שלא באתם לראות פה בבלוג טי וי את NOVA אחת מהלהקות האהובות עלי, כי היום עם השרו את YELLOW ואת IN MY PLACE..... קצת לא ידעו את המילים ביילווו אבל חפייייייף
ואני מוריד שירים, אבל כבר הסברתי בהודעה אחרת למה אני לא רואה בזה מעשה פסול או רע... בקיצור: 1. כי האומן מקבל אחוזים מזעריים מהמכירות, ז"א הקנייה שלי מעשירה את ענקי התקליטים ולא ממש מפרנסת את האומן. האומנים מתפרנסים בעיקר מההופעות. 2. אני לא אשלם כ"כ הרבה בשביל משהו שאפשר להשיג בחינם. 3. אי אפשר להעביר את השירים לנגן MP3 או למחשב, ולדעתי זה צביעות כי הרי גם ככה יש את זה באינטרנט וזה רק מעצבן קונים לגיטימיים. זהו בקיצור. ושתהיו מעודכנים - כבר היום עובדים על תכנית של הורדות חוקיות כמעט חופשיות מהאינטרנט - תהיה איזה תוספת קטנה בתשלום על האינטרנט והכסף יגיע לאומנים לפי כמות השירים שלהם שמורידים - מה שאומר - ביי ביי חברות התקליטים
מגיע להם את האחוזים המלאים ולא רק "אחוזים מזעריים". ואם אתה מכבד ומעירך את האומן תדאג שהוא יקבל את מלוא הכסף על הדיסק שאתה שומע כי הוא עבד קשה בשבילו וזה לא ממש מכבד אותו אם אתה מוריד בחינם את השירים שלו מהאינטרנט.
אז הייתי קונה דיסקים אמיתיים. אבל זה ממש ממש לא ככה! מישהו דיבר פה על 5% מהרווחים שהלהקה מקבלת... וגם משיקולים כספיים - יש לי עדיפויות יותר גדולות ויחסית למשהו שאפשר להשיג בחינם, חברות התקליטים לוקחות יותר מדי כסף על המוצרים שלהם. אבל הסיבה הראשונה היא המשמעותית, כי במקרים של קולדפליי אז לא הייתי מהסס לקנות...
והסיבה היא שאני חייבת, חייבת לקנות את האלבום בשביל להנות ממנו, הריח וההרגשה של החדש והשלי. חייבת. ומכיוון שאין כסף, אין שירים בינתיים. אני לא רוצה לקלקל לי מההנאה שתהיה כשאני אקנה אותו (ואני אקנה יום אחד) לכן - אין לי.