חבית הדגים

almog goldberg

New member
חבית הדגים

לקח לי הרבה זמן עד שהבנתי את השיר הזה ואני עדין לא בטוח..אני חושב שהוא מתאר שם אישה_Pחבית הדגים) שהוא לא מצליח לתקשר איתה או משהוא כזה(כבר יצאו לי אליה משפטי מפתח) ואז באה המתנדבת מצרפת... זה רץ אצלי בראש הרבה זמן....אם למשהוא יש עוד הצעטות או רעיון בנוגע לשיר אני אשמח

שַׁי

New member
אינטוּאיציות יוצאות לגשש בּאין-פּשר

אשה או לא אשה - זה לא חד משמעי. בהרבה שירים הוא 'שותל' רמזים, משתמש במלים דוּ-משמעיות ומשתדל להיות בלתי-בהיר בכל הנוגע לקונוטציות מיניות. מה שכן, אני חושב שהבסיס של השיר, 'סיפור הרקע' אפשר לומר, הוא יציאה לשמירה, שמשך הזמן שלה לא ידוע, או גם אם הוא ידוע - מאיר משחק בּו והופך אותו לגמיש ביותר: "עוד יממה, פה ושם שמש", "עוד בוקר עוד ערב על חבית הדגים". מכאן גם הבלבול - כמה זמן יכולה להיארך השמירה? - אז אולי זו בכלל לא שמירה. "הלילה אולי תהיה חדירה" - האם החדירה לקיבוץ, כאשר הוא משמש כשומר? ניתן למצוא חיזוקים לכך, אך ניתן למצוא חיזוקים גם לכך שהמדובר הוא בחדירה מינית. להבנתי, בזמן השמירה, הוא עומד על חבית הדגים, שהיא מקום קבוע עבורו, מקור להשראה, למשפטי-מפתח ורעיונות לשורות לשירים. ניתן לקחת את הפירוש לכאן ולכאן. אני חושב שהוא עושה שימוש פילוסופי יוצא-מן-הכלל במושג הזמן, בכך שהוא מטשטש אותו כמעט לחלוטין (כפי שציטטתי למעלה), מצליח לבלבל את המאזין (או הקורא) ולהפקיע את תחושת הזמן למרות שדוקא את המרחב הוא משאיר ברור כּל הזמן: חבית הדגים. השיא ברעיון הפילוסופי בשיר, לדעתי, הוא ב: "יש מחסומים שגם הזמן לא עובר". תעלה שורות ספציפיות שלא ברורות לך - ננסה להבין יחד.

almog goldberg

New member
סבבה לחלוטין

יש אולי לינק לאתר אם כל המילים של השירים שלו? אני יותר מאשמח לפתח את הדיון בנושא:)

שַׁי

New member
ובאתר של מאיר, עוד מלים לשירים

"היצירה וההוצאות", לחיצה על תמונה של אחד התקליטים ואז האייקון של הנוצה מעלה את המלים.

ק ו ב י 3

New member
מחפש בחושך חומר ללחישה

כמו שאמרת יפה, הסיטואציה היא עלייה לשמירה, ומשם, באין א]פשרות לזוז פיזית, הוא מפליג במחשבותיו, מדמיין סיטואציות ("הלילה אולי תהיה חדירה"-פנטזיות מיניות, או פנטזיות צבאיות, או אולי שני הדברים האלו שעוברים לא פעם במוחו של חייל משועמם בשמירה), ומשפט המפתח נמצא בסוף השיר:"טוב שאת כל זה אפשר לגמור באשה" או בשפת בס בבלון (וסילחו לי מראש על הביטוי): כל הכאבים מלבינים בזיקפה הנמתחת

למיטב ידיעתי.

השיר נכתב בשעת שמירה בקיבוץ שחבית דגים היתה לו למקום ישיבה. מכאן ואילך זהו תיאור של שמירה, מחשבות ואפשרויות . וסתם קישורים.

לא באשמתי.

אין לי מושג אבל ההודעה שלי נשלחת בלי סוף הספקתי לראות כבר חמש פעמים. אבל זה לא קשור אלי . ילד חורף , אתה יכול למחוק. רק אל תכעס עלי. אני מקווה שההודעה הזאת לא תשלח פעמים רבות. שבוע טוב ושנה טובה.

