חביתות בנגב

חביתות בנגב ../images/Emo84.gif

אחד הפרחים היותר יפים, פורח השבוע במלוא תפארתו במספר מקומות בארץ . אנחנו הדרמנו ליער להבים שלפני באר שבע, הצמוד לישוב להבים ובו רכוז חלמוניות גדול . הפרח שצבעו כצבע חלמון ביצה , בולט בערוץ הוואדי ומפוזר גם על המדרונות יגיע השבוע לשיא הפריחה. החלמונית ממשפחת הנרקיסים, בולטת מעט מאד מפני הקרקע , וזרעיה השומניים משמשים מזון תאוווה לנמלים שמפיצות את הפרח . איך מגיעים ..... נוסעים דרומה לכיוון באר שבע פונים שמאלה לעבר הישוב להבים קילומטר אחרי הישוב לערך, יש פניה ימינה (יש שלוט) נוסעים בשביל העפר מחנים את הרכב הולכים בשביל הכורכר השמורה משתרעת בצד שמאל דרגת קושי :טיול משפחות אפשר לערוך פיקניק ביער יתיר ממול

קונצרט ברוח ...../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

דרך בית קמה וכבישים ריקים נסענו לניר עם , מאחורי מאגר המים המצפה לגשמים היו מעט עופות מים , כנראה שגם הללו שמעו על מלחמת הקאסמים באיזור ושינו כיוון נחיתה לאיזורים שקטים , או בלון הצפלין הענק המשייט שם בשמיים הוא הגורם להעדרותן. משפחתו של אסף סיבוני בן הקיבוץ, וחייל שנהרג באסון המסוקים בשאר ישוב, הקימה על הגבעה הסמוכה , אנדרטה לזכרו בצורת חליל רוחות ענק ובו 21 צינורות כמספר שנותיו של אסף שאהב לטייל ולהתבודד במקום. הרוח נשבה קלות ופטישי העץ היכו ברכות על הצינורות הגדולים מנגינה עצובה , למול בתיה של עזה שכמעט כבר נוגעת בגדר המערכת.

חץ שחור ../images/Emo195.gif

בירידה מהמאגר אתר הנצחה לפעולות הצנחנים באיזור "החץ השחור" כל פעולות התגמול מונצחות על סלעים ומוליכות לשביל ארוך המסתיים בכעין חץ מול העיר עזה ושכונותיה. הסבר קולי בכמה שפות תצפית נוף מהממת עד הים וחורשה לפיקניק עם מתקני שעשועים לטף. מקום מיוחד מטופח , בעל חשיבות על מורשת הקרב של החייל.

בחורף האיזור מלא |../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif

שרק ירדו גשמים ושרק יפסק ירי הטילים כי האיזור הזה הוא אחד היותר יפים ופורחים .
בדרך עצירה באחד ממעוזי השדולה הרומנית בדרום. מסעדת נצחון באשקלון במדרחוב הרצל ,בתוככי העיר העתיקה. סלטי פתיחה ביתיים שסחטו ממנו דמעות געגוע למטבחה של אימו ז"ל כרוב איקרה כבד קצוץ הוגשו עם חלה טרייה ובצל קצוץ קבב רומני עסיסי צ'יפס לוהט ליד ופפאנש לסיום ערב רב של סועדים דוברי רומנית לצד טיול אופנועים , בין עשן המנגל הענק , בכסאות פלסטיק על המדרכה. 80 ש"ח וחיוך תודה ענק של בעלת הבית המפונפנת שבקשה שנבוא באמצע השבוע שעמוס פחות. שבוע טוב

ה דרומי

New member
על זה נכתב נרשם על לוח../images/Emo23.gifי

לבוא בכמעט חזר אחורית ולא להגיד שלום מצוות ביקור חולים{אני} מצווה חשובה. טוב חולי לא חולי הברזתי לכמה שעות לפגוש חברים שהגיעו לאזור אתמול \שבת. ומשם רכבו לאשקלון למסעדת הנצחון ואני עוד לפני כבר חזרתי הביתה עייף ומותש .

הייתי בטוחה

שאפגוש אותך בנצחון ....
תרגיש טוב אתה חייב גם תה צמחים וגם קפה אפרע ממך את החוב בקרוב בדרום אדום תגיד, למה סגרו את הגישה לנביה מרעי ? היו מחסומים ושלט שאסר גישה.

ה דרומי

New member
סגרו אולי כי ממול יש צלפים שרק מחכים

או שכוחתינו התמקמו שם שוב? אין חוב למה חוב לא אני עברתי ולא נכנסתי חוץ מזה עכשיו אני מביט על מסעדות מבחוץ פעם אחת יותר מידי.

menni38

New member
../images/Emo66.gifעוד משהו לידע../images/Emo140.gif

הפרח באמת יפה פשוט מדהים! תודה על הרעיון, אציע למשפחתי אולי באמת הגיע זמן לצאת דרומה, אחלה שבוע טוב שיהיה לך!!!

למעלה