חבלה סיבובית בברך

davoren

New member
חבלה סיבובית בברך

ערב טוב, לפני כ-4 שבועות סובבתי את הרגל תוך כדי פעילות ספורטיבית, ואובחן אצלי קרע במיניסקוס וברך נעולה. אני אמור לעבור אורטוסקופיה, והרופא אומר שישנן שלוש אפשרויות שתלויות ברמת הפציעה: תפירת המיניסקוס - מצב אופטימלי, חיתוך קטן או הסרת קטע המיניסקוס שהתקפל, או הסרת המיניסקוס - אופציה אחרונה. שאלתי היא לגבי ההשלכות של הסרת המיניסקוס: מה הן ההשלכות ארוכות הטווח של הסרת מיניסקוס? (לפי מיטב הבנתי הברך תיפגע בסופו של דבר) יש לציין שטווח התנועה של הרגל כמעט מלא, ושהיום אני מצליח ליישר את הרגל כמעט לגמרי, למרות שיש עדיין נפיחות ונוזלים. תודה, אורן (בן 30)

תשובות ושאלות

הסרת מיניסקוס - ההשלכות אכן לא טובות. הוצאת מיניסקוס מהווה גורם מאיץ לשינויים ניווניים בברך. לפי התיאור שלך אני מבינה שהברך אינה נעולה (לפי טווח התנועה).אם כך מדוע לא להמשיך בטיפול שמרני - כלומר פיזיוטרפיה ? הרבה אנשים לא עשו ניתוח לאחר קרע מיניסקוס , עברו שיקום מוצלח ומסתדרים מצויין. מצורפים קישורים בנושא . הראשון הוא תקציר של סקירה ,בנושא טיפול במיניסקוס ,שנחשבת היסודית ביותר על ידי גוף בנלאומי, מקצועי, נטול פניות ויוקרתי ביותר. השני גם הוא מאוד נחשב מבחינת היקף הבדיקה ואיכותה. קצת יותר מורכב וארוך. תחת הכותרת Summary Guideline יש תרשים זרימה שהו די ברור. שאני מקווה שהם יעזרו לך להחליט על המשך הטיפול.

davoren

New member
כך חשבתי..

אכן טווח התנועה של הרגל כמעט מלא (למעט יישור מוחלט) והצליעה היא מינימלית, אך אני עדיין סובל מכאבים ורגישות רבה, בעיקר בלילה. תודה על התגובה המהירה ועל הלינקים אורן

למעלה