חבל טבור מקדים

חבל טבור מקדים../images/Emo7.gif

אתמול שבוע 30+6 הייתי בבדיקה השבועית הרגילה ובה הרופא שלי גילה ב-US שחבל הטבור נמצא ממש למטה בפתח צמוד לראש של העובר והפנה אותי מייד למיון יולדות. נסעתי למאיר שהיו ממש נחמדים ואחרי מוניטור שהיה תודה לאל תקין וUS של שתי רופאות שאישרו את האבחנה שאכן חבל הטבור מקדים, החליטו לשחרר אותי הביתה והסבירו לי שהמצב מסוכן רק במקרה של ירידת מים. אני שואלת - האם במצב כזה אין סיכוי שחבל הטבור ייכרך חס וחלילה סביב ראשו של העובר ???

עונה לך גם כאן

לא בטוחה שהרופא היה צריך לומר לך כעת, במיוחד כשאת עם תפר. סביר מאוד שהחבל יזוז עם הזמן (אולי אפילו כבר זז). עצם הכריכה שלו סביב הצוואר לא אמורה להיות בעייתית. (למעשה, כ-20% מן הלידות הנרתיקיות הן עם חבל כרוך, ואין ם זה בעיה). הבעיה, כפי שציינו, היא אם החבל מקדים את הראש וזה בהחלט לקיסרי חירום. אני מניחה שהרופא איבחן את זה רק אם הראש ממש "יושב" מעל לחבל. אחרת, זה מצב ממש אקראי שרוב הרופאים לא מדווחים עליו למטופלת. בכל אופן, כאמור, אם יש ירידת מים ולא ידוע לך שהראש מבוסס, להתפנות לחדר לידה מיד ובשכיבה (אם הראש מבוסס, אז גם אם החבל, כמו שתארת, מונח לידו אבל לא מתחתיו, אזי הראש הוא "פקק" שלא יניח לחבל לצנוח).

למעלה