חבילות relocation

אנדריי1

New member
חבילות relocation

היי, אני חדש בפורום הזה, ושמתי לב שניתן ללמוד הרבה מכל הידע שנצבר פה. :) השאלה הזאת מופנית לאנשים שעברו לארה"ב באמצעות relocation. החברה שלי שולחת אותי בעוד כחודש לעמק הסיליקון. ברצוני לדעת מה חברות נוהגות לתת בחבילות ה-relocation. למשל- כמה מקובל לקבל כמענק חד פעמי? כמה פעמים בשנה החברה מממנת טיסה לארץ? מה הסכום שהחברה בד"כ משלמת עבור משלוח חפצים? האם יש דברים נוספים ששכחתי ונהוג לכלול בחבילת ה-relocation? תודה מראש! אנדי

odedee

New member
אין בזה חוקים.

חבילה טובה תכלול את המרכיבים הבאים: 1. נשיאה בכל עלויות הוצאת הויזות. 2. מימון כרטיסי טיסה לארה"ב, וטיסות לביקורים בארץ פעם בשנה. 3. מימון משלוח תכולת בית לארה"ב. מדובר ב-$4000-$8000 בערך. 4. מימון תקופה מסוימת של התאקלמות - חודש עד שלושה חודשים. מדובר על כיסוי הוצאות מלון, שכירת רכב, דלק. 5. מענק מעבר חד פעמי. כמה שיותר, יותר טוב... 6. וכמובן מה שאחרי המעבר - שכר טוב. ביטוח רפואי, דנטלי, ו-vision. תכנית פנסיה (401K), תכנית אופציות או מניות (ESPP) וכדומה.

ezrach

New member
relocation more

1. אין לדעת מה יקרה אז רצוי שבמידה והחברה מפטרת אותך \ אתה עוזב בסיכום עם החברה האמריקאית וחוזר לסניף הישראלי החברה תממן לך ולמשפחתך כרטיסי טיסה, מכולה עם כל הציוד, חודש שהיה במלון בארץ ורכב שכור לתקופה 2. ויזה L1 לך ולזוגתך L2 (מקנה לך אישור עבודה)

nogali

New member
לגבי המענק.

צריך לשים לב - מענק של 10,000 $ יכניס לחשבונך רק 5000-$ בגלל מס הכנסה!!. אפשר להמיר את זה להלוואה לסוף תקופה בתנאים טובים בכדי להשאיר את הסכום כסכום אפשרי. אגב, אני שאלתי בדיוק אותה שאלה וקיבלתי תשובות טובות וכנ"ל גם אורי דור . חפש כמה דפים אחורה.

למעלה