חבלה עם סימן שאלה

  • פותח הנושא D4n
  • פורסם בתאריך

D4n

New member
חבלה עם סימן שאלה

שלום רב. ברצוני להתייעץ עם המומחים בפורום בנושא פציעה שחוויתי: ביום חמישי שעבר(לפני ארבעה ימים) הצטרפתי לאימון ניסיון של אומנויות לחימה. אומנם מזמן לא התעסקתי בתחום, מאז היותי ילד(כיום אני בן 27), אבל אני בכושר טוב ומתאמן מספר פעמים בשבוע בריצות וחדר כושר. בכל אופן, באימון עצמו תרגלנו קרבות קרקע(והיו מצבים ששכבתי מתחת למתאמן אחר השוקל 70-80 קילו) ואימונים שונים של טכניקה. באימון לא הרגשתי חבלה/כאב כלשהו אך כשהלכתי לישון באותו ערב הרגשתי כאב חד בבית החזה הימיני שלי. מאז הכאבים לא עברו אלא רק התגברו. כיום אני מרגיש כאב בשכיבה על הגב, בעת כיווץ שרירי הבטן ובעת נשימות עמוקות/הליכה/צחוק/שיעול. כמו כן במישוש הכאב מתגבר בניגעה בצלעות 7-8 באזור העיקול (צד לטרלי). לפני מספר שעות בקרתי את רופא המשפחה אשר ביצע מספר בדיקות כגון מישוש אזור הבטן הרכה, האזנה לריאות ובדיקת חום(כולם ב.מ.פ). יש לציין בנוסף שאין לי אדמומיות או נפיחות או אודם באזור. הרופא אמר שלפי דעתו אין ממה לחשוש. שאלתי היא, למרות דעתו של הרופא- האם כדאי לבצע בדיקות נוספות כגון US או צילום לשלילת פגיעה באיבר פנימי/שבר? הכאבים לא ממש הפריעו לי ביום-יום אך הם כן מפריעים באימונים וכמובן שמתגברים תוך כדי האימון ואחריו. אשמח לדעתכם.
 

D4n

New member
מידע נוסף ששכחתי לציין

שכחתי לציין שהכאב המורגש הוא חד, ממוקד לאזור שצוין בהודעה הקודמת וחולף לאחר מספר שניות(כלומר חולף מיד לאחר נשימה עמוקה / שיעול / כל תנועה אחרת שעוררה אותו).
 
חבלה

הסבירות לפגיעה באיבר פנימי אחרי נמוכה, לאור הימים חלפו ומצבך הכללי הטוב. פגיעה סבירה באימון כזה של קרב מגע היא פגיעה בצלע, וגם הכאב שלך עשוי להצביע על סדק או שבר בצלע. פגיעה כזו ניתן לאתר בצילום מכוון לצלעות. בכל מקרה הטיפול בפגיעות כאלו הוא שמרני וכולל מנוחה ומשככי כאבים. בברכה
 

D4n

New member
תודה

אכן קבלתי תגובות דומות בפורום אחר. הכאבים בנתיים פוחתים ואני מפחית עומס באימונים. תודה!
 
למעלה