חבר´הס... אני מציג בפניכם...

Humus_Chipsalat

New member
חבר´הס... אני מציג בפניכם...

את היצירה האחרונה... נסיון בהצללה שחורה וצביעה קומיקסאית... קצת צולע, אני יודע... אבל, אנא מכם... תגובות , ביקורות קטילות וכו´ וכו´...

yonabarak

New member
טוף..

ככה.. ישנו פער בין הפירוט הרב של הדיו לבין האיירברש המאוד כללי של הצביעה. במקרה כזה יש שתי אפשרויות: או להכנס גם עם הצביעה לפרטי הכפלים של הבד, או לתת צביעה שטוחה לגמרי. אני אוהב את האינקיג הכבד, אבל הכפלים לא עשויים בצורה משכנעת במיוחד. הם לא במקומות ובכיוונים הנכונים. זה בולט בייחוד במכנסיים. ושוב אחזור: להסתכל על צילומי רפרנס. וגם הפעם הראש טיפה גדול יחסית לגוף, או שהוא קצת נמוך.

chatenoire

New member
פצצות לגבות

קודם כל, אהבתי את הסטייל הכללי, גם של הציור עצמו וגם של הדרך בה הצגת אותו. עכשיו לפרטים. החלקים שאמורים להיות שחורים/מתכתיים יצאו מצוין - המעיל, הרצועות והחגורות למיניהם. יפה מאוד, זה אולי נורא פשוט למלא שטחים בדיו, אבל החכמה היא לדעת איפה להשאיר לבן, ועשית את זה טוב, במיוחד בכיס ובחלקים התחתונים. העמידה שלו בעייתית קצת - הוא נראה כאילו הוא נוטה קדימה ורק הרגל המקופלת קצת מחזיקה אותו. יכול להיות שאם פשוט היית מסובב את הציור כולו בכמה מעלות לימין זה היה מסדר את זה. כמו שיונה הזכיר, הראש באמת גדול והגוף די גוצי ביחס אליו, אבל מצד שני יש לך את וולברין, שלפעמים אפילו נמוך מזה במידות. מבחינת צביעה, כדאי היה באמת לרדת מעט יותר לפרטים, כמו למשל בקפלי המכנסיים או בשיער, אבל בגדול היא לא רעה. הגוונים עצמם עובדים טוב עם השחור. דבר מוזר לי בשיער - יש מין פס שחור שנראה כאילו הוא ממשיך את הלסת, ולא ברור אם יש שם שיער או פנים/צוואר. אבל חוץ מזה אהבתי את השיער, יש בו מין חוסר סדר מאורגן שכזה, שמתחבר טוב עם המראה הכללי של הבחור. עוד משהו שמצא חן בעיניי מאוד הוא הנעליים. בתור מישהי שמאוד נהנית לדבוק בנוסחה הנוחה של מגפי-מוסקטרים או מעין גרב עם סוליה, התרשמתי מרמת הפירוט וההשקעה בעיצוב הנעל, וכן בביצוע עצמו. יפה מאוד! משהו קטן שמפריע לי בשרירי הבטן והחזה הוא הסגנון השונה מעט של אינקינג. נראה כאילו קשקשת שם קצת במכחול, בלי לחשוב על תלת-מימד, וגם חוסר הפירוט בצבע לא עוזר. השורה הסופית, בכל מקרה, היא סבבה אגוזים (בפצצות לגבות כבר השתמשתי בכותרת). עיצוב הדמות מצוין, הביצוע מבחינת ציור ומבחינת דיו מצוין, והפרזנטציה גם היא מרשימה. ובכלל, הוא נורא חמוד
.

Humus_Chipsalat

New member
קודם כל... תודה רבה...

