חבל שלא שמעתם את ח``כ גוז`נסקי

אפרת_ח

New member
חבל שלא שמעתם את ח``כ גוז`נסקי

בתוכנית שבה נתנו לה כמה דקות לדבר... אנסה לתמצת (פותחת הודעה חדשה לטובת כללי השרשור המוגבל (-; ) דבר ראשון - החוק שעבר בקריאה טרומית הוא חלק מסדרת חוקים וביניהם גם החוקים שהתבקשו כאן - הארכת חופשת הלידה מ-12 ל-16 שבועות, חדרי-שאיבה במקומות עבודה וכו`. גם בחוק שעבר, החלק של איסור חלוקת דוגמיות הוא הסנסציוני, החלק החשוב הוא החובה לספק ייעוץ להנקה ע``י קופ``ח. הידעתם שבכל הארץ יש רק 14 יועצות הנקה מוסמכות ? ושיועצת מוסמכת אינה ממונת ע``י קופ``ח ? כאן המקום להסביר שתפקיד יועצת ההנקה אינו לשכנע נשים להניק, אלא להדריך נשים כיצד להניק. הנקה אינה באה לכל אישה בטבעיות, ורוב הנשים צריכות ללמוד את הטכניקה. בהיעדר יועצת אין להן כל כך ממי ללמוד... ח``כ גוז`נסקי בדקה את הסטטיסטיקה בארץ - 90 אחוז מהנשים ההרות מדווחות כי ברצונן להניק, אך רק 30 אחוז מניקות בפועל בגיל שבועיים. מכאן אפשר להסיק שרוב הנשים אינן מצליחות ליישם את הבחירה הרציונלית שלהן. (כן, אני יודעת שיש עוד אפשרויות - אולי הן שינו את דעתן ואולי הן מראש רק הצהירו לפרוטוקול... אבל כשאני שאלתי נשים שלא הניקו, רובן ניסו ולא הצליחו. זה מה שיועצות הנקה אמורות לעשות). עוד דבר שח``כ גוז`נסקי רואה ואנחנו לא - התחלואה הגדולה אצל השכבות החלשות. מצבם העגום של ילדי הבדואים בנגב הוא הגרוע מכולם, אבל גם בשכבות נוספות. אין ממש עליה בתמותה מפני שהילדים החולים מגיעים לבתי חולים, ושם כבר יש רפואה מערבית ואנטיביוטיקה לווריד וכו`, אבל התחלואה המוגברת קיימת.

אפרת_ח

New member
ועכשיו הדעה שלי...

המערכת הרפואית בארץ צבועה בנוגע להנקה, כמו גם בנושא העישון. עושים הרבה תעמולה ולא נותנים פתרונות. התוצאה היא שנשים מאכילות מבקבוק אבל חשות רגשי אשמה )-: וכנ``ל מעשנים ממשיכים לעשן עם רגשי אשמה )-: אילו היו מורידים את רמות התעמולה ונותנים יותר פתרונות מעשיים היה מועיל הרבה יותר, אבל מה, הכשרת יועצת הנקה או פיתוח שיטה לגמילה מעישון זה תהליך יקר וארוך. הרבה יותר פשוט לשלם למשרד פירסום שיעצב כמה פוסטרים לתלות במרפאה, ויצאנו ידי חובתנו )-:

augustus

New member
דעתי על החוק כמו שהוא נמצאת למטה

אבל אחרי מה שכתבה אפרת, אני מעוניינת להוסיף גם את הזווית האישית. אני הנקתי את הבת שלי מבלי להיות מודעת באמת לאפשרות לגיטימית נוספת. אחרי חודשיים וחצי של חופשת הלידה חזרתי לעבוד, ומכוון שבמקום העבודה לא היה מעון צמוד (כמה מפתיע!), נאלצתי לחפש דרכים מסובכות לא לוותר על ההנקה. האפשרות היחידה עליה יכולתי לחשוב, הייתה שאיבת חלב בכמות שהייתה אמורה להספיק ליום העבודה שלי. התוצאה הייתה עגומה: במשך חודש, סבלתי פיזית (מסיבות ברורות) ונפשית (כוון שראיתי שזה לא מספיק, וגם החלב התחיל להיגמר לי). חודש שלם סירבתי להכיר בכך שהילדה אינה מקבלת תזונה מספקת והיא בעצם רעבה, ופניתי לתחליפי חלב אם רק אחרי שהיא ירדה במשקל. הרגשתי מתוסכלת ולא נשית. בכל אופן, למדתי על לגיטימיות של תחליפי החלב בדרך הקשה, ובמבט לאחור חורה לי מאוד שנחסכה ממני האופציה לבחור בפתרון הזה ברגע שהוא הפך לנחוץ, מבלי תסכולים ומבלי רגשות אשם.

אפרת_ח

New member
אם מצאת בינתיים את הדרך

לאמהות (motherhood) ללא רגשות אשם אשמח אם תגלי לכולנו! זה יהיה יום גדול לשחרור הנשים (-; ניתן לשלב עבודה במשרה מלאה עם הנקה חלקית או אף שאיבה מלאה, אך גם זה דורש זמינות של ייעוץ וציוד. למרבה הצער, רק התחליפים זמינים, והם מחולקים בתוספת מס של רגשות האשמה...

