שלה הוא מילטון פרידמן השם המקצועי שלה נקרא מוניטריזם והשם הרעיוני יותר נקרא אסכולת שיקאגו,והתוכן הכלכלי חברתי של המדיניות הזאת הוא הרס שיטתי של מדינת הרווחה הסוציאל דמוקרטית לטובת יצירת מציאות כלכלית חברתית שבא העשירון העליון שבתוכו הכח הדומיננטי הוא של הסקטור הסוחר בממון מה שנקרא עסקי הון...והשותפים הכלכליים פוליטים שלו הופך להיות אדון החברה החדשה במחיר של שפל מתמשך שחיקה רצופה בהשקעות בצמיחה ובהכנסה הכללית של המגזר היצרני(מעמדות הביניים) ותוצאת הלואי של התהליך היא הווצרות שוליים של עוני שכוללים בתוכם את נפגעי המדיניות כמובטלים ,נכים,מוגבלים,וקשישים,וקבוצות נוספות . חשוב להבהיר שמדיניות זו איננה תוצאה של מצב אוביקטיבי כמו מצוקה אחרי רעידת אדמה,שנות בצורת או סופת הוריקן אלא מדיניות זאת היא בחירה מודעת של עיצוב מחודש של החברה,בסגנון חברת מלוכה ואצולה חדשה רק לא אצולת קרקע בעלת זכויות דתיות אלא אצולה כלכלית הנשענת על רווחי הון מקסימליים במחיר שחיקה רצופה של שאר מגזרי המשק ומנגנוני שרותים החברתיים. חייבת לזוז ,פרק ראשון בכלכלה....

b4icu

New member
שיעור בכלכלה ../images/Emo140.gif

שלום יונה לבנה לא לכך פיללתי, קריא דברי תוכחה בכלכלה. תאמיני או לא, אבל גם לטעמי המצב בארץ יכל להיות יותר נחמד. רק בשנה האחרונה נחשפתי לנושא (במסגרת לימודי התואר) ולא ממש התלהבתי. יותר נחמד לשמוע מוסיקה או לבשל... אך היות וראיתי בתשובתך הראשונה תגר - נגררתי במקום רק להגיד
כי מקומך ב-
י ל
והראווה האינטלקטואלית הזו לא מתאימה לפורום מורכבים. וגם שם, העדפתי לדבר אתך פילוסופיה ודברי מהות. אז גם אני חייב לזוז

blonda3

New member
דווקא נהניתי לקרוא את השעור שלכם

בכלכלה.... מה יש?קצת השכלה לא תזיק לנו כאן.... תודה לשניכם.

עלמה 3

New member
יהודה - ברוך בואך למישכננו ../images/Emo141.gif

ככה נכנס בשקט בשקטטטטטטטט ... מנהלת ה-
הכחלחלה , נמצאת בחופשה ... אחרת היתה מקדמת את פניך ב- שב עמנו וספר לנו את סיפורך. אז לבנתיים - שוב ברוך הבא
ועד אז תתכבד לך במה שתבחר

אחשל

New member
../images/Emo46.gif

שלום עופרה אשת חיל (בלי ציניות!), אני מתנצל על הטון, אבל - ההכללה שלך ממש מרגיזה. איך תקראי לאם שהילדים אמנם גרים איתה, מאז הגירושין, אבל כמעט כל דבר משמעותי, החל בריצה לרופא כי מישהו מהם חולה, וכלה בהכנות לשנה"ל החדשה כולל קניית ספרי הלימוד, נופלים על כתפי האב, שלא נמצא שתי דקות הליכה מהילדים שלו...וכל זה בלי קשר לדמי מהזונות הנכבדים שמשולמים בדיוק של שעון שוויצרי. אמא גרושה, שלא מבשלת והילדים אוכלים ג'אנק פוד (או לא אוכלים כי לא הכינו להם...), שלילדים שלה נגמרו הבגדים הנקיים בארון, כי היא "לא הספיקה לכבס" ועוד ועוד... האם גם זו "אם חד-הורית"? בעיני זו בכלל אם בספק! אז נכון, יש כאלה, שמגדלות לבד, לגמרי לבד, את הילדים, כי האידיוט שהשתתף בהבאתם לעולם, חושב שתפקידו הסתיים מיד אחרי השפיכה, אבל יש גם כאלה שמגדלות את הילדים בשיתוף עם האב, וב"חלוקת עבודה", ויש לצערי גם כאלה כעונות על התיאור בהתחלת הודעתי, ולצערי המדיניות היא להשאיר אצלן את הילדים, למרות הכל, ולמרות שברור לכולם שהאב הוא הגורם היותר אחראי בסביבה... אז - שלא יעבדו עליכם...