Kodachi

New member
אם אני זוכר נכון

מכשהקשבתי ברדיו להסברים של השדרן מהמופע שהיה לזכרו, אז זה שיר שמדבר על תהליך היצירה, כשהוא "יושב על חבית הדגים" זה הדימוי שלו לכתיבה, יצירה...? וכן זה מתקשר לשמירה, כנראה שהרבה משיריו נכתבו בשמירה... ואפשר לשים לב לזה. כמובן I could be wrong

עד כמה שידוע לי....

לא בהכרך מדובר ביציאה לשמירה, אלא לשיטוט שמטרתו מציאת משפט מפתח. החבית היא אחת הנקודות שהיו נותנות לו השראה ולכן חזר לשם שוב ושוב.... ובנתיים מתרחשים דברים מסביב ונשזרים בשיר. בערך עד כאן.. שירז

איל1לשם

New member
אבל ......

בס"ד טוב קודם כל שלום...... אני לא יכול לכתוב הרבה בגלל שאני לומד בפנימיה .....פעם הייתי כותב יותר ,אבל בהחלט אני נהנה מחדש מכל כניסה לפורום כשאני עובר על שלוש דפים נחמדים של הודעות.......:> ובכן לענינינו בשיר חבית הדגים הוא מדבר על סיטואציה של שמירה כאשדר הוא אומר שיש דממת אלחוט במכשרי הקשר ומי שתוקע בדיחה לוקח סיכון .....מה זה יכול להיות אם לא שמירה?

מה אם לא שמירה?

לדעתי הסיפור בשיר הוא על בחור שכאילו "אורב" לבחורות כדי להתחיל איתן ובסוף למצוא לו איזה סטוץ. הכל מתחבר ככה, ובמיוחד המשפט בסוף - מזל שבסוף אפשר את כל זה לגמור באישה... לדעתי אין יותר ברור מזה - חוץ מזה שגם ככה רוב השירים של מאיר הם על בחורות וסקס, אפילו לא עם בצורה ברורה מאוד...

איל1לשם

New member
לא מסכים ....

השורה בסוף אומרת שמזל שאת כל העצב אפשר לגמור באישה.......... ברור שבשיר הוא לא מחפש סתוץ..... לא חשוב בכלל מה הוא מחפש בשיר(על זה אפשר להתווכח ) אבל הסטוץ בסוף הוא רק ברירת מחדל..... המזל שלו שאת הבעסה הנובעת מאי יצרת משפטי המפתח אפשר לגמור באיזה מתנדבת מצרפת( ההוכחה היא שבסוף לא יצא לו משפט מפתח ולמרות זאת הוא הולך לגמור באשה *....... לדעתי בכלל המטרה שלו היא לכתוב שיר הרי "מילים מחפשות מילים לחשמל" אך הוא לא מצליח למצא את המלים הנכונות והוא כל הזמן מנסה לכתוב על העצב הרב אבל חושב על מחשבות אחרות כמו "הלילה אולי תהיה חדירה" ולא מצליח לכתוב זה מבאס אותו ולבסוף הוא מתנחם באשה. הביטוי חבית הדגים אוהבת את זה מזדמן אולי מדבר על המוזה- על אותו משקל של "פגישה לאין קץ" של אלטרמן. הסיצואציה של השמירה לדעתי היא כמובן סיפור הרקע של השיר ונותנת מקום להרבה כפלי לשון .....

almog goldberg

New member
אני תמיד חשבתי

על השיר בהקשר מיני..שהוא מנסה להתחיל אם בחורה, שלה הוא קורא בלעד "חבית הדגים"- כינוי גנאי לאיבר מין נשי בצורה כל שהיא.. וכשהוא לא מצליח(לא יצאו לי משפטי מפתח, מי שתוקע בדיחה לוקח סיכון" ואז כשהוא מוותר "אני יורד ממנה בלי משפט מפתח" על בחורה עוברת המתנדבת הצרפתיה ו אז "איזה מזל שאפשר את כל זה לגמור באישה" אאני אוריד את המילים ואעשה ניתוח יותר רציני....אבל ככה אני תמיד ראיתי את זה...מצד שני הארתם את עיני..מצד שלישי..כזה מה שיפה את מאיר..כל אחד מבין אותו אחרת....:*)) יום טוב וחג שמח אלמוג

למעלה