חבר´ה, אני צריכה חוות דעת מאנשים

באבט

New member
חבר´ה, אני צריכה חוות דעת מאנשים

שמבינים עניין. יש לי רעיון לסיפור מדע בדיוני, ואני צריכה שתגידו לי אם הוא לא מזכיר לכם משהו אחר. זה הולך ככה: חבורה של צעירים מכל רחבי הגלקסיה מגיעים למחנה אימונים צבאי במטרה להפוך אותם ליחידה המובחרת ביותר בצבא. הם כולם מגיעים לשם מוצלחים ועם כוחות מיוחדים (על-טבעיים במושגי כדור הארץ), אבל ככל שעובר הזמן, הסביבה שהם נמצאים בה גורמת לניוון של הכוחות האלו והם הופכים למעשה למפלצות מבחינה מנטלית. עכשיו, חברה שלי אמרה לי שזה נשמע כמו "המשחק של אנדר" של אורסון סקוט קארד. אני בחיים לא קראתי את הספר הזה כך שאני לא יכולה לדעת, אבל חוות דעתכם בהחלט תעזור. תודה מראש

Soul Cake Duck

New member
אכן, יש דמיון.

אפילו דמיון רב - מי שלא יודע שלא קראת את ´המשחק של אנדר´ יחשוד מיד שמדובר בגניבה ספרותית... אגב, מה זאת אומרת לא קראת? רוצי לקרוא! המשחק של אנדר היא קלאסיקה, לכל הדעות.

Yuli Gama

New member
דומה אבל לא.

כודם כל לקרוא את אנדר!!! העלילה שאתה מציע היא דומה במבנה אבל שונה בכיוון. גם לך יש בית ספר צבאי, ילדים מוכשרים וכו אבל: 1) אצלך מדובר על בני נוער ואצלהם קצת יותר קל לקבל סטיות ורצח מאשר אצל ילדים בני שש-תשע 2)הם בעלי כוחות על ולא סתם חכמים (תוספת שיכולה לתת המון לבניית עלילה) 3) המטרה שונה. אצל אנדר יש מסגרת שמוכנה להשחית את נפש הילדים כידי לקבל את מה שהם רוצים ואילו אצלך יש סביבה חיצונית שמשפיעה אליהם כלומר גלובלי דומה אבל בספיציפי יהיה שונה לחלוטין. (או שלא הבנתי נכון את התקציר שלך) אם כבר זה נירא לי יותר דומה ל "גברים בחלל" של היניליין כאשר מסופר על מחנה האימונים. ושוב, לקרוא את משחקו! :)!

באבט

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת, זה...

באמת עזר לי המון ונתן לי חומר למחשבה. ובאשר לאורסון סקוט קארד היקר, בדיוק היום השאלתי אותו בספריה הציבורית כדי לדעת מה לעשות ומה לא לעשות עם העלילה שלי (כדי שבכל זאת לא תהיה דומה מדי) וכי, אחרי הכול, קלאסיקה זו קלאסיקה.

פולגארה

New member
החברה שלך די צודקת האמת....

זה דומה ל"משחק של אנדר", תקראי אותו, ספר טוב ותחליטי בעצמך אם הם דומים. תקראי אותו בכל זאת אני בטוחה שהוא יעזור לך בכל מקרה.

Silent Watcher

New member
נה נה נה נה נה נה, אני חושב אחרת

זה דומה למשחק של אנדר, כמו שזה דומה לסרט "גברים בחלל", כלומר, ממש בערך. נכון, בני נוער מובאים למחנה אימונים, אבל זה בערך זהו. בחורה! אני נורא בעד כוחות על. שחקי עם זה, תעשי בלגנים, נשמע די מגניב.

באבט

New member
אל תדאג, אני אשחק עם זה באכזריות

כזו עד שאפילו הדמויות יתפללו להיות יצורי כדור הארץ רגילים... יש לי כמה רעיונות מטורפים בשבילם.

למעלה