חבר´ה, אני צריך מומחה שיענה...

צבתות

New member
חבר´ה, אני צריך מומחה שיענה...

יש לי כמה שאלות (הרבה) באקסל. נתחיל ב: אני רוצה ליצור מיספור בסגנון 1 2 3 עכשיו, אני עושה נגיד בתא A1 את הערך 1, ואז את התא מתחתיו A1+1, ומדביק את הנוסחה על העמודה. הבעיה היא שאם אני מוסיף שורה באמצע, דבר ראשון הנוסחה לא מופיעה, ונוצר כזה דבר: 1 2 3 אז אני מכניס ברווח 3, אבל התא של ה-3 לא מעודכן, ואני צריך לשנות בו את הנוסחה. איך אפשר לגרום לאקסל או לשכפל את הנוסחה גם לשורה שיצרתי, או לתת לו נוסחה שיהיה מה שיהיה, תמיד הוא יקח את הערך של התא מעליו ויוסיף 1. ואז זה יקל עלי מאוד בעבודה. ואולי עוד שאלה: אפשר לתת לאקסל תנאי להדפסה? למשל, אם שורה מסויימת לא מכילה מספר, אז לא להדפיס אותה. ויש עוד הרבה. תודה על כל תשובה בנושא. צבתות

AO

New member
לא מומחה אבל עונה....

אתה צריך להשתמש בנוסחה שלא תלויה בתא שמעליה אלה רק במיקום של התא שלה בלבד. למשל (ROWS(A$1:A1 = אם אתה רוצה למספר מ A1 ומטה זו הנוסחה שתרשום ב A1 ואז תעתיק למטה. (מישהו כבר הציג את הנוסחה הזו כאן בפורום אבל אני לא זוכר את השם ולכן לא נותן קרדיט . סליחה) לגבי הדפסה של תאים עם תוכןבלבד. לא ידוע לי על שיטה BUILT IN באקסל לביצוע. אם אתה מתמצא מעט במאקרו תרשום אחד שעובר בלולאה על כל התאים בתחום ההדפסה, מסתיר שורות ללא תוכן, מדפיס את אזור ההדפסה וחושף מחדש את השורות שהוסתרו. זה מאקרו לא ארוך אבל מצריך ידע בסיסי בלולאות (...FOR) ותנאים(...IF) אם בכל זאת תמצא שיטה באקסל ללא שימוש במאקרו תעדכן גם כאן. אלון

צבתות

New member
בעיה...

הפתרון של ה-row יעזור לי חלקי. כי הטבלה שלי מורכבת מתת טבלאות, שבניהם שורת רווח. ואז אני צריך להכניס נתון בכל ראש של תת טבלה כזו. עכשיו, בקשר למקרו, אני לא יודע להכניס פונקציה. אני מבין בלולאות, אבל בפקסל... אתה יכול לפרט איך עושים זאת בדיוק? או לפחות בערך...?

Easy_Rider

New member
יש לך פונקציה שנקראת IF

מורכבת משלושה פרמטרים: 1. loghcal test - התנאי 2. true 3. false בהצלחה !

צבתות

New member
תודה רבה באמת...

אם היית טורח לקרא את ההודעה אולי היית מבין למה זה לא עוזר לי בכלל.

AO

New member
פתרונות

בקובץ שצרפתי יש הצעה אחרת למיספור שורות מבוססת על הנוסחה OFFSET בנוסף כתבתי מאקרו קצר שעובר על כל השורות באזור ההדפסה ומסתיר שורות ריקות אם יש שורה שאתה רוצה להשאיר גלויה למרות שלא רשום בה כלום אז תרשום משהוא במרחק של טור אחד או שניים מאזור ההדפסה כמו בדוגמא. אלון

צבתות

New member
תודה...

במבט ראשוני זה עובד. יש לי בעיה שלא ממש קשורה: כשלחצתי על הלינק בפורום לקובץ הוא הציג לי אותו באספלורר, אבל כששמרתי אותו להארדדיסק ופתחתי אותו מישם לא ראיתי כלום. לא מופיע הגליון. אבל כשלוחצים על האייקון של תצוגה לפני הדפסה, רואים את הגליון, עם הטבלאות. איך אפשר לעשות שאני יוכל לראות את הקובץ על ההארד-דיסק?

צבתות

New member
בכל מקרה,

תודה רבה רבה לך! אני בנתיים מפעיל את הקובץ מההארד-דיסק רק עם האקספלורר. עכשיו, כמו שאמרתי, אני לא גאון ב-VB, אבל הבנתי את הפתרון שעשית. עכשיו, אני ינסה להחיל את זה על הקובץ שלי. אפשר ליצור איתך קשר באי מייל, למקרה שאני אצטרך לדייק במשהו בקוד המקור, ואזדקק לך? או שאתה מעדיף בפורום?

AO

New member
עדיף בפורום.

אני מגיע לכאן הרבה יותר פעמים מאשר ל e-mail . בקשר לבעיה בפתיחת הקובץ - היא לא מוכרת לי ולצערי לא אוכל לעזור. אלון

למעלה