פה את עושה הכללה שאינה במקומה

כי לא מעט נשים שאני מכירה (ואני בתוכם) בחרו בתחליפי חלב ללא שום רגשי אשם בנדון. מה שלא תהייה התמונה לנשים שתלדנה בעתיד ותמצאנה אולי תחת לחץ מגמתי אך ורק להנקה, תוך מניעת מידע תזונתי שלם מהן לגבי הזנת תינוקות ויצירת דה-לגיטימציה לתחליפי חלב. לא נשמע לי הוגן, עוד לפני שהתחלנו לדון בהבטים של שוויון/קריירה/פמיניזם/זכות הציבור לדעת.... חנה

four seasons

New member
שכחתם את האבות החד הוריים

בכל הדיון הזה, אגב חברה של אימה שלי כל יום אחר הצהריים שואבת חלב ליום המחרת, זה ניראה לא נעים, אם תחליפי חלב אם רלוונתיים אז זה תורם לשיוויון, אני נגד הגבלה כל אישה תבחר מה נוח לה.

אפרת_ח

New member
ההכללה מתייחסת לרוב הנשים,

שסיפורן דומה לסיפור של אוגוסטוס והמכשפה. את יוצאת דופן בכך שהחלטת על תוכנית מסויימת, שלקחה בחשבון את השיקולים הבריאותיים הצרים בצד שיקולים נוספים של טובת המשפחה, ^^והצלחת^^ לעמוד בתוכנית זו. למרבה הצער כנראה הרוב לא מצליחות. אני יכולה לספר על עצמי כמעט את אותו סיפור, רק שבדרך מקרה ממוזל אני נתקלתי בייעוץ טוב שאפשר לי להגדיל את כמות החלב. כמו שכתבה אוגוסטוס בפתיל המקורי - בשביל בחירה אמיתית צריך ששתי האפשרויות יהיו זמינות. מבחינת תחליפים מספיק לתת מידע (אם כי אני אוהבת דוגמיות וחינמונים של כל דבר), ומבחינת הנקה צריך לתת יועצות. זוכרת את הדיון שהיה בפורום הישן על לידה בבית חולים לעומת בבית? אילו היו בארץ רק 14 רופאים מיילדים וכל היתר היו חובשים שעשו קורס של שבוע, לא היתה לנו אפשרות אמיתית לבחור...

אמיר.

New member
הורות ללא רגשי אשמה...

למה רק אמהות... -------------- ברוב ילדינו רעיתי הניקה והנקה אחת או שתים אני נתתי מחלב מוקפא. ------------- הצעה אולי נהנדס גנטית את הפרות שיוצאיו חלב אם ? בטח עדיף ממטרנה .. :)

מכשפה

New member
לי שמעוניין, זה דומה לסיפור שלי,

כפי שכתבתי למטה, על בתי הבכורה. אני חושבת שלאור הנסיון שלי- והעובדה שהתינוקת ירדה במשקל!! בגלל שנגמר לי החלב ואפילו לא ידעתי זאת, כי משהו בכל זאת יצא, אני חושבת שחשוב להשאיר את המצב הקיים, וכן לעודד להעזר בתחליפים. מי שמעוניינת להיניק ומצליחה- שיבושם לה. לדעתי יותר מסוכן שתינוקות ימותו מרעב בגלל שלאמא אין חלב. או שהיא לא מצליחה להיניק. אולי קודם שיכשירו כמות בלתי נדלית של יועצות הנקה שתוכלנה להיות זמינות ליולדת, בדיוק כפי שרופאת הילדים זמינה בקופ``ח, וזה יהיה ללא תשלום מיוחד, ואז אולי יקרה נס. אני לא יודעת למה קשה לנשים להיניק, או איך ניתן למנוע את המצב שבו ייגמר החלב, ולא בתאוריה, ולפי הייעוץ שקיבלתי בבית החולים בלידה האחרונה- שום דבר לא השתנה, הייתה שם יועצת הנקה מוסמכת, ולי זה לא עזר, עובדה!העצה היחידה שאני זוכרת זה איך להפסיק את החלב- בעזרת עלי הכרוב....מה שכמובן ולא יישמתי כי אצלי זה נגמר לבד. אני גם נגד כל העינוי שכרוך בשאיבה, נראה אם הגברים היו מוכנים לעבור א הסיוט הזה! ומעניין אם חברת הכנסת גוזנסקי היניקה או שאבה, אולי נשאל אותה?

ציפי ג

New member
בקשר לבורות של המערכת הרפואית

באשר להנקה, פגשתי השבוע חברה שלי, שהרתה בעודה מניקה. היא רופאה. היא שאלה אותי אם אני עוד מניקה את איתי, וכשעניתי בחיוב, היא אמרה כמה היא מקנאה בי. אז שאלתי אותה למה היא הפסיקה להניק. תשובתה היתה שהרופאה יעצה לה להפסיק להניק כי היא בהריון, וזה מסוכן לעובר. זו עובדה חד משמעית לא נכונה. שאלתי אותה האם היא שמעה על מקצוע ששמו יעוץ הנקה מוסמך (IBCLC), והיא רופאה, ענתה בשלילה. אם בביה``ס לרפואה לא מלמדים את הרופאים את ההמלצות החד משמעיות של ארגוני הרופאים העולמיים, אם בביה``ס לרפואה, לא מלמדים רופאים על מקצועות נלווים בהסברה על הנקה, איך הציבור ידע על כך? זה כמו שרופא לא ידע מה זה פזיוטרפיסט. הבורות של הרופאים באשר להנקה מתבטאת בהרבה מאוד דברים. אחת הבעיות היא שרופאים ממין זכר מתקשים ליעץ לאישה בתחום זה. אופס, שוב יצאתי לאחד ממסעות דון קישוט שלי. מתנצלת.

למעלה