חבלה גופנית בשעות הלימודים

חבלה גופנית בשעות הלימודים

במהלך קטטה (בהפסקה) במהלך יום לימודים בבי"ס ובשטח ביה"ס, חטף בני בעיטה חזקה בפניו, כתוצאה מכך אושפז בני בבי"ח עם שבר באפו ועבר הליך כירוגי תחת הרדמה כללית. אני מעונינת לתבוע את הנזקים שנגרמו לבני(נזקי גוף/נפש)כמו גם נזקי שלי בגין העדרות מעבודה והוצאות שנגרמו לי בגין המקרה. האם לצורך כך, עלי לערב את המשטרה ? אודה על תשובה.

אני ממליצה

כן להגיש תלונה. למה? מדובר באישור אובייקטיבי בגין התאונה, ולמה לא בעצם, אולי ממצאי החקירות יניבו תעוד מועיל. בברכה,

יש להפריד בין שניים - תלונה פלילית

ותביעה אזרחית. התלונה הפלילית הגיונית אם המדובר בתלמיד (הפוגע) שרוצים להרחיקו מבית הספר וכו'. השאלה היא באיזה גיל הילדים והאם יש אחריות פלילית לילד הנ"ל. בתביעה האזרחית ניתן לתבוע פיצוי על הנזקים שנגרמו לרבות הנזקים הישירים לילד והפסדי השכר של ההורים. תביעה כזו ניתן להגיש נגד הילד הפוגע והוריו ולעיתים גם נגד משרד החינוך ו/או הרשות המקומית המפעילים את בית הספר (תלוי בנסיבות, לעיתים ניתן ליחס להם רשלנות בכך שלא מנעו הקטטה או לא שהמורים לא הפרידו בין התלמידים טרם הפגיעה) בכל מקרה מומלץ להתיעץ עם עורך דין העוסק בדיני נזיקין

צאט ניק

New member
רצוי להגיש תלונה!

אם ברצונך לתבוע גם את הילד או הוריו רצוי להגיש תלונה. במידה והילד יורשע בפלילים תשמש הרשעה זו כראיה לאחריותו גם במשפט הנזיקין האזרחי (יש הוראה מפורשת בחוק על שימוש בהרשעה פלילית כראיה במשפט אזרחי). לעומת זאת אם בכוונתך לתבוע את בית הספר/משרד החינוך בלבד אין צורך בתלונה כי תביעה זו תתבסס על עילת נזיקין בלבד (אי פיקוח וכיוצ"ב)

למעלה