עלמה 3

New member
אחשל, אני מצטרפת אליך

יש ויש מכל הסוגים וכל המינים .....כמו שאתה מתאר. ואותי זה גם מרגיז שהבעל שלי נכלל. כי אני יודעת ומודעת היטב לעשיתו כאב גרוש. ועוד יותר מרגיזה אותי המדיניות והחוקים במדינה הזאת.

ophra

New member
קודם כל אני מציעה שתחליט... ../images/Emo8.gif

או שאתה כועס, ציני, ובנימה לא נעימה או שאתה לא....
(כי אני לא הצלחתי להבין, אבל זה לא ממש חשוב) ראשית - לא הכללתי. דיברתי בגוף שלישי יחיד - "היא" אם הייתי כותבת "אני" זה היה מרגיש לך יותר מתאים? שנית - האם שתיארת היא אם מזניחה שמדבריך נשמע שאינה מתפקדת כראוי אבל גם זה, בדיוק כמו כל מקרה אחר, מקרה פרטי שלישית - אני לא רואה את עצמי כ"אשת חיל" פ"ז אמרה שאני אמא ככל האמהות וזה נכון. אני חושבת שאמא שחיה עם אב ילדיה (או בן זוג אחר) חווה פחות בדידות בביצוע כל המשימות האלו מאשר אמא שעושה את זה לבד (כמוני) וכאן בעיני רלוונטית ההגדרה של "חדורית" אם יש אמא שמגדלת את ילדיה לבד למרות שהיא חיה עם אביהם (ואני בטוחה שכאלה קיימות
) אין לי אלא להצר על כך ועליהן... ואולי גם לחשוב לעצמי שזוגיות כזו אינה מהסוג שאני רוצה לעצמי (וגם לא היתה לי לפני גירושי) עם נניח רגע הצידה את ההכללות למיניהן ונחליף את המילה "היא" במילה "הוא" בהודעה הקודמת שלי, אני עדיין עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי ומאמינה שהתאור ההוא מתאים במדויק למונח "הורה חד-הורי". בכל מקרה - מצטערת אם דרכתי לך על יבלת כואבת וזה נאמר באמת בלי ציניות...
עפ

../images/Emo45.gif גם אני בהחלט

אמא חד - הורית זה שיש אבא אי שם עדיין לא עושה אותו הורה במלוא מובן המילה גם אם הוא זוקר פרור שקוראים לו מזונות!

אחשל

New member
החלטתי מזמן...../images/Emo140.gif

שאני אתרגז כמו גפרור - "נדלק" מהר בלהבה גדולה ואז נרגע וכבה
... אחרי הכל - אנחנו בעצם מכוונים לאותו הדבר - הנכונות לקחת אחריות על גידול הילדים היא שקובעת את איכות ההורות, ולא עצם ההולדה שלהם. ומאוד ברור לי שהקשיים שעומדים מול אם שמגדלת את ילדיה ללא חלוקת נטל הגיונית עם השותף להולדתם, הרבה יותר גדולים מאלה של זוג שמגדל ילדים, או אפילו של אב שמגדל את ילדיו לבד...(מן הסתם, כי הוא חריג, אז יש לו יותר לגיטמציה ופריבילגיות...)

למעלה