חבל שהבורות תהרוג אותם

motilana

New member
חבל שהבורות תהרוג אותם

שימו לב כולכם. אני מדבר מניסיון. קחו עובדה בדוקה: צער בע"ח ממיתים מיד, לעיתים תוך רבע שעה. בדוק. אלא אם כן מדובר בבע"ח גזעי, או שברור בעליל שאבד למישהו ממש עכשיו והוא נראה מטופח, עם קולר ושבב אלקטרוני. אני לא מאשים אותם, יש להם את השיקולים שלהם אבל זה נושא לדיון ממושך... עכשיו בואי ננסה לראות על דרך האלימינציה מה ניתן לעשות: כל אגודה כיום מלאה עד אפס מקום ולא תסכים לקחת אליה את הכלב והחתולה. אני מכיר מקרוב את עמותת אס או אס חיות המצוינת ודרכם ניתן למצוא בית עבורם אבל זה לוקח זמן כי הם עושים מעין שידוך בינך לבין המעוניינים ואין לך יותר מיום אחד. ההצעה שלי היא, אם את מוכנה לכך, להשקיע כסף, מועט ביותר- מדובר על שקלים בודדים ליום- עבור אחזקתם בפנסיון, עד שיימצא להם בית. אני לא יודע אם קיים כרגע פנסיון כזה שיש בו מקום עבור הכלב והחתולה שלך אבל שווה לנסות להציע את זה לאס או אס. -אולי הם מכירים מקום כזה. פתרון אחר הוא שתנסי לגייס מכר/קרוב/שכן שישמור עליהם לכמה ימים. אני יודע, כבר ניסית ואין אף אחד כזה... אבל כשהם שומעים שזה רק לכמה ימים הם פתוחים יותר. אם באמת את רוצה בטובתן של החיות שלך כדאי לך להיות חצופה מעט. תאמיני לי, שזה עוזר... לאחר שמצאת מישהו כזה תפני אותו לאס או אס חיות והם יעזרו לו למצוא בית קבוע ליקירייך. בהצלחה! שוב - אל תמסרי אותם לשום הסגר/צב"ח וכולי. ביי

טל קר

New member
זה ממש לא מה שידוע לי. ידוע לי

שממיתים אחרי בדיקת וטרינר אם בע"ח חולה. אני מכירה כמה אנשים שאימצו מצער בעלי חיים כלבים מעורבים. הם לוקחים כסף על כל חיה שמאומצת יש להם אינטרס לתת לכל בעל חיים סיכוי ולו קטן להתאמץ. ידוע לי שהם ממיתים אחרי זמן לא ארוך חיות שאין סיכוי שיאמצו אותם (מבוגרות מאוד, נכות וכו´), ואני ממש לא סובלת אותם ולא מצדיקה את הדרך הזו. אבל כשאין ברירה וזה או זה או מוות ודאי ברחוב( שימו לב, אל תקחו חתולי רחוב ותביאו אותם לצער בעלי חיים, אלא חיות שלא ישרדו בחוץ כי הן מבוייתות לא יודעות להשיג אוכל לא יודעות להזהר בכביש מהוות סכנה (כמו כלב שישר מגיע הפיקוח העירוני ושם יותר רע)) , צער בעלי חיים מגדיל את הסיכוי מאפס ל0.0001 או משהו כזה. וזה עדיף על כלום. כמובן שעדיף בית קבוע או זמני כמובן שעדיף פנסיון אם יש כסף כמובן שעדיף עמותות אחרות כמו SOS או לב לחי או ידיד על ארבע. אבל אם הן תפוסות לגמרי, ונשארו רק שתי ברירות, או לזרוק לרחוב, או לתת לצער בעלי חיים, אז צער בעלי חיים. אפשר להמשיך לחפש מאמץ גם כשהם בפנים. ורצוי עם תמונה.

אלה_ה

New member
אל תהרגו אותי אבל אני מצדיקה אותם

במצב היום אין ברירה. הם לא עומדים בכמויות. ולפי מה שאני שמעתי הם מרדימים אחרי 10 ימי חסד. וגם אני חושבת שעדיף מוות רחום ע"י זריקה מאשר למות בייסורים ברחוב. ואני שונאת את האנשים שמרחמים על הכלבה המסכנה שלא תחווה את חווית ההמלטה אבל לא מרחמים על הגורים המסכנים שמתים ברחוב בייסורים. ואני שונאת את האנשים שלוקחים גור קטן ואחרי שנמאס להם ממנו בגלל שהוא הורס להם את הספה או בגלל שצריך לנקות אחריו או בגלל שהוא גדל, הם זורקים אותו לרחוב למות שם. תסלחו לי שאני במצב רוח קרבי היום.

