חביתת קמח חומוס

חביתת קמח חומוס

אז אחרי חששות רבים ניסיתי להכין היום לראשונה חביתת חומוס עם בצל מטוגן.
החביתה ממש התפרקה לי! בסופו של דבר הכנתי אותה בתור מקושקשת. הכנתי רבע כוס קמח חומוס על רבע כוס מים, וקצצתי בצל שלם בינוני-קטן. את כל זה למחבת בינונית. מה השתבש לי?
מה שכן, הטעם היה מצויין (ומפתיע, פעם ראשונה שאני אוכלת חביתת חומוס!)
ועוד דבר, איפה אתם קונים את קמח החומוס, וכמה אתם קונים כל פעם? זה ממש יקר
 
וולקאם טו דה קלאב


זה בדיוק מה שקרה לי בפעמיים-שלוש שניסיתי להכין את החביתה. לא יודעת איך אצלך, אצלי הכל היה בסדר עד הרגע שהייתי צריכה להפוך את החביתה. אולי השיטה היא להפוך אותה באמצעות צלחת (לשים צלחת על החביתה ואז להפוך את המחבת ולהחליק אותה שוב מהצלחת למחבת).

אבל בינינו, גם אם זה יצא מקושקשת, לא נורא. העיקר שזה טעים
(אני אישית קצת הפסקתי עם זה בגלל המאבק העיקש שלי עם המשקל וכל השמן הזה של החביתה לא ממש יעזור לי בזה..)
 
המקושקשת יצאה טעימה נורא

פשוט ממש התחשק לי לשים בסנדוויץ' ועם חביתה זה הולך יותר טוב מאשר עם מקושקשת
 

ladybug6

New member
כמה דברים

יש דרכים לשפר את המרקם כך שיהיה פחות מתפורר אבל גם בלי תוספות אפשר לגרום לזה לעבוד, רק חשוב להקפיד על:

1. מחבת נון סטיק, זה קריטי
2. כמות יפה של שמן במחבת
3. שלא יהיה עבה מדי כי אז צריך צלחת כדי להפוך
4. לכסות את המחבת (אני לא תמיד עושה את זה, רק אם זה עבה)

אפשרות נוספת היא להוסיף קמח תירס / קמח לבן / קמח תפו"א או כל קמח אחר שיעזור להדביק את העסק ולייצב אותו.

ודבר אחרון: את משתמשת בקמח חומוס מגרגרים לא קלויים, נכון?
את לא חייבת לקנות את היקר שיש בחנויות טבע, את יכולה לגשת לחנות תבלינים וקטניות ולבקש שיטחנו לך במקום חומוס יבש (לא קלוי) ואז את משלמת לפי משקל, שזה ממש זול. רק לוודא שטוחנים לך למרקם של אבקה ולא גרגרים.


העליתי לבלוג לא מזמן מתכון לפריטטה / חביתת חומוס, את יכולה לנסות (רק שימי לב שאצלי זה עבה בכוונה והופכים את זה עם צלחת כדי שלא יתפרק):
http://tivonim-blog.co.il/פריטטה-טבעונית-אישית/
 

ladybug6

New member
אה ועוד דבר קטן אחרון

לא לעשות את זה גדול מדי ברוחב, כי אז אין ממש איך להפוך את זה בלי שיתפרק. אז עדיף להשתמש במחבת קטנה עד בינונית, שיהיה נוח לתפוס את זה עם תרווד (או איך שלא קוראים לדבר השטוח שאיתו הופכים דברים)
 
עשיתי את הכל!

אולי בפעם הבאה אנסה להוסיף קמח אחר שידביק את הכל.
תודה!
 

ladybug6

New member
רחת טיגון

זה לא עושה מי יודע מה תאבון..

אני אשאר עם התרווד, תודה!
 

ladybug6

New member
אפילו הם מודים

שרחת טיגון זה מעאפן ושאף אחד לא מוכן להשתמש בזה
 
עצתי

במקום מים רגילי- מי סודה ששותים

לא יאמן וגם הוספת קורנפלור או קמח תפוחי אדמה עוזרת
 
ועוד משהו קטן שאחרים לא אמרו

אני תמיד עושה את זה עם כמות מינימלית של חצי כוס על חצי כוס. יכול להיות שעניין הכמות הקטנה גורם לזה להיות דק מידי גם על מחבת קטנה, ואז זה מתפרק.

(וככה גם יש יותר חביתה
)
 
למעלה