חביתת חומוס דיאטתית - אפשרי?

חביתת חומוס דיאטתית - אפשרי?

אני עכשיו אחרי הניסיון השני (יומיים ברציפות) להכין חביתת חומוס. הקטע שאני בדר"כ מסתבכת איתו הוא הקטע של הפיכת החביתה. היא תמיד מתפרקת לי. אתמול זה גם התפרק לי אבל יצא יחסית בסדר. היום ניסיתי את "שיטת הצלחת" (לשים צלחת על המחבת ולהפוך אותה) ויצא יותר גרוע.
ולדעתי הסיבה לכך היא שהיום שמתי פחות שמן מאתמול והחביתה פשוט נדבקה למחבת.
בכל זאת יש לי רגשות אשם דיאטתיות בגלל כמות השמן שבחביתה (זאת הסיבה שאני לא מרבה להכין אותה) ומהניסיון של היום, אני בעצם לא יודעת איך אפשר להכין חביתה ללא שמן ושלא תתפרק.
רעיונות?
 
כמה מחשבות

ראשית בתערובת עצמה מעט שמן, לא צריך הרבה, כמו בפנקייק
שנית במקום מים- סודה
שלישית לךחכות עוד קצת על להבה נמוכה ולתת לזה להתגבש
רביעית אולי אין שם מספיק חומוס?

דבר אחרון אולי מחבת אחר?

כשמכינים חביתיות הן לא נדבקות גם ללא שמן למעט הפעם הראשונה
 
עודחד

תפוח אדמה מגורר
שבבי תפוחי אדמה

תראי בלביבות של חנוכה הן לא נדבקות ולא מתפרקות השמן הוא רק לטיגון צהבהב אבל מצד הלא נדבק לא צריך הרבה

Having said all that אין לי מושג כמה שמן את שמה אזולי זה באמת מעט מדי
 
תודה

באמת בתערובת עצמה לא שמתי שמן. אולי בפעם הבאה אשים קצת.
וחביתיות זה באמת נשמע פתרון טוב
 

ימימה

New member
מצטרפת להמלצת המחבת

גם אצלי תמיד היה נדבק אם לא הייתי שמה המון שמן, עד שהחלפתי למחבת נון-סטיק חדשה, ופתאום לא צריך כמעט שמן (אבל זה פחות טעים ככה
)
 
תודה

לטעם אפשר להתרגל, אחרי הכל, כמו שאומרים תמיד, טעם זה דבר נרכש. כך שבינתיים מה שבעיקר מפריע לי זה שזה נדבק. אם אפשר להשתמש במחבת מיוחדת כדי למנוע את זה אז זה טוב
 

ימימה

New member
לא מדובר כמובן באיזו מחבת יוקרתית

במאות שקלים... זו מחבת מתוצרת PERFECTO שנקנתה בסניף של מגה. הבעיה עם המחבתות האלו שחלקן מאבדות עם הזמן ת תכונת ה"נון סטיק" שלהן, ואין דרך לדעת את זה מלבד לנסות. שלי בינתיים מוכיחה את עצמה
 
אפשרי

אני עושה על מחבת פנקייק וזה לא נדבק, מצד שני זה יוצא באמת כמו פנקייק במרקם.

חוצמזה חשוב לזכור שחביתה מביצים מכילה את השומן שיש בביצה. בחומוס יש משמעותית פחות [ועוד מדללים אותו במים], אז ממש אפשר להוסיף קצת שמן.

חוצמזה אני בעד נייר סופג בסוף, לא משנה אם שמת מעט שמן.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
יש כף מטבח גדולה מלבנית ושטוחה שמים אותה

מתחת לחביתת החומוס והופכים בעזרתה
 
למעלה