פוצקי

New member
זה בדיוק מה שעשו ללוקו-מההודעה שלי

הי, אני ממש מסכימה, זה בדיוק מה שעשו ללוקו, הגור המתוק מההודעה שלי למעלה. משפחה אחת לקחה אותה אליה, כי הוא חמוד ושובב, אבל ביום בהיר אחד, או יותר נכון ערב חשוך אחד, החליטו שדי, אין יותר כוח וזרקו אותו מהבית. המסכנון חיכה להם ליד הדלת כל הלילה, בוכה מילל, ולא הבין מה עשה רע. עכשיו הוא אצלנו, ואנחנו מחפשים לו בית מיוחד

msb

New member
כל הכבוד

כנראה שעד שלא יהיה עונש (לפחות קנס) לאנשים שזורקים כלבים לרחוב - הם לא יפסיקו.

אלה אל תהרגי אותי אבל...

היה לי כלב זאב מאז שהוא היה בן שבועיים במשך שנה וחצי אך... כבר לא היינו שמים לב אליו ולא מתייחסים אליו, ההורים שלי הרגישו שזה לא פייר.. הם מסרו אותו לחווה שבעיר שבה אני גרה... אני עדין אוהבת את הכלב ואני מתגעגעת אליו למרות שאני רואה אותו כל יום כי החווה היא ליד העבודה שלי... הוא היה הורס דברים וגם בגלל זה הם מסרו אותו אך הורי אומרים שזה לא נקרא שזרקנו אותו לרחוב למרות שאני מרגישה שזה מה שכן עשינו...

אלה_ה

New member
הלוואי וכולם היו כמו ההורים שלך

הם לא זרקו את הכלב אלא מצאו לו מקום אחר. וזה באמת לא פייר להחזיק כלב ולא להתייחס אליו. עדיף לו כבר לגדול במסגרת אחרת.

ויקי.ש.

New member
לא תמיד ממיתים

לא תמיד ממיתים, מנסיון. הכלבה שלי היתה בצער בעלי חיים כמעט כל חייה (שנתיים) וכמו שכבר בטח הבנתם היא חיה אצלי-בריאה ושלמה ואפילו שמנמנה. בקשר לעיקור, הכלבה שלי כמו כל הכלבות בצער בעלי חיים מעוקרת, היא עדיין מאושרת ואין חשש שאיזה גור מסכן ימות ברחוב. וחוץ מזה אני חושבת שכשמישהו שוקל לקחת כלב שיחשוב על עמותות כי אלה הכלבים שבאמת זקוקים לבית. זהו ויקי

*Trinity*

New member
מצטערת להיות הרעה, אבל

לפני מספר שנים הייתי ספורטאית, דבר שהביא אותי מידי יום לעבור על פני המכלאה הישנה של תנו לחיות לחיות בגליל-ים, כשהיא עוד היתה קיימת. ליבי היה נשבר כל יום מחדש כשראיתי את הכלבים הסגורים בכלובים קטנים מסתובבים במסלול קבוע בתוך הכלוב, דבר שמעיד על שיגעון נפשי. הכלב שלי ברח יום אחד מעל הגדר של הביית ואיזו ילדה מטומטמת החליטה לקחת אותו עשרות קילומטרים לתנו לחיות לחיות ולהשאיר אותו שם. לאחר חיפושים של שבוע שלם בכל המקומות האפשריים, טלפונים לכל הוטרינרים באיזור וכו´.. מצאנו את הכלב במצב קשה מאוד במכלאה של תנו לחיות לחיות. הכלב היה בדיכאון עמוק וקיבל טיפול תומך מספר שבועות עד שחזר לעצמו. מה שאני מנסה להגיד, אם מצאתם חתול או כלב ואין לכם אפשרות לטפל בו, תשאירו אותו איפה שמצאתם אותו. אמנם חייו יהיו קצרים יותר אבל לפחות הוא יהיה חופשי ללכת לאן שהוא רוצה. ובסופו של דבר, החופש זה אחד הדברים החשובים ביותר בחיים. וגם הרחוב הוא סוג מסויים של טבע... ואם יש לכם כלב או חתול שעשויים לצאת לרחוב, תדאגו לסמן טוב טוב את הטלפון או הכתובת שלכם!! זו דעתי, ואל תתנפלו עלי.