כלומר... coming from an artist at your level... ההסברים שנתת הם מעולים, ועכשיו לתשובות... מה שקרה שם, זה לא לסת.. אחרי הסריקה התבלבל לי קצת... גם איבדתי קצת מהרגל (עכשיו אני רואה את זה) - מה שגרם לחוסר יציב... Guilty as charged... הכל בגלל האינקינג !! גררר... פעם ראשונה שאני מנסה הצללה שחורה אגב... אז הייתי די מרוצה בערך... דבר אחרון חביב.. זה בעצם ההשלמה של הצביעה והירידה לפרטים.. המממ אוקיי.. יש שני אנשים שאני יודע על קיומם בארץ, שאנוכי (במלעיל) יודע על היכולת לעשות את הצבעיה הקומיקסאית.. הראשון הוא פטרי הקדוש... האמן הגדול ביותר (אחריך אביב - בלי צחוק - את מדהימה) ו... אביב (apathic) המדופלם, שהוא עצמו מקצוען לא קטן... עכשיו ! הצביעה היחידה שמתאימה לשחור (בניגוד לדבריו של יונה ברק - כן כן.. אני לא מסכים עם יונה ברק) זו הצביעה החדשה שמשתמשים בה במארוול... אני לא יודע את השם, אבל אפשר לראות אותה בכל הכותרים החדשים ולא כל כך חדשים של מארוול, קרוסג´ן - המדהימים !!! וכו´ וכו´... אני אישית, לא יודע לעשות אותה, ואפילו מהיכן לגשת אליה.. אז ! הלכתי על הצביעה ה"אקס-מנית" הקצת יותר פשוטה (מזכיר לפחות) שלא כוללת בתוכה נקודות אור צבעוניות Screen-ים למיניהם וכו´ וכו´... אם בא לכם ללמד אותי, אני אשמח ^_^ אם לא.. אז חבל מאוד חחח .. .בכל אופן... אני חוזר ואומר שוב, תודה רבה רבה רבה לך אביב... כתמיד את עוזרת ומשפרת.

Titanic14

New member
תגובה

ציור מאוד נחמד. הצביעה של צבע האור מזכירה קומיקסים של אורי פינק וכנ"ל השיער. לא הבנתי איזה חלקים ציירת ואיזה חלקים עבדת עם פוטושופ

ailag

New member
אני דוקא

אני דוקא אהבתי את האינקינג והצביעה. הנטייה קדימה קצת מפריעה, אבל הפרצוף מראה שהוא מסכן, זה יכול להיות חלק מזה. עדיין מבחינת שיווי משקל זה טיפה בעייתי. בקשר לצבעים. הפנים שלו קודרות ועצובות, הגוף שלו בפוזה רגילה (לא בפוזת ה"אני הולך לכסח אתכם!") -- והצבעים בולטים ובוהקים. למרות שטכנית הוא יכל ללבוש בגדים בוהקים ולהראות ככה, עדיף לתאם .. כדי שהצבעים ידגישו את מה שרצית להעביר. פרטים קטנים: הראש קצת שקוע בפנים, אבל זה לא נורא. יד ימין בכיס אבל לא רואים את ההשפעה שלה על זה. העיניים הלבנות קצת לא מתאימות (אלא אם כן זה חלק מהעלילה). אבל בסך הכל? אהבתי, הציור ממש יפה. יש לך סגנון טוב (ועקבי), רואים שהשקעת. נ.ב. מעניין אותי לדעת. החרב על הגב שלו ... מרובעת? (יותר נכון, מלבנית?)

wanna get high

New member
הקפלים דווקא יפים מאוד אבל...

הבעיה היא שהראש לא מתאים לגוף ממש... ומה הקטע עם הנעליים האלה?!

Humus_Chipsalat

New member
אוקיי ! עכשיו !

לאחר געירה קלה, שהייתה במקומה... אני בא ומספר לכם את הרקע לדמות, ומקור השראתי ... *תופים* "הנשמה והלהב" / נבות רם - סיפור מקורי - גאוני! הדמות Taimoor Cyan ! היא הראשית, ואותה אתם רואים לפניכם... *מציץ לאחור* נבות? עכשיו הכל בסדר?

yonabarak

New member
צילומי רפרנס

תמונות שבהם משתמשים כמקור כדי לבדוק איך הדברים נראים באמת. אפשר להשתמש בכמה תמונות שונות לציור אחד: אחת בשביל התנוחה, אחת בשביל זווית הצילום, אחת בשביל ללמוד את התאורה על הקפלים של הג´ינס, ואחת כמקור לטקסטורה של החולצה. בכל מקרה אין צורך להמציא מהראש. אפשר פשוט ללכת למציאות ולראות איך זה נראה באמת. כל הציירים הגדולים עבדו ועובדים ממודלים. כל ציירי הפנטזיה שאתם מכירים דוגמת רויו וחבריו שוכרים דוגמנים, מלבישים אותם בתלבושות, מאפרים, מצלמים, ועובדים ישירות מהתצלומים. ביפן יש אנציקלופדיות שלמות של צילומי רפרנס: ראיתי פעם ספר ענק כזה שמוקדש כולו לצילומים של זוג צעיר אחד במגוון תנוחות ותלבושות (לא פורנו).

למעלה