חבל

Spectral

New member
חבל

באמת חבל. עושה רושם שהפורום הזה לא מייצג את מה שהוא אמור לייצג בצורה אובייקטיבית. אני לא אתחיל למנות כאן דברים שהם לא בסדר. אבל זה מתחיל מהגישה של כמה אנשים כאן שחושבים שהם יודעים הכל. יש כל כך מעט שאתם יודעים על ADSL ואתם מקשקשים כל כך הרבה. לא כל כך איכפת לי שימחקו את ההודעה הזאת. זה כבר מזמן איבד עניין העיקרון כאן. תחיו לכם בפנטזיות שלכם ותראו עוד פרק ב"תיקים באפלה" ותחשבו שהממשלה וחברות ממשלתיות דופקות אתכם. לי זה ממש לא איכפת יאללה ביי

antidot

New member
--->

הידע שלי לא מגיע לרמה שלך בנושא הADSL, אבל ההבדל בינינו הוא בכך שלי זה כן אכפת. Antid0t (sic tranzit gloria munde)

Spectral

New member
אני מוכן

לשתף מהידע שלי בתחום. אבל כל עוד יהיו כאן אנשים שכל הזמן בוכים על "אכלו לי דפקו לי שתו לי גנבו לי" למה להתאמץ? אתם יותר עסוקים בלהפריך דברים שאני אומר מאשר להקשיב להם. כי זה לא מוצא חן בעיניכם? כי זה דופק לכם את תאורית העל שלכם? תרדו מהעץ הזה של לקטר ולהתלונן ותתחילו לחקור מה באמת גורם לבעיות שכולכם סובלים מהן. הנה נושא חדש בשבילך לחפש בגוגל. כמה מילות מפתח: REDBACK, SMC, DSLAM, ASAM, AWS 5522,ATUR, ATUC, Signal to noise ratio. יש עוד הרבה.תחשבו על זה כעל מתנת פרידה ממני. אתם תמיד יכולים גם להתעלם מכל מה שאמרתי ולהמשיך לבכות שדופקים אתכם. תהיו ישראלים מצויים.

maCr0T

New member
לא יודע מה אתך

אני גאה להיות ישראלי מצוי.... maCr0T

maCr0T

New member
פתגם סיני עתיק אומר

סייג לחכמה שתיקה, מכיר? maCr0T

maCr0T

New member
ועוד משהו

אף אחד לא מחזיק אותך כאן בכח. אם אינך מעוניין לנסות כמו כל שאר חברי הפורום, לעזור. ברור שהידע שלך מעל לרמתנו, אנחנו בורים. maCr0T שחושב שאיש איש ואדרתו

Spectral

New member
מעניין

אבל אני לא רואה אותך שותק הרבה..... רק בוכה כל הזמן על זה שגנבו לך מודם וחייבו אותך ב354 שקל. ד"א הדבר הזה עולה 800 שקל. יחסית לאחד ששם ציוד יקר ליד חלונות יצאת בזול.

maCr0T

New member
ציוד יקר?

זה כלום לעומת מה שהיה בבית, 800 ש"ח אחי.... משהו נסחף.... ד"א סייג לחכמה שתיקה? זוכר? maCr0T

antidot

New member
---->

עזוב... וויכוח מיותר. פתגם לטיני אומר: "Pueri pueri, pueri puerilia tractant." - ילדים הם ילדים ולכן ילדים עושים דברים ילדותיים. פתגם רוסי אומר: (ותסלחו לי על התרגום הצולע) "את המת אפילו המוות לא יישר"... Antid0t

antidot

New member
לא יכול להתאפק פשוט

זאת לא החוכמה שמדברת, זאת יהירות לשמה, מתוק שלי. Antid0t

maCr0T

New member
שני דברים

אחד אני אוהב לטינית, לא ממש יודע לטינית, אבל אוהב. דבר שני, לדוב, שימחק את כל הוויכוח שלי עם השרברב, אני בטוח שהוא יסכים...... maCr0T

aviadtwito

New member
Spectral , בבקשה תקרא

Spectral שלום. אני חדש בפורום פה, אבל הבנתי שאתה בעל ידע ב אי די אס אל. אם תוכל לכוון למקורות ספיציפיים למידע על איך ניתן לשפר את המהירות אני אשמח לקרוא ולנסות ולהביא את המידע לכולם. דבר נוסף, הבנתי משירותי התמיכה שמודם רגיל המותקן במחשב שבו יש אי די אס אל גורם לרעשים מסויימים ומאט את הגלישה , האם זה נכון ועד כמה . דבר אחרון , שמעתי שיש אפשרות דרך טלנט להתחבר למודם אל האי די אס אל ועם ידע מתאים (סיסמת המכשיר) אפשר להפוך אותו למין שרת ולהגביר את המהירות. אשמח לשמוע ממך תגובה לדברים. תודה. אביעד

aviadtwito

New member
ADSL

Spectral שלום. אני חדש בפורום פה, אבל הבנתי שאתה בעל ידע ב אי די אס אל. אם תוכל לכוון למקורות ספיציפיים למידע על איך ניתן לשפר את המהירות אני אשמח לקרוא ולנסות ולהביא את המידע לכולם. דבר נוסף, הבנתי משירותי התמיכה שמודם רגיל המותקן במחשב שבו יש אי די אס אל גורם לרעשים מסויימים ומאט את הגלישה , האם זה נכון ועד כמה . דבר אחרון , שמעתי שיש אפשרות דרך טלנט להתחבר למודם אל האי די אס אל ועם ידע מתאים (סיסמת המכשיר) אפשר להפוך אותו למין שרת ולהגביר את המהירות. אשמח לשמוע ממך תגובה לדברים. תודה. אביעד