dylan

New member
אני דווקא מסכים איתך... בערך

לדעתי אם לאגודות אין מספיק מקום וכסף להחזיק את בעלי החיים בתנאים הולמים אז עדיף שישחררו אותם ולא יהרגו אותם, כי נראה לי שכל יצור יעדיף לחיות בחופשיות ו/או תנאים נאותים מאשר להיות מומת מתוך "רחמיו" של מישהו אחר ולא משנה עד כמה החיים בחופש עלולים להיות רעים, אני מניח שגם אף אחד מהאנשים שתומכים ב"הרדמת" כלבים וחתולים לא תומך למשל ב"הרדמת" הומלסים שחייהם סה"כ די דומים

shanty.G

New member
אך...אין כמו הטבע... ../images/Emo73.gif

אכן, רחובותינו מלאים ניחוחות פרחים ,אחו ירוק ושמש זהובה ונאיבית. trinity, התפלאתי מאד למקרא תשובתך. אם לא שמת לב, אין ברחובות כמעט כלבים עזובים , מכיוון שהרשויות דואגות להעלים אותם לתחנות ההסגר במהירות. (אם יש דבר שהן עושות מהר- זה זה.). אומנם חייהם שם אינם בדיוק מלון ***** אבל הם (וזה נשמע גרוע מאוד)או חיים, או מורדמים. לא מתעללים בהם ולא דורסים אותם במכלאה ומשאירים בכביש לגסוס...אין באמצע, שהוא הגרוע ביותר- להיות תלוי בין חיים ומוות ללא מושיע. גם הרחוב הוא סוג מסויים של טבע?... ילדים/ אנשים שמתעללים, מכוניות דורסניות, רעל עכברים ,מחלות, התייבשות ורעב. אכן, אין כמו הטבע.... אני לא מתכוונת להכנס לדיון אם הרדמה זה טוב או רע. אני חושבת שמוות ביסורים קשים מאוד, גרוע פי כמה. אגב, גם במחיר ה"חופש". החופש במקרה הזה הוא חופש למות מתת תזונה , ושאר רעות חולות.

*Trinity*

New member
סליחה?

ומה תגידי על הסוסים האומללים בסוואנות הצחיחות שעוברים חודשים בלי אוכל במסעות ארוכים להגיע לנווה מדבר? או הזברות שעוברות נהר מלא תנינים בהמוניהן בשביל להגיע לאיזור עם יותר אוכל? ובאותה מידה בדיוק, מה תגידי על הילדים הרעבים בסומליה? ומה תגידי על התרנגולות שמגדלים לייצור ביצים? הן מקבלות אוכל באופן קבוע, אז אני מניחה שזה עדיף מבחינתך על תרנגולות שחיות בטבע ויש להן סיכוי מסויים לגווע ברעב!?! ובואי נדבר על פרות! עדיף להיות פרה במחלבה, בה מקבלים טיפול באופן קבוע מאשר להיות פרה משוחררת ברחובות הודו? אם התאור שלך לטבע זה אחו ירוק, שמש זהובה וניחוח פרחים באויר, אז הגיע הזמן להתעורר ולהריח את הצחנה. אכן, הרחוב הוא סוג מסויים של טבע! אכזר ואפל כמו הטבע "האמיתי" אבל עם נקודות אור קטנות, אותן אי אפשר למצא בכלוב.

shanty.G

New member
ראית פעם פרה חוצה את הכביש?

(ולא בהודו?) מי דיבר על תרנגולות , סוסים ופרות? בעלי החיים האלו כבודם במקומם מונח, והם נושא לדיון אחר בתכלית, העוסק בניצול בעלי חיים בתעשיית המזון, הביגוד ,הקוסמטיקה ועוד. את יכולה להזכיר באותה נשימה גם את הארנבות, הקופים והחזירים המשמשים לניסויים. אישית אני מתנגדת בתוקף לכל אלו, אך הדיון לא נסב סביב הנושאים הנ"ל, ולכן רצוי שנחזור לעיקר. עודני מחזיקה בדעתי, כי הרחוב העירוני המצוי רחוק מלהיקרא "טבע". הסכנות הצפויות לכלבים ולחתולים ברחוב הן רבות, ויתרה מכך- אין זה רק עניין של חיים ומוות, כי אז יכולנו להיתלות בתירוץ ש"החזקים שורדים"; מדובר על חיים מלאי סבל, וצרות שרק יד אדם יכולה להביא- דריסה, התעללות, רעל וכו´. בטבע, החלשים, הגורים, המבוגרים שבחבורה -נטרפים. לא כן ברחוב המצוי. אגב- אני מסכימה עם גישתך לעניין חתולי הרחוב בכל פה. בהחלט עדיפים להם חיי הרחוב על חיים קצרים מאוד (ובתנאים גרועים פי כמה) במכלאה. הם סתגלנים בהרבה מכלבים, ולכן חיי הרחוב קלים יותר לחתול מאשר לכלב. לסיכום, הייתי מעדיפה לו היו פחות בעלי חיים הנתונים לחסדי הרחוב ולמחט המוות של הוטרינר הרשותי. ולכן, אני חוזרת על בקשתי- אנא הפיצו את הפלייר הנלווה, בנושא עיקור וסירוס - לחיים בריאים ומאושרים יותר!

