חבלה בברכיים - דחוף

michelangeli

New member
חבלה בברכיים - דחוף

אתמול נפלתי מהאוטובוס אל המדרכה (ירדתי מהר ופיספסתי מדרגה אחת) והברכיים ספגו את משקל הגוף בחבלה. הן התנפחו לי קצת ונראות כמו כדורים קטנים. אני לוקחת נורופן לשיכוך כאבים. כשאני שוכבת במיטה אין לי כאבים אבל אני בקושי מכופפת את הרגל. אני מניחה שאין לי שבר (מיששתי את הברך ואין שברים) ואין לי כאבי תופת, אבל אני מרגישה כאילו כיסו לי את הברכיים במלט והתחושה לא נעימה ויש כאבים. גם נפצעתי בשתי הברכייים ובכפות הידיים (פציעה חיצונית) אבל זה כלום לעומת הכאב הפנימי בברכיים. רציתי לדעת מה אני אוכל לעשות בנדון כי אני לא רוצה ללכת למיון בשום אופן וגם לא רוצה צילום. זה אמור להרפא על הזמן, נכון? אגב, אני בת 27, כך שאני מניחה שהריפוי העצמי הוא עניין של זמן. תודה על המענה המהיר.

sbenzvi

New member
למה ההתעקשות לא ללכת לצילום?

ראשית - אל תהיי בטוחה שלא מדובר בשבר. נכון, יכול להיות שלא, יכול להיות סדק ויכול להיות שגם זה לא. (אישית, הצלחתי ללכת חודש ימים על קרסול מרוסק....) אבל מה ההתעקשות הגדולה? תפני לקופ"ח ותעשי צילום! גם למיון את יכולה לפנות, הרי שבסך הכל מדובר בתאונת דרכים... מעבר לכך, לא ברורה לי מה זה בדיוק "פציעה חיצונית" כהגדרתך - שריטות? חתך? שפשופים? ייתכן ואת גם צריכה לקבל חיסון של טטנוס, אם אכן מדובר על חתכים. דבר אחרון וחביב - למה לסבול? ואם אכן מדובר על משהו רציני אז כל יום שעובר ללא טיפול מיותר.... בקיצור תפני לרופא ואל תנסי להתנחם ב"זה אמור להרפא עם הזמן, נכון?". הפורום הזה לא נועד לתת עצות טיפוליות או לאבחן וגם את האישרור לחוסר פנייתך לרופא לא תמצאי כאן, חוסר אחריות יהיה מצידנו לתת לך לכך לגיטימציה. די את בת 27 - מה הסיפור עם צילום קטן?

puckman

New member
קרה משהו דומה לחבר שלי לפני כמה

זמן... הוא נפל עם הברכיים שלו על פרקט מגובה של מטר וחצי.. (הוא גם היה על סטרואידים בגלל אסטמה, אתם תראו איך זה מתקשר אח"כ) בהתחלה כאב לו והיה לו נפיחות. אבל הוא לא עשה כלום בנושא... הוא אפילו השתתף בכל המבחני ספורט וכו´.. אחרי חודש כאב לו מידי ללכת אז הוא הלך לרופא.. הרופא אמר שנראה ו שהוא רק מתח גיד או משהו.. ואמר לו לשים על זה קרח.. אחרי 3 ימים הכאב היה כלכך חזק שגם כאב לו כשהוא ישב. אז הוא הלך לחדר מיון שם צילמו אותו... ואז הסתבר לו שיש לו מהשילוב של המכה ומזה שהוא לקח סטרואידים איזה חיידק בברך ובכל הרגל וכו´ וכו´ וכו´. הוא היה בבי"ח ובבית 8 שבועות עם אנטיביוטיקה לווריד.. ואם הוא היה עוד מתעכב (עוד חדשיים בערך) היה יכול לקרות לו משהו הרבה יותר חמור. לא שאני אומר שזה המקרה שלך... אבל מי יודע... עדיף לך ללכת לרופא...

למעלה