חבל הטאי...

חבל הטאי...

למיטב ידיעתי זהו חבל המחלוקת בין סוריה לטורקיה המון שנים. היה גם נסיון להפוך אותו למדינה בפני עצמה. מסתבר שזה האיזור הטורקי הכי קרוב אלינו ולמעשה נופו דומה לנופי ארצנו וארץ הלבנון. אשמח לעוד מידע בנוגע לחבל ארץ זה ובעצם כל מידע כולל מידע תיירותי ואולי אם מישהו היה שם אשמח גם לשמוע על חוויותיו בטיילו שם

טליה ג

New member
קצת מידע על חבל Hatay

בויקיפדיה, כרגע רק באנגלית. העיר Antakya שבחבל היא אנטיוכיה, בירת הממלכה הסֶלֶוְקִית, שמלכה הידוע לשמצה אנטיוכוס מוכר לכולנו מסיפור חנוכה. מצורפת מפה של החבל והערים שבו, וכן של טורקיה כולה, כשחבל הטאי (הרצועה שיורדת דרומה ונושקת לסוריה) מודגש.

תודה טליה

ולפי דברייך אני מניח שאת הולכת לעשות איזה מאמר בוויקיפדיה בעברית על החבל הזה. ד"א איסקנדרון זה חבל אחר ונפרד מחבל הטאי?

טליה ג

New member
אולי אני ארים את הכפפה../images/Emo13.gif

לגבי İskenderun, זה גם אחד השמות של חבל Hatay, וגם שם של אחד של אחד המחוזות (יחידות אדמיניסטרטיביות) שבחבל.

ואיסקנדרון זה לא שם של עיר גם?

פשוט הכרתי משם מישהי ובגלל אי הבנות בסיסיות באנגלית היה לה קצת קשה להסביר לי על האיזור הזה
טליה, מאז אני מלא סקרנות - מה גם שהשם הזה דומה למילה אלכסנדר? היש קשר לאלכסנדר מוקדון?

טליה ג

New member
כן, זה גם שם עיר המחוז

ואכן היא קרויה על שם אלכסנדר מוקדון, על שם עיר שהקים אלכנסדר מוקדון באיזור במיקום דומה.

זה אותו חבל

אבל הטאי זה השם התורכי בעוד שהסורים מכנים את החבל אסכנדרון, החבל היה מוקד לסכסוך גבולות בין סוריה ותורכיה במשך שנים ארוכות.

יותר טובה מפעם

אם אני לא טועה סוריה הודיעה שהיא מוותרת על הדרישות לגבי חבל זה ונשיא סוריה או סגנו אף ביקר בתורכיה בשנות התשעים, דבר שלא קרה מעולם לפני כן. אבל היחסים אינם על מי מנוחות. למשל תורכיה נהגה להאשים את סוריה שהיא מסייעת במימון של ה-PKK, ארגון הטרור של הכורדים, שפעל נגד תורכיה.

תמיד סוריה קשורה איכשהו לדברים כאלו

מעניין. תגידי חוץ מעוד "פלישות" טורקיות לחבל הטאי וקפריסין - האם לטורקיה יש עוד גזרות בגבולות אחרות שלה ששם יש מחלוקת לגבי עצמאות האיזור? מחלוקת עם ארצות שכנות אחרות?

לתורכיה יש מחלוקת עם יוון על כמה איים

ואף לפני שנים לא מעטות המתח הצבאי בין שתי המדינות הגיע על סף התנגשות, קצת בעייתי לשתי מדינות שחברות בנאט"ו...

טוב עם יוון זה סיפור ממש מורכב

הרי אחרי שהתורכים שלטו ביוונים במשך מאות שנים (אתאתורכ בכלל נולד בסלוניקי), היוונים השתחררו והפכו לעצמאים, וכתורכיה היתה חלשה אחרי מל' העולם הראשונה ניסו לכבוש אותה. למעשה מלחמת העצמאות של תורכיה היתה בעיקר נגד היוונים, וכמובן שזה השאיר הרבה משקעים, והסיפור עם קפריסין בשנות השבעים גם לא שיפר את המצב.

למעלה