אני חושבת שהבעיה לא הייתה

בכך שהיא לקחה אותו למכלאה. החיים ברחוב קשים מאוד במיוחד לכלב בית, ולכן לא, החופש ה"פסטורלי והאידיאלי" זה לא דבר חשוב ביותר לכלב שגר כל חייו בבית. אולי זה חשוב לך כבנאדם שיכול לנווט את חייו בעצמו ולהיות עצמאי ולבחור בחירות בנוגע לחייו בעצמו, אבל לא לבעל חיים שאיננו יכול לטפל בעצמו כראוי. הבעיה הייתה בכך שלא חיפשת את הכלב במכלאות אלא רק אחרי זמן כל כך רב. בדרך כלל בודקים מיד בימים הראשונים במכלאות הקרובות או במכלאות מרכזיות שאנשים מכירים ועלולים להביא את הכלב אליהן אם מצאו אותו. זה הגיוני... מסכימה שצריך לסמן את בעל החיים אם הוא נוהג לצאת לרחוב, במקרה שילך לאיבוד יוכלו להביא אותו ישירות אליכם.

*Trinity*

New member
בזמנו (לפני 10 שנים)

המכלאות לא היו ידועות כמו היוםולא עלה על דעתינו לבדוק שם כי בכלל לא הכרנו אותן, אנחנו עברנו אצל כל הוטרינרים באיזו רמה"ש והרצליה לפי האלף בית עד שמצאנו וטרינר שראה אותו. אם מסתובב ברחוב ברמה"ש כלב עם רצועה, אין סיבה לקחת אותו עד לגליל ים. ברמה"ש יש וגם היו תמיד כלבים ברחוב. אם תגיעו אלי לרחוב תראו לפחות שלושה כלבים מסתובבים ליד ביתם, זה מאוד מקובל (לא כמו בת"א) ולכן זו טיפשות לשמה לאסוף כלב כזה, ועוד כלב מטופח ושמנמן עם רצועה. יש צורך בקצת שיקול דעת, החיים אינם שחור או לבן.

אולי לא היה צורך לקחת אותו

עד גליל ים אלא קודם לפרסם מודעות בסביבה כי ברור שהכלב שייך למישהו, אבל עדיין להשאיר אותם במקום ברחוב זה לא הדבר הנכון לעשות, במיוחד לכלב בית שלא רגיל לסכנות הרחוב. כל הנושא של "החופש" מאוד לא רלוונטי לפה, גם לא כל ההשוואות לפרות ותרנגולות וחיות אחרות שעשית. כלב בית זה לא כלב טבע פראי שזקוק לחופש שלו אלא בעל חיים שרגיל לשעות האכלה מסודרות, מיטה חמה וטיפול. לדעתי יש מקום להודות למי שלקחה את הזמן להביא את הכלב למקום מסודר במקום להשאיר אותו להתרוצץ ברחוב כמו שרבים היו עושים (אפילו שהיה צורך לפרסם מודעות ולהודיע לוטרינרים במקביל למקרה שיחפשו את הכלב), משום שאולי מצאת את הכלב מפוחד ובדיכאון במכלאה, אבל אני בטוחה שאם היה נשאר ברחוב היה סובל מפחד כזה לא פחות (הרחוב זה לא בדיוק מרעה פתוח, ירוק, שמשי ונעים), מרעב ופציעות ואולי היה חלילה נדרס בכביש או נופל קרבן להתעללות.

*Trinity*

New member
זה בכלל לא הנושא שדיברתי עליו

דיברתי על חתולי רחוב, ובסה"כ נתתי דוגמא לתנאים האיומים שיש במכלאות האלו בעזרת הסיפור של הכלב שלי, והכלב שלי בכלל לא קשור לדיון הזה. אם תקח חתול שנולד ברחוב וגדל ברחוב, ואיזו ילדה קטנה החליטה שזה לא מספיק טוב בשבילו ולקחה אותו לאיזו אגודה שאולי מספקת לו אוכל בשפע אבל לא נותנת לו מרחב מחייה וברוב המקרים גם ממיתה אותו, אז לדעתי עדיף להשאיר את החתולים האלו ברחוב, לתת להם אוכל עד כמה שאפשר ולא לעקור אותם מהחיים שהם מכירים ולשים אותם בכלוב לשארית הקצרה של חייהם. מה שכן צריך לעשות, הוא לעקר כל חתול שאתם רואים ברחוב, ולהחזיר לאותו מקום ממנו לקחתם אותו, בדיוק כמו שעיריית ת"א עושה.

למעלה