Spectral

New member
אז ככה

בנוגע למהירות. אתה תוכל לשנות דברים באופן אקטיבי רק לגבי התחנה שלך. ז"א המחשב שלך. ולא בצד מרוחק ברשת. בוא נחלק את זה לשני גורמים. המחשב ומערכת ההפעלה, והמודם ADSL והקצב MAX שלו. אני אסביר, מערכת הפעלה כמו כל מערכת הפעלה בעלת יכולת לעבוד ברשת משתמשת בTCP IP. כבר נבחן כאן בפורום העניין של גודל הMTU שלך. כלומר, בגדול, גודל הפאקטים, או החבילות שאתה שולח. גדול מידי מאיט את הUPLOAD שלך. קטן מידי מאיט DOWNLOAD. גודל אופטימלי מביא לתוצאות טובות בתפקוד. www.speedguide.net - מכיל פאצ´ים בנושא. לכל מערכת הפעלה. רצוי להוריד גם את הקובץ default. ככה שאם משהו יתחרבש לך מכל העדכוני רג´יסטרי האלה אתה תמיד תוכל להחזיר את זה למצב הקיים. הלאה. מודם, סנכרון וקצב MAX. שיטות עבודה שונות כמו FAST וINTERLEAVED בהחלט משפיעות על מהירות הורדה. כל מודם ADSL שמנסה להסתנכרן. מנסה מן הסתם להסתנכרן על קריטריונים מסויימים. על קצב עבודה מסויים. *להלן החבילות של בזק 1.5 מגה, חצי מגה, וכיו"ב* אם הקו עצמו. מסוגל לסחוב. או להכיל, את ה1.5 מגה האלה. אז הכל טוב. אם לא,אז המודם לא יסתנכרן בכלל. ואם הקו יהיה קרוב מאוד ל1.5 מגה. אז המודם יסבול מניצולת גבוהה מאוד ויהיה לו אחוז שגיאות גבוה. ואז מגיע המצב שמגרדים בראש ושואלים "מה עושים" יש שגיאות נכון? אז שמים תיקון שגיאות! זה נקרא INTERLEAVED וזה מוריד בערך 40% מהמהירות הורדה שלך. במקור כל הפרופילים עובדים בשיטת FAST. אבל לפעמים באמת אין ברירה והקו מרוחק מידיי. אם יש לך בעיה במהירות ואתה חושד שזה המודם עם סנכרון דפוק, אז דבר ראשון תנתק מכשירים שיושבים על אותו קו. בעיקר כאלה ידועים לשמצה כמו מודם אנלוגי, או פקס. או אפילו מכשירים של ייס. הם משדרים בתדר גבוה מ4.3 KHZ של טלפון רגיל והפילטר לא מסוגל לסנן את הרעשים האלה. אגב ספליטר אולי יגרום לתוצאות יותר טובות אבל אל תבנה על לחבר מודם +פאס+ מכשיר של ייס ביחד על אותו קו ADSL עם ספליטר כפתרון פלא. או שהמודם לא יסתנכרן או שאתה תגלוש מאד מאד לאט בגלל אחוזי התאמצות גבוהים של המודם. מניסיון מודם אנלוגי ומכשירים כמו פקסים גורמים להאטה משמעותית ואובדן סנכרון. אני די מורח את זה כאן. כי אני מפחד שאני תופס יותר מידיי מקום. אם תרצה הסבר יותר מפורט רק תגיד.
אה... וכן. אפשר לעשות את הדבר ההוא עם הטלנט לגרום למודם לחייג בPPPOA אל הספק. אבל דוב לא מרשה לי לדבר על זה כאן. נכון דוב?

Spectral

New member
עוד משהו

כדי לבודד מודם על הקו אתה יכול תמיד להחליף פילטר, יכול להיות שהוא תקול ועושה רעש. או לחילופין לחבר את המודם ישירות אל הקיר עם כבל טלפון רגיל. אגב. אם זה לא סנכרון גרוע, וזה לא בעיית מערכת הפעלה, שגורמת לך לאיטיות. הבעיה היא במעלה הדרך. כלומר יכול להיות פורט או כרטיס לא טובים במרכזת או עורק ATM עמוס. אם תרצה הסבר בנושאים אלה אני אמשיך. לעת עתה לא רואה צורך להרחיב בכך.